Forum

Witam na forum głosowym

Forum głosowe

Previous 6 / 18 Next

rylotek111

#101 ·

Transcription

No cóż, mnie niestety o procentach nie powiadamia. Owszem, mówi o tym, że trwa konwertowanie wpisu, przygotowywanie wpisu. No i dopiero potem jak się wpis utworzy, to rzeczywiście mówi, że wpis został utworzony. Ale często gęsto jest tak, że sobie tak jak już wspominałem, czekam, czekam, czekam i tak naprawdę... No, jeżeli się doda wpis, no to jest okej. Ale jeżeli się nic nie dodaje, no to najwyżej na słodkim i błogim czekaniu się kończy także. Tak właśnie. No a co do tego edytowania tych wpisów, to rzeczywiście teraz to wygląda przezabawnie. Fajnie by było jakby właśnie można było na zasadzie edycji dogrywać. No, ewentualnie tylko to już hu hu hu. Tylko takie położenie. Pobożne życzenia i marzenia takie. Prawda jakby można było na zasadzie takiego prostego edytorka dźwięku coś wykombinować. No, ale to już dobra, to już powiedzmy po nośni błogim czekaniu się kończy także. Tak właśnie. No a co do tego edytowania tych wpisów, to rzeczywiście teraz to wygląda przezabawnie. Fajnie by było jakby właśnie można było na zasadzie edycji dogrywać. No, ewentualnie tylko to już hu hu hu, tylko takie pobożne życzenia i marzenia takie, prawda, jakby można było na zasadzie takiego prostego edytorka dźwięku coś wykombinować, no ale to już dobra, to już powiedzmy ponosi mnie wyobraźnia, myślę, że to nie na ten czas, ale fakt faktem dogrywać do już istniejącego wpisu, by ewentualnie można zamiast troić czy dziesiątkować wpisy tą, to to właśnie można by było wszystko w jednym ładnie wszystko skleić, żeby, no żeby po prostu nie zaśmiecać aż tak. Opcją przewijania w trakcie odtwarzania również bym nie pogardził, zwłaszcza, że czy to po danych odstępach czasu, czy jeżeli już by... Była ta edycja, to żeby nie

Czyńmy wokół siebie Dobro, aby i nam w tym życiu lepiej było. :)

rylotek111

#102 ·

Transcription

O kurde, okazało się Zdeczka co innego. Mówię, wystarczy, że się poskarżę na coś, co powinno działać, a nie działa, no i już działa. Właśnie przy dodawaniu poprzedniego wpisu zaczął mnie łaskawie informować o postępie wysyłania. Najpierw 20, 40, 80, no i bingo, wpis został dodany. Także wystarczyło, że się na to poskarżę, ponarzekam. No i co? I zaczyna działać. Taka chyba niestety moja natura, także cóż, fajnie, że to działa.

rylotek111

#103 ·

Transcription

Ale jednakże wychodzi na to, że tylko do tego wątku mam szczęście, w innych wątkach głosowych próbowałem również nagrywać wpisy, no i się coś nie chce dosyłać, tylko jeśli nagrywam w tym wątku, no to wpisy się dodają, a do innych coś nie mam szczęścia, nie wiem dlaczego.

Monia01

#104 ·

1 likes
Transcription

Może musisz w każdym wątku się poskarżyć.

🇺🇦 🇵🇱

rylotek111

#105 ·

Transcription

Nie, nie, po prostu muszę dłuższe wypowiedzi dzielić na parę wpisów i wtedy się bez problemu wszystko wysyła, przy czym ten pierwszy wpis musi być najkrótszy, no i wtedy wszystko jest okej. A uskarżać już się nie będę, dość tego uskarżania, tak sobie pomyślałem, więc dość tego, po prostu najwyżej póki jest, jak jest, to będzie parę wpisów dodatkowych podzielonych na części, trochę więcej przez nie przedzierania się, ale tak z drugiej strony merytorycznie to myślę, że w razie gdybym w jednym przynudzał, to wtedy przejdziemy. Przejdzie się do drugiego, no i ewentualnie się sprawdzi, czy chłop w końcu zaczął pierniczyć do rzeczy. No, także to by było na tyle. Pozdrówka.

Monia01

#106 ·

1 likes
Transcription

Nie ukrywam, że o ile na forach tekstowych denerwuje mnie, kiedy ktoś nie pisze tekstu w jednej wiadomości, i muszę przeskakiwać między wiadomościami i jeszcze kiedy zdarza się tak, że post jest urwany w połowie zdania, to jest bardzo irytujące, to w przypadku forów głosowych rzeczywiście podział na krótsze wpisy ułatwia przeglądanie, bo jeśli rzeczywiście ktoś mówi głupoty, no to można sobie przejść do drugiego wpisu. Albo nie wiem, często jest tak, że ktoś się zastanawia, co powiedzieć, no i nie przemyśli sobie tego, albo przemyśli, zapomni, co chciał powiedzieć i teraz musi pomyśleć jeszcze raz. Więc to nie głupie jest w sumie, takie dzielenie dłuższych wpisów. Dziękuję.

🇺🇦 🇵🇱

lukasz1993258

#107 ·

Transcription

Dlatego ja bym tutaj zastanowił się nad opcją, która na Klango jest, żeby można było odsłuchiwać tych wątków po prostu, żeby sobie wątek odtworzyć. To uważam, że to byłaby bardzo dobra opcja. Natomiast ja tutaj chcę jedną uwagę powiedzieć. Zauważyłem, że jak się słucha bardzo długich wpisów, to one przeskakują po prostu. Nie wiem, czy ktoś takie coś ma, ale ja tak mam, że te wpisy po prostu przeskakują teraz. Słucha się i potem nagle jakby cofa ten wpis do jakiegoś fragmentu wypowiedzi i po prostu czasami jest tak, że przeskakuje po prostu. Ale przy krótkich wpisach takich problemów kurcze nie ma, więc mówię o krótkich właśnie wpisach. I tam nie ma tych problemów właśnie, tylko przy dłuższych wpisach. Tak. Takie coś jest. Pozdrawiam.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

lukasz1993258

#108 ·

Transcription

Dalej jest problem z czasami jak się wyśle wpis to L ten jakby się zwiesza i trzeba dać F9, żeby wejść w kontakty i dać ESC A druga sytuacja, dalej mam właśnie problem z tym co nowego, że jest nowe wpisy w średnich wątkach 205, 205 Jak się na tym da ENTER to jest błąd, a usunąć tego z poziomu menu się nie da, po prostu w to menu się nie da wejść

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

lukasz1993258

#109 ·

Transcription

Zauważyłem, że przy niektórych filmach z YouTube się Elten dziwnie zachowuje. Przy niektórych filmach jest coś takiego, że pisze, że łączenie z serwerem i w jakimś czasie w ogóle wychodzi do głównego menu. A przy niektórych filmach jest coś takiego, że jest łączenie z serwerem, potem jest konwertowanie i na tym się wszystko kończy. Nawet teraz przetestowałem przez 3 minuty, ale to był nawet krótki film i po prostu nic się nie działo. A najlepsze w tym wszystkim jest to, że wtedy w zupełności nic nie można zrobić, bo ani escape, ani żadna komenda nie działa, więc muszę wtedy wyłączać właśnie z poziomu menedżera zadań. No i jeszcze jedna taka rzecz, jaką zauważyłem, to jest taka... ... ... że przy niektórych filmach mówi od razu konwertowanie i Elten jakby się na nowo włącza. To też zauważyłem. I taka mała drobnostka przy niektórych filmach jeszcze zachowuje się tak, że pisze, że nie można odtworzyć tego pliku, ale jak jeszcze raz się da na ten plik, to wówczas Elten ten plik odpala. To raczej tyle. Jak coś jeszcze będę widzieć, no to oczywiście dam tutaj w tym wątku znać. Także teraz na chwilę obecną pozdrawiam wszystkich bardzo cieplutko.

lukasz1993258

#110 ·

Transcription

Teraz kolejny błąd jaki na chwilę obecną zauważyłem Bo wczoraj tego nie było Nawet przy dłuższych wpisach A teraz no znowu tak się stało więc to zgłaszam Że po wysłaniu poprzedniego wpisu Powiedziało mi konwertowanie i 0% I tak czekałem w sumie przez minutę Prawie minutę I dopiero jak dałem F9 i weszło mi w kontakty I dałem escape Wówczas tamten wpis się wysłał Więc widzę że raz na jakiś czas jeszcze te problemy Co do wysyłania wpisów się zdarzają No oczywiście Ażkolwiek nie często Nie tak jak w poprzednich wersjach Że to było masakryczne Już przy dłuższych wpisach to naprawdę nic już się nie dało zrobić Ale teraz to jest troszkę lepiej Ażkolwiek tak jak mówię dalej Można jeszcze to wszystko zaobserwować Też jeszcze tutaj przypomnę się Że nie ma tego typu wpisów Że nie ma tego typu wpisów Że nie ma tego typu wpisów Że nie ma tego typu wpisów Że nie ma tego typu wpisów Niektóre te wątki które odsłuchujemy przeskakują w dziwaczny sposób Nie wiem dlaczego o tym to ja już wczoraj właśnie mówiłem No i chyba raczej jak na razie tyle Bo od wydanej aktualizacji parę dni temu już nie ma tego problemu Że po wejściu na lten na okno ltena Alt konta ltena Ale ten już nie reaguje bo on już wówczas właśnie reaguje Więc już chyba to zostało naprawione I tak sobie próbuję przypomnieć czy coś jeszcze Ale chyba jak na razie to tutaj aż takich dużych błędów nie widzę No chyba No chyba No chyba wszystko już powiedziałem Aczkolwiek zawsze mam tak że jak kończę swoją wypowiedź i wysyłam na serwer to mi się coś jeszcze przypomni Nie wiem dlaczego tak jest ale tak jest właśnie To więc sobie jeszcze przypomnę może Nie ale chyba to już naprawdę wszystko co miałem powiedzieć no A bym zapomniał Ale wydaje mi się że albo niektórych Formatów lten nie wspiera Albo nie wiem co jest tego bezpośrednią przyczyną bo przy niektórych filmach z youtube Głosu w ogóle nie ma A przecież na przykład jeśli ktoś nagrywa jakiś testowy odbiór jakiejś stacji czy coś Czy jakiś wywiad no to raczej głos Musi być ale to bardzo rzadko kiedy się zdarza Bo tak to wszystkie filmy bez problemu odtwarza Więc na prawdę nie ma najmniejszego problemu Tak, i jeszcze Dam tutaj taką sugestię No żeby na przyszłość to nie musi być Zaraz to nie musi być za miesiąc Ale tak na przyszłość żeby była możliwość też konwertowania plików muzycznych z innych formatów Konwertowania plików muzycznych z innych formatów Konwertowania plików muzycznych z innych formatów Konwertowania plików muzycznych z innych formatów Dzięki za oglądanie i do zobaczenia w kolejnym odcinku. Dzięki za oglądanie i do zobaczenia w kolejnym odcinku.

rylotek111

#111 ·

Transcription

Nie znam się na tym, słuchajcie, ale ja też się mogę mylić, tak śmiem przypuszczać, że to po prostu chodzi o buforowanie wpisów, że po prostu tam pójdzie sobie do pewnego momentu, bufor tam po prostu tego nie załapał, no i musi się cofnąć do pewnego fragmentu, żeby sobie dalszą część zbuforować i leci skoksem dalej. Tak często gęsto się przy moich wpisach dzieje, kiedy dodaję w celu sprawdzenia, czy się wszystko aby na pewno nagrało, tylko czasem jest tak, że po prostu te wpisy moje się nie do końca odtwarzają, urywają się w pewnym momencie, zbuforuje się, pójdzie dalej, no i w pewnym momencie się urwie. I teraz pytanie tego typu, czy rzeczywiście tak jest, że czy one się dodają po całości, czy takie sobie wiszą nieraz urwane i w tym momencie domyśli się człowieku, co on miał dalej na myśli.

rylotek111

#112 ·

Transcription

a co do wysyłania wpisów to zwłaszcza tak jak już wspominałem chyba nie wiem piąty albo dziesiąty raz z rzędu, no że dzieją się te cuda na kiju po prostu, że przy dłuższych wpisach a teraz nawet gdzieś tam czasem przy krótszych po prostu kiedy mówi trwa wysyłanie i nie oznajmia po krótkim czasie procentu no to ja już wiem, że ja sobie mogę czekać w nieskończoność, a to się i tak nie doda, kiedy mówi trwa przygotowanie wpisu do wysyłania, najpierw trwa konwertowanie, a potem przygotowywanie wpisu do wysłania i nie oznajmia procentów to wiem, że ten wpis się po krótkim jakimś tam czasie doda a kiedy mówi trwa wysyłanie wpisu i po krótkim czasie mi poda procent i jestem informowany na bieżąco, no to wtedy wiem, że to się też na pewno dodaje i potem nawet mówi, że też wpis został utworzony, ja nie wiem po prostu czy to jest błąd po stronie forum gdzieś tam jeszcze, gdzieś niestabilnego może, czy to jest wina mojego łącza śmiem podejrzewać, że to moje łącze jest w miarę stabilne, chyba tak mi się przynajmniej wydaje nie wiem, ale no częściej się jednak te wpisy zwłaszcza dłuższe nie dodają i teraz zastanawiam się, czy ten akuratny się doda

hryniek

#113 ·

1 likes
Transcription

Rydotku, ja zalecam następującą procedurę, gdy się wpis zamrozi przy wysyłaniu, po prostu wciśnij Shift F9, załóżmy, następnie Escape i wtedy on powinien ruszyć i zacząć informować o procentach. Przeważnie to działa, przeważnie to działa, chociaż ja miałem błąd, gdzie to się tak w ogóle tak fajnie wywaliło, nawet gdzieś to opisałem, jak mi zaczęło, jak mi zaczęło, Elty mi zaczął nawalać jakimś z, z, z, z, z, z, z, z, z, no ale to był taki jednorazowy przypadek, ale, ale to oczywiście jest do obejścia, ten problem już był poruszony, jeszcze nie chciało mi się tutaj wszystkiego słuchać, to zaraz zrobię. I co do edycji wpisów, to wcale nie będzie takich łatwych do zrobienia, po pierwsze, gdyż to nie jest sobie wpis tekstowy, mający sobie kilka kilobajtów, nawet nie kilobajtów, jeden kilobajt, nawet nie kilobajt, tylko on może w zależności od długości mieć tam parę megabajtów, no dwa, trzy, więc, po pierwsze, nawet jeżeli by się dało to zrobić, to, to co, to, to się musi zbuforować wszystko do użytkownika z serwera, nie, no bo, no bo, nie, nie da się po prostu dokleić czegoś do pliku, plik się nadpisuje, nie dałoby się tak dosłać czegoś, następnie, no, tam sobie coś edytujemy, edytujemy, no i potem trzeba by całość wysłać na serwer z tymi wszystkimi śmiesznymi błędami, które tu się czasem pojawiają, tudzież zamrażaniem, no i wtedy po udanym tym może ten, ale w każdym razie to nie jest tak hop-siup do zrobienia, bo i tu się mogą błędy pojawić, jakieś zamrożenia, no wiadomo o co chodzi, to się po prostu gdzieś musiałoby, nie jest to takie hop-siup do zrobienia jak w przypadku wpisów tekstowych i ja w tym momencie pozwolę sobie skończyć, gdyż wszystko co miałem powiedzieć, powiedziałem. Pozdrawiam.

Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW

hryniek

#114 ·

1 likes
Transcription

Mój przepraszam, że ten mi tak się cicho nagrał, kochany Windows 10 Creators Update robi co chce. No ale niestety takie jest życie i on sobie działa i będzie działać jak sobie pragnie. W każdym razie, dlaczego dzisiaj nie pokazują czasem procenty rzodku? Bo jeszcze chciałem kontynuować poprzedni wątek. Otóż dlatego one dzisiaj nie pokazują, że przy małych wpisach to ono po prostu nie nadąża z wyciągnięciem tej informacji i po prostu nie informuje, albo nawet nie jest zaimplementowane, że tylko tam przy jakichś większych interwałach czasowych te procenty się pokazują. Ale w każdym razie to zależy od długości. Przy małych wpisach i przy krótkich ono nie będzie informowało najprawdopodobniej przez to, że czytnik nie nadąża z zebraniem informacji lub syntezy, zależy co tam jest ustawione. Jeszcze chciałem o czymś powiedzieć, tylko znowu nie pamiętam o czym. I to jest właśnie niedobre, szczególnie jeżeli coś mi zacznie komputer gadać i mnie to wybije z rytmu, bo się robi problem. No może wszystko już, co chciałem, powiedziałem. Dobranoc.

Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW

lukasz1993258

#115 ·

Transcription

Parę jakichś godzin temu mówiłem, że problem pod tytułem taki, że gdy się wysyła jakiś wpis w średnim wątku to już nie ma problemów. Takiego względu, że L ten się nie zawiesza to jednak się zawiesza, ponieważ jakiś czas temu zauważyłem, że znowu jest tak, że jak wysyłam wpis głosowy no to niestety, ale L ten potrafi się zwiesić. No i dopóki nie damy F9 no to niestety, ale możemy mieć pewne problemy.

lukasz1993258

#116 ·

Transcription

I teraz powiem wam tak, że jakiś czas temu nagrywałem post z myślą, że się pewna opcja poprawiła, niestety tak nie jest. Ale teraz powiem wam dokładnie o co chodzi. Mianowicie chodzi o teraz, chodzi o co innego, bo chodzi teraz o co nowego. Fakt ostatni, miałem taką sytuację, że co nowego mi szwankowało i niestety była taka sytuacja, że były na przykład nowe wpisy w średnich wątkach 500, 500. Wchodziłem Enter, był błąd, ale to zostało naprawione. Dobrze, mniejsza o to. Na przykład jestem sobie w LTE-nie i na przykład w tym samym czasie, jestem w zupełnie innym oknie, czy sobie przegadam internet, czy cokolwiek innego. Mniejsza o to. I teraz uważajcie, sprawa jest tego typu, że jest informacja, że w średzonym wątku pojawił się nowy wpis. Wchodzę w to, czytam lub odsłuchuję. No i w tym momencie jest taka akcja, bo jeśli chodzi o wątki tekstowe, to nie zauważyłem, żeby z tym były jakiekolwiek problemy, bo jeśli odczytywałem, to nie było w ogóle z tym żadnych problemów. Tutaj chodzi o wątki głosowe. Tak, jeśli chodzi o wątki głosowe, no to są już pewne problemy, ponieważ jeśli na przykład wejdę w co nowego, i wejdę w ten średzony wątek jakikolwiek, to już w tym momencie, no mogę go odsłuchać, mogę się wypowiedzieć. Potem jest jakiś kolejny wątek, w którym się ktoś wypowiedział, jakiś inny wątek, w którym się ktoś wypowiedział, aż w końcu jest brak nowych wpisów w średzonych wątkach. I tyle. No i w tym momencie muszę dać F9, ESC, i niestety, nie ma nic nowego, naciśnij klawisz Alt, aby otworzyć menu. To jest ten błąd, który chyba jeszcze nie został naprawiony. I Was wszystkich serdecznie pozdrawiam.

rylotek111

#117 ·

Transcription

kurde dzięki chrynku to serio działa a teraz miałem tam dodawałem sobie wpisy na o sieciach komórkowych no i rzeczywiście znowu było tak że się zamroziło ale wcisnęłem sobie to shift f9 po czym dałem escape i jak zaczęło lecieć od dwudziesteczki tak się rzeczywiście dodało i dodało się w czasie porównywalnym kiedy błąd zamrożenia nie występuje także fajne obejście tego błędu no i jeszcze raz dzięki naprawdę bo to fajne że ci się udało na to wpaść i że wreszcie nie muszę się produkować po 1500 100-900 razy co by jeden większy wpis dodać co do informowania o tych procentach to to właśnie nie zawsze losowo to przynajmniej u mnie działa właśnie jeżeli mówi że wysyłanie to tak jak mówiłem wcześniej mogę sobie czekać i to nie zależy od długości wpisu nawet jak on jest mały a pojawia się inny komunikat sugerujący już na starcie że jednak mi to się wyśle to nie ma znaczenia czy wpis ma 20 sekund czy minutę czy 2,5 to i tak o procentach jednak informuje choćby nawet zmarszuj szybciutko o 33% początkowych to on i tak informuje to jest wyłącznie tak śmiem przypuszczać kwestia zamrażenia się w jakiś magiczny sposób no to jeszcze raz serdecznie dzięki już publikowanie wpisów na forum głosowych głosowym stało się znacznie przyjemniejsze

zywek

#118 ·

1 likes
Transcription

Co do wpisów Łukasza o tych śmiesznawych problemach i ich co Dawid, ja ostatnio przed chwilą dosłownie czytałem forum tekstowe i Dawid prosił, żebyście problemy dotyczące forum głosowym zgłaszali na forum tekstowym, gdyż jest łatwiej po prostu znaleźć tam informacje. Tak więc jest wątek poświęcony problemom L2.0 czy coś w tym stylu i tam proszono, żebyście zgłaszali wszelkie problemy dokładnie właśnie w tym wątku. Pozdrawiam.

rylotek111

#119 ·

Transcription

tak też właśnie będę czynił oczywiście dostosuję się do tego widziałem, widziałem wpis na forum tekstowym no tutaj to tylko były podziękowania za ułatwienie życia żeby nie było także no jak się problemy gdzieś tam kolejne będą pojawiały chociaż teraz sądzę, że nie prędko no to tam już będę kierować

hryniek

#120 ·

1 likes
Transcription

quiz będzie głośny, czy nie. W każdym razie jestem po wystarcie komputera. W każdym razie chciałem tutaj sprostować, że to nie ja wpadłem na pomysł, że to się tak robi, tylko po prostu słucham innych forumowiczów, tylko no jakoś tak wyszło, że nikomu nie wpadło, nie wpadło to do głowy, żeby powiedzieć jak pomóc, chociaż było już kilkakrotnie wspomniane, że ktoś tak obszedł, no ale nie, nie, no ciężko się też można było z tego domyślać, bo nikt nie skierował tego jakby bezpośrednio do Ciebie, że co masz zrobić, dlatego postanowiłem zrobić tak, a nie inaczej. To tyle, ile było jakby w moim przypadku. No. Zabrakło mi słowa, nieważne. Dziękuję.

Previous 6 / 18 Next