DJablo Iv
Back to Dostępne gry video#101 AndyElusive
Siemson.
Tak narobili smaka bo zbędne jest informowanie o czymś czego nie wprowadzają w ostatecznym rozrachunku, choć na pozytyw że chcą dopracować system nawigacji tak by był użyteczny.
Nie nażekam z jednej strony bo mogło by nie być żadnej dostępności.
Pozytyw jest przy tym sezonie że naprawili błąd przy rozdawaniu punktów w paragonach po którejś aktualizacji nie były odczytywane teraz ponownie poprawnie wszystko jest odczytywane.
Inną kwestią jest że do gry używam konsoli a z przyczyn ekonomicznych nie chce mi się inwestować w na tyle drogiego lapa do grania by tą lub inne gry udźwignoł przez co nie miałem możliwości przetestować serwera PTR i tamtejszej wcześniejszej dostępności na skutek czego nie wiedziałem o problemach.
Także olać artykuły tylko oficjalne źrudło niech będzie prawilne na stronie głównej producenta bo widać można zostać wprowadzonym w błąd.
Pozdro i do zobaczenia w Sanktuarium w Październiku.
Koło Czasu obraca się, a Wieki nadchodzą i mijają pozostawiając wspomnienia, które stają się legendą. Legenda staje się mitem, a nawet mit jest już dawno zapomniany, kiedy znowu nadchodzi Wiek, który go zrodził."
#102 AndyElusive
Siemson.
Po premierze dodatku i nowego Sezonu 6 faktycznie mamy dodaną nawigację a dokładniej wskazówke dźwiękową:)
Możemy w opcjach jak ją zaznaczymy ustawić z jaką głośnością ma nas informować w którą stronę mamy się przemieszczać.
Dziś przeszedłem się oznaczając znacznikiem zadanie by odebrać wieszchowca w Kiowosadzie z Keridaru.
Prowadziło na początku w miarę spujnie.
Troche w Strzaskanych sczytach nie do końca dobrze szło ale ostatecznym rozrachunkiem trafiłem do miejsca docelowego.
Wybrałem jedną z misji pobocznych doprowadziło mnie w wyznaczoną okolicę ale nie mogłem z niczym wejść w interakcję ale do miejsca doprowadziło popprawnie.
Jutro zajme się jedną misją z Kampani oraz specjalnie przejdę jednego Dungeona tak by zobaczyć jak tam będzie to się sprawować.
Brakuje tylko oznaczenia a raczej samouczka lub poradnika w grze dotyczącego dźwięków.
Na dziś wiem tyle dźwięk cichnie lub narasta zależnie od tego czy się oddalamy czy zbliżamy.
Dźwięk takiego potrójnego dudnienia nie mamy pewności z kolegą który grał Barbem oznajmnia według Niego nie prawidłowy kierunek.
Dźwięk pojedynczo dudniący z grubsza oznacza prawidłowy kierunek ale niczego co by można było by wejść w interrakcję.
Dźwięk hmm inny niż dudnienie przypominający nieco plask o coś metalicznego przepraszam za skojażenia ale coś mi to takiego przypomina zwykle oznacza kierunek do jakiegoś przedmiotu skrzynki, kamienia lub skrytki w pobliżu .
Tyle na dziś udało mi się puki co rozszyfrować może być błędnie ale i to chociaż już pomoże faktycznie teraz zostanie ogarnięcie nowego rynsztunku i mogę brać się za kampanie i dodatek:)
Ze zmian odczuwalnych faktycznie czuć różnice jak się bije Elitarnych wrogów a zwykłe Mobki bardziej niż we wcześniejszych aktualizacjach.
Grywalne choć zostaje taki lekki niedosyt że można było trochę to lepiej rozwiązać.
jak wasze wrażenia podzielcie się informacjami i spostrzeżeniami.
Pozdro i do zobaczenia w Sanktuarium.
Koło Czasu obraca się, a Wieki nadchodzą i mijają pozostawiając wspomnienia, które stają się legendą. Legenda staje się mitem, a nawet mit jest już dawno zapomniany, kiedy znowu nadchodzi Wiek, który go zrodził."
#103 Zuza
W lochach jeszcze nie ma
klienta.
#104 patras
dokładnie tylko po świecie jak narazie.
#105 AndyElusive
Czy ktoś prubował w lochach odpalić może mapę i znaleźć systematycznie jeżdżąc kursorem choćby następny element do wykonania lub znalezienia bo można je oznaczać i to może wtedy pomoże:)
Jutro sprubuje jest to mozolne ale może zadziała na okrętke:)
#106 zegarmistrz
Dungeony trzeba, na czuja ale się da.
#107 zegarmistrz
ALe ja nawet wiem dlaczego w lochach, niema, bo oni muszą je rozrysować, to nie jest taka prosta sprawa.
#108 AndyElusive
Czyli co Dungi na macanego i eksploracja zostaje obijanie się po ścianach.
Najwyżej dam znać jutro czy mój pomysł zadziała bo pamiętam że w kopalni koło Jeleśna właśnie nawigowałem się w którą stronę muszę się przemieszczać szukając systematycznie na mapie etapami następnego punktu oznaczonego jako misja kampani czy jakoś tak w miarę to wychodziło do czasu oczywiście.
Jutro sprawdzę czy to wypali bo można stawiać znaczniki na mapie i może nawigacja doprowadzi kto wie:)
Byli widać zajęci nowym dodatkiem i zawartością sezonową to zabrakło czasu na dopracowanie tematu nawigacji ale i dobre i to że można gdzieś już się dostać w otwartym świecie.
#109 AndyElusive
Siemson.
Faktycznie w Dungach nie działa ale działa oznaczanie jak trzeba w ten sposób jeśli na danym opszarze bierzecie udział w wydażeniu przykładowa lokacja Cmentarz w Scozglen możecie po wykonaniu zadanka etapowego szybko odpalić mapkę i znaleźć kursorem następne miejsce do wykonania etapu wydażenia i nawigować się tam dźwiękowo.
Wykonywanie zadań pobocznych jak istnieją w otwartym świecie to aż teraz przyjemnie się wykonuje.
Przydała by się nawigacja w Dungach dopracowana i mnie osobiście to co jest wystarczy do spokojnego grania.
Na początku zanim wybrałem zapis gry ze swoją postacią grzebałem w opcjach aby znaleźć nowo dodane i ciekawe ale dodatkowe informacje nie były odczytywane dopiero po tym jak postać z progresem gry się wczytała to dziś sprawdzałęm że faktycznie piszą przy audio nawigacji że nie działa w Dungach jak wół pisze z tąd moja zmyłka.
Jutro wezme się za misje kampani to sprawdze czy tam może mi się uda nawigować wspomagając się mapą i znacznikami.
Pozdro
#110 mojsior
witajcie.
I jak tam walka z mocami piekła.
Ja zastanawiam się czy nie olać fabuły, po pierwsze dlatego , że jak dla mnie jest no taka sobie, dialogii jak dla mnie przydługawe gdzie w grach typu hack and slash czyli takich jak chociażby diablo 2, diablo 1 chodzi o napieprzanie potworów i raczejdialogii powinny być tam w takim minimalistycznym stopniu.
Po drugie mam 26 level spirytysty, a w cale ale to wcale nie czuję różnicy w mojej rozgrywce pomiędzy pierwszym a 26 levelem.
To skalowanie totalnie zaburza poczucie progresje postaci, mimo że zmieniam gir, to mam wrażenie że tak samo walka wygląda i tam i tu.
Ponadto jeszcze mam wrażenie że tłukę w kółko te same moby, bo w grze jakoś nie dodali ich zbyt wiele, co sprawia, że przyjemność z napieprzania mobów zaczyna być nudą, gdyż nie odczuwam siły mojej postaci.
Dla mnie level postaci to cyferka, która przez cholerne, zasrane skalowanie nic nie daje.
Podobno jak się skipnie fabułe to skalowania nie ma, ale czy to prawda tego nie wiem.
Jeszcze niektóre misje fabularne są śmiertelnie nudne, na przykład quest o nazwie pielgrzymka, gdzie po przegadaniu niepotrzebnego dialogu musisz podnosić posążki i zanosić je do outarzy w różnych kapliczkach.
Dodatkowo czytasz jakieś tablice, i słuchasz tego pieprzenia po to, żeby podnieść posąrzek.
Jeśli z jakiegoś powodu go nie podniesiesz, to ten quest się restartuje i musisz zas robić wszystko od zera.
Jest to śmiertelnie nudne i zastanawiam się co za debil umieścił tego questa w fabularnych, to raczej powinien być quest poboczny.
Mam wrażenie że z diablo 4 zaczyna się robić point to click, gdyż większość questów to jest na zasadzie.
Idź do punktu a pogadaj z jednym empecem, gdzie za takie pogadanie z kolesiem dostajesz level, potem zapieprzaj przez pół świata, żeby pogadać z kolejnym empecem, potem zbadaj coś tam klikając w most, no poprostu żal.pl.
Po wbiciu tego levela i ukończeniu trochę fabuły ja nie dziwie się już, dlaczego ta gra ma tak niskie recęzje.
Chyba w tej grze opłaca się robić zawartość sezonową.
Jedyne co jest fajne i tutaj ten rozwuj postaci jakoś się odczówa, to są walki z bossami.
Lilith potrafi przywalić zw,łaszcza ta uber, z jonaszkiem też się przyjemnie bije, ale zabijanie mobów kiedy się robi fabułe to już dla mnie jest nuda.
Bo ja grając w rpg lubię czuć progress postaci, że staje się silniejszy, niestety w diablo 4 na etapie fabuły okropnie się nudzę i naprawdę nie wiem, czy sobie tej fabuły nie obejrzeć i nie dać sobie spokoju.
Jedyne co tak naprawdę mnie trzyma przy niej to walki z bosami i nic więcej.
#111 longshoot
Jak się spirytystą gra powiedz.
#112 mojsior
uważam go za najlepszą klasę, owiele bardziej można tam kombinować z buildami, np można grać pod skolopendre czyli zatrucia, albo pod orła, który daje nam różne dodatkowe rzeczy pod movement, a nawet można to łączyć ze sobą.
Szczerze mówiąc podoba mi się spiryt bardziej od barbarzyńcy.
Brakuje mi w diablo 4 klasycznego wojownika z diablo 1 i diablo 2.
#113 longshoot
Ogarnę dodatek i będzie testowane.
#114 AndyElusive
Siemson.
Kwestia fabuły każdy ma indiwidualne podejście.
Mnie podchodzi czasem jest przydługawa nie powiem ale rozumiem że trzeba przejść połowe mapy by ukończyć misje jednak po drodzę można zrobić poboczne zadanka i wydażenia regionalne co faktycznie wypełnia ten czas.
Gram puki co łotrem po wprowadzeniu nawigacji nareszcie mogę ukończyć fabułe że nie mam zbytnio dużo czasu na granie to przechodzę sobie powoli wszystko.
Częściowo mogę zgodzić się że może wnerwiać brak poczucia progresji postaci jednak ja mam takie podejście i to moje iwyłącznie zdanie że dosłownie od misji do misji ja mugł bym poprostu się przemieszczać i zwyczajnie cały czas tłuc moby elity i wszystko co się da.
Nie męczy to mnie a wręcz daje frajdę.
Po aktualizacji z 4 do 5 Sezonu jedyne co mi brakuje zaznaczam na niższych lewelach to brak możliwości ulepszania sprzętu bo doły wel Pity odblokowują się dopiero po 60 lewelu i po ukończeniu kampani.
Pytanko mam do was czy po aktualizacji Hartowanie na itemach można wykonywać podwójnie na przykładowych legendarkach niezależnie od tego czy jest to broń lub element pancerza albo błyskotek?
Pytam ponieważ zdażało mi się że na rękawicach i butach nie mogłem wykonać podwójnego hartowania.
Pozdro
#115 longshoot
Jak używacie nawigacji, dla mnie to raz działa raz nie działa.
#116 AndyElusive
Działa tylko trzeba napewno oznaczać Pinem misje.
W opcjach gry pisze że nie działa w Dungach i to akurat potwierdzone.
W dungach faktycznie trzeba łazić i macać po ścianach ale znalazłem w tym kilka pozytywów.
Wyrabianie cierpliwości,
forsowanie percepcji,
trening pamięci przestrzennej.
Czasem na mapie można dany punkt oznaczyć i ładnie prowadzi tak właśnie przechodzę wydażenia w otwartym świecie.
Bywa że w dungach niekiedy jak są misje to zdażają się znaczniki ale wtedy zostaje eksploracja lub sprawdzanie pomiędzy falami mobów na mapie w który kierunek się orjentacyjnie kierować.
#117 AndyElusive
Dzięki tej nawigacji niedługo kończyć będe akt 3 fabuły.
Aktualnie bawie się na polach nienawiści koło Alzuby.
Wkońcu załapałem jak a raczej gdzie wymieniać ziarna nienawiści na czerwony pył.
#118 mojsior
hartować można żadkie i liegendarne przedmioty do pięciu razy.
Co do skalowania to na szczęście ono się kończy na maksymalnym poziomie postaci albo gdzieś tak na 50tym więc potem jest lepiej.
#119 Mk242
Czy da się grać na klawiaturze, czy można tylko na padzie?
#120 mojsior
na padzie tylko