Jakie czekolady polecacie?
Back to Inne#41 misiek
Moja ostatnio z orzechami z Lidla, ale pewnie już to pisalem nie wiem.
#42 cinkciarzpl
Zwykła najzwyklejsza Milka Oreo. Czasem takie ulepne coś dobrze zapycha. :)
#43 CzarnyPies
Moja też.
-- (leszcz):
MOJA ULUBIONA TO MLECZNA GOPLANA 
--
#44 Julitka
Gorzka, gorzka, gorzka. :) Najlepiej z bakaliami.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#45 daszekmdn
Roshen ma na prawdę spoko czekolady.
#46 cinkciarzpl
A dostawy są?
#47 daszekmdn
Są. Na Allegro spokojnie kupisz.
#48 cinkciarzpl
Tymbardziej szacun, że produkują
#49 misiek
A to też, ale sucha.
-- (Julitka):
Gorzka, gorzka, gorzka. :) Najlepiej z bakaliami.
--
#50 MarOlk
W Biedrze była dostępna kiedyś gorzka z solą morską, ale niestety już dawno jej nie spotkałem. A szkoda.
#51 lwica
Ona była bardzo dobra, to prawda. :)
Da się ją chyba jeszcze dostać w auchanie.
#52 daszekmdn
Czego nie dostaniecie w Biedrach, dostaniecie najpewniej na Allegro.
Wiele zapomnianych fajnych rzeczy odkryłem ponownie.
#53 MonikaZarczuk
A ja lubie jogurtową, chyba z milki, generalnie nadziewane czekolady mi smakują. Była taka z Wedla, bajka, smakowała, jak te batony, mniam.
#54 cinkciarzpl
Jogurtowa mi się baardzo dobrze kojarzy, ale szału nima.
#55 MonikaZarczuk
To sobie chili posyp :D Swoją drogą, jedna z najlepszych czekolad, jaką jadłam, to gorzka z zielonym pieprzem, takim w kulkach. Tego się nie da opisać, takie rzeczy trzeba spróbować, wyobraźnia nic tu nie pomoże, tak jak w przypadku czekolady z chili.
#56 MonikaZarczuk
Marolg, tu u nas jest ta gorzka czekolada z morską solą, możemy się dogadać i mogłabym Ci pocztą wysłać.
#57 MonikaZarczuk
ale jeśli chodzi o czekoladę Lindt gorzką z solą morską, to jest rzeczywiście na allegro, link na przykład tutaj
https://allegro.pl/oferta/lindt-excellence-czekolada-gorzka-z-sola-morska-12576088604?bi_s=ads&bi_m=listing:desktop:query&bi_c=Mjc3ZjlhMDktZjZmZS00ODkxLWJmZDMtZjk0MmNjMGE5MDA4AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=d3cde68b-818f-4efe-a52a-92dd62541d4f
To jest niesamowite, jaka bogata oferta czekolad jest na allegro, o niektórych zestawieniach smakowych po  prostu nawet mi się nie śniło.
#58 jaga1998
h ja nadziewanych za bardzo nie lubię. Wiem, co miałaś na myśli, czekoladę bajeczną, ohh, pychotka. yba z milki, generalnie nadziewane czekoladay mi smakują. Była taka z Wedla, bajka, smakowała, jak te batony, mniam.
--
#59 jaga1998
ojj. Chciałam ci odpowiedzieć z cytatem, ale mi się coś namieszało, a chyba nie da się posta usunąć. Chodziło mi o to, że ja nadziewanych czekolad za bardzo nie lubię. A ta czekolada, o której pisałaś to bajeczna. Pychotka. też ją uwielbiam. Jeszcze taka podobna czekolada z wedla była, nazywała się pierot.
#60 Krzysztof
Czy ktoś oglądał kiedyś jeden z odcinków programu Master Chef?
Piszę o nim w tym wątku, ponieważ tam właśnie zwyciężył człowiek, który przyrządził ciekawą potrawę, a mianowicie kaszankę z czekoladą. Co wy na to?