EltenLink

Księga pochwał 03.23-12.23

Back to Wątki archiwalne

#301 skrzypenka

Płatne czy darmowe? No i czy jest dostępne?

-- (Paulinux):
jest też drmare music converter

--

Weź moje skrzypce i zagraj tak, jak ja.
2023-05-05 17:29

#302 Numernabis

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2023-05-05 17:57

#303 Pitef

to co ja mam jest crackowane, dostępne.

Sygnatura? A co to jest i do czego :D
2023-05-05 21:10

#304 Paulinux

DRMare też jest w miarę dostępne, ale nie tak intuicyjne. Również płatne ale da się przetestować

Happy hacking
2023-05-05 21:40

#305 Agata.d

A ja nie rozumiem trochę po co pobierać muzę, skoro się ją ma na strumieniu i można słuchać na kompie i telefonie, nawet ipoda da się jakoś tam skonfigurować. Dla mnie szkoda zaśmiecać dyski, ale co kto lubi,.

Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.
2023-05-06 08:20

#306 djdenismusic

@agata.d 1.Bo ktoś posiada jeszcze coś tkiego jak odtwarzacz mp3, czyli takie zwyczajne pudełeczo,bez podłączenia do internetu.
2. Bo nie wszystko można znaleźć w serwisach streamingowych?
3. Bo jest djmtakjak ja i chce mieć szybki dostęp do wszystkih zbiorów muzycznych, jakie posiada?
Paradoksalnie powodów jet wiele.
Choć ja osobiście nie jestem jakimś przeciwnikiem streamingu, bo sam na telefonie korzystam. Ale skoro przez lata gromadziłem muzykę na dysku, to wolę powiększać kolekcję. Czy to kupując, kiedy mnie na to stać, czy niestety piracąc, bo i takie coś się zdarza.

2023-05-06 08:43

#307 camila

Dookladnie. W czyms sie w koncu zgadzamy. :) ja do tej pory lubię odciążyć telefon i korzystać z Sansy Clip Plus, która ma takie same przetworniki jak ipad :D

ENFP
Edited 2023-05-06 09:30

#308 Numernabis

Są jeszcze audiofile, którzy nie uznają słuchania muzyki strumieniowo.
Dodatkowo mając coś na dysku, coś wyjątkowego, coś co spodoba się znajomemu/znajomej, możemy się tym podzielić.

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2023-05-06 09:51

#309 Monte

Zgadzam się w stu procentach. Ja też zbieram muzykę na dysku.

Give me a sign.
2023-05-06 11:17

#310 skrzypenka

a ja z plextalka.

-- (camila):
Dookladnie. W czyms sie w koncu zgadzamy. :) ja do tej pory lubię odciążyć telefon i korzystać z Sansy Clip Plus, która ma takie same przetworniki jak ipad :D

--

2023-05-06 13:41

#311 skrzypenka

Dokładnie i dziękuję za link, jeszcze nie rozpracowałam, ale poinstalowałam sobie. :)

-- (Numernabis):
Są jeszcze audiofile, którzy nie uznają słuchania muzyki strumieniowo.
Dodatkowo mając coś na dysku, coś wyjątkowego, coś co spodoba się znajomemu/znajomej, możemy się tym podzielić.

--

2023-05-06 13:42

#312 misiek

A ja wszędzie jak się da w tym na starych nośnikach, a i przeciwnikiem streamów nie jestem. W sumie to nie jestem niczego przeciwnikiem jak chodzi o muzykę, no może taśm szpulowych, bo tylko tego fenomenu nie rozumiem, ale nic mi do tego. Jak ktoś lubi jego sprawa.

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
Edited 2023-05-06 17:15

#313 Numernabis

a ja uwielbiałem te szpulowe, zwłaszcza czterościeżkowe, a ile można było na takiej jednej szpuli nagrać, ehh, no i ten mechanizm kontroli, pokrętło, które przeskakiwało z takim specyficznym trzaskiem.

2023-05-06 17:17

#314 misiek

Ale szybko się niszczyły i zużywały. Niczym to nie zabespieczone to i nie dziwota.

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2023-05-06 17:20

#315 skrzypenka

Ano właśnie, a ja jeszcze mam na swoich dyskach taką muzykę, której nie ma na tych streamach, no i dlatego używam plextalka.

-- (misiek):
A ja wszędzie jak się da w tym na starych nośnikach, a i przeciwnikiem streamów nie jestem. W sumie to nie jestem niczego przeciwnikiem jak chodzi o muzykę, no może taśm szpulowych, bo tylko tego fenomenu nie rozumiem, ale nic mi do tego. Jak ktoś lubi jego sprawa.

--

2023-05-06 17:36

#316 tomecki

A jeszcze jest 4, bo ze Spotify zawsze jednym ruchem ktoś może usunąć muzykę, którą akurat lubię.
Co do taśm szpulowych to jest to upierdliwe, chociaż technicznie można uzyskać lepszą jakość od kasety. Szersza ścieżka i większa prędkość przesuwu.

2023-05-06 18:20

#317 tomecki

Appka Bosha do smart agd wygląda na całkiem nieźle dostępną i nawet wygodną.

2023-05-06 18:22

#318 Agata.d

No i proszepaństwa, stało się! burger king dowozi do mnie!

Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.
2023-05-06 21:28

#319 MarOlk

Coraz rzadziej to mam, ale czasem podświadomość serwuje mi marzenia senne ostre jak film 4K. Tak jak ostatniej nocy. Jakiś dziewiętnastowieczny budynek z piaskowca podobny trochę do starego dworca PKP w Krakowie. Wszystkie sczegóły ostre jak na zdjęciu, łącznie z podjazdem z kostki brukowej, zielonym żywopłotem i parkującym na parkingu Maluchem.

2023-05-07 09:54

#320 lwica

Dużo miłych dni, mimo matur i złego samopoczucia
DObrze jest mieć przyjaciół i wspierających ludzi wokół. <3

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.
2023-05-07 17:43