Jakie czekolady polecacie?
Back to Inne#21 cinkciarzpl
A ja bym wciągnął bez problemu i to taką z chili :P
#22 pates
eee. Taka jest dobra, są też słodkie z chili ale goszka jest mocniejsza.
#23 misiek
Co kto lubi. Mi np- pasuje pizza hawajska i generalnie ananas do mięsa, ale czekolady z posmakiem papryki jakoś sobie nie wyobrażam.
#24 cinkciarzpl
Bo ona nie ma posmaku papryki takiej jak ty zjesz sobie papryczki. Ona jest zmielona i zostaje tylko uczucie pieczenia.
#25 pates
dokładnie, a pizza hawajska jest dobra tak przy okazji.
#26 misiek
No mało ważne- jakoś nie widzę czekolady z pikantnością.
#27 cinkciarzpl
Też nie widziałem, dopuki nie spróbowałem. Ta pikantność powoduje, że wszystkie cechy smakowe czekolady jeszcze bardziej się uwypuklają.
#28 misiek
Ok- może kiedyś spróbuję. Jeszcze lubię czekolady miętowe, ale nie wszystkie.
#29 pates
miętowe pycha! Ja jeszcze polecam bombelady, karmelowe, z orzechami, z migdałami i krówkowe.
#30 cinkciarzpl
Karmel! I do tego kawa. A idźcie w cholerę, narobiliście mi ochoty. :P
#31 misiek
Ooo- dobra sprawa.
#32 Gosia12345
To ja mam pomysł. Kupmy sobie czekoladę taką wielką i zjedzmy sobie wspólnie. Tak będzie sprawiedliwie. Niech każdy zje sobie taką jaką lubi.
#33 lukasz1993258
I jeszcze ustawmy sie gdzieś na hacie głosowym, i jecmy wszyscy, i rozmawiajmy otym hehe
#34 Gosia12345
Może lepiejby było stworzyć taki wątek głosowy? Nie pomyślałam o tym.
#35 lukasz1993258
No zawsze można zasadniczo
#36 pates
albo na tt wbijcie, na jakiś nvps, kanał czekolada i tam będzie hehehe xd
#37 lwica
Gorzka z chili jest całkiem sympatyczna :)
Generalnie każdą gorzką lubię, zwłaszcza te, które mają powyżej 80% kakao. <3
#38 zywek
Goszka jest okrutnie niedobra, to się w ogóle nie powinno czekoladą nazywać.
#39 leszcz
MOJA ULUBIONA TO MLECZNA GOPLANA
#40 bratczyk96
W Białymstoku na giełdzie rolnowarzywnej można kupić chociaż niewielkie to dobre czekolady przywożone z Białorusi. Można kupić i goszką i mleczną. Dla mnie mleczna bardzo smakuje ta białoruska czekolada. Minusem jednak jest tylko to, że ona może być twarda. Ponadto można kupić białoruskie ptasie mleczko. Już kupowałem dwa razy i dla mnie osobiście smakuje lepiej niż nasze polskie. Zdarzają się też czasami jeszcze inne cukierki czekoladowe. Nie które z nich mają w sobie nadzienie. Polecam Tobie Gosia ptasie mleczko jeśli lubisz. Jak będzie trzeba to moge przywieść lub się podpytać na giełdzie czy paczką nie zepsują się.