No i oczywiście urwało mi wpis, nie wiedzieć dlaczego, cały czas są problemy, że przy długich wpisach coś wyrywa, to znaczy urywa i znowu jest ta sama sytuacja co było jakiś czas temu z tymi wpisami, że niestety to co chciałem pokazać niestety nie przeszło. Pozdrawiam.
No i teraz jakoś cudem taki krótki wpis udało się umieścić, ale teraz mam pytanie do, już nie pamiętam niku tego użytkownika, ale pytanie jest takie następujące.
Co miałeś na myśli mówiąc, że 14 lub 15 godzin, bo do końca nie potrafię tego zweryfikować, to jest pierwsza rzecz.
I teraz druga sprawa, co wam chciałem pokazać, no niestety zawsze mam takiego pecha, że jak się zaloguje na to drugie konto testowe, no niestety są pewne problemy i już po części wyjaśnię w czym dokładnie jest rzecz.
Zacznijmy od tego, że właśnie są problemy z wpisami, żeby je wysłać na serwer.
No od paru dni tego przyznam się szczerze, że w ogóle nie było.
Zawsze wpisy się...
Wpisy się bardzo ładnie wysyłały, nawet długie wpisy się wysyłały, więc teraz znowu widzę, że są jakieś problemy, nie wiadomo gdzie leży przyczyna.
Ale sprawa jest tego typu, że jak da się wyślij, to niby jest wysyłanie i stoi jakby w miejscu.
Da się F9, jest lista kontaktów, wyjdzie się z tej listy kontaktów escape i dalej jakby nie można ani altem w menu wejść.
W sumie nie można wejść.
Cały czas po prostu jakby, no nie da się nic zrobić.
On jakby nie reaguje na żadne polecenia poza tym klawiszem F9 i escape.
No nie wiem czym to jest spowodowane.
W menedżerze zadań, jak wejdę w procesy, tam są jakby dwa razy elten.
Tylko, że ten jeden elten jest elten exe32, a drugi jest elten try exe32.
Zakończąc te dwa procesy, po czym chciałem uruchomić na nowo eltena, to elten zachowuje się niby tak jakby dwa razy się uruchomił,
a nawet trzy razy jest ten dźwięk logowania.
Nie wiem dokładnie dlaczego, dopiero jak wyłączę i załączę, wówczas wtedy już normalnie działa.
No cóż, to tyle co chciałem powiedzieć.
Mam nadzieję, że ten wpis mi się wyśle.
Aczkolwiek nie robię sobie zbytniej nadziei.
I przepraszam was za to zamieszanie z tamtym kątem.
Ale naprawdę chciałem wam to zademonstrować.
No ale jak widać, nie da się po prostu, bo albo się nie wyśle w ogóle ten wpis,
bo wtedy jak to stoi w miejscu z tym wysyłaniem, to mu po prostu w pewnym momencie, że tak powiem, no...
Jak wyłączę eltena z poziomu menedżera zadań, a nawet czasami czeka minutę, dwie, trzy minuty,
to nie wiem, wygląda na to, że wysłało tylko chyba w połowie.
No dobra.
Co to, życzę miłego wieczoru.
Witam Was wszystkich serdecznie
Na blogu, na koncie testowym moim
umieściłem jakimś cudem to co chciałem Wam dokładnie pokazać
więc jeśli jest taka możliwość to odsłuchajcie tego wpisu
To jest na koncie
moim testowym, więc zalecam
dokładnie tego przesłuchania
teraz tak, zauważyłem że faktycznie nie da się tego wpisu usunąć
nie da się bloga usunąć, jakby ktoś chciał ani pierwszego wpisu też się nie da
niestety usunąć, to tak na marginesie
bardzo bym prosił aby nie komentować tego wpisu, który tam został
zamieszczony, jeśli ktoś chce powiedzieć mi lub
cokolwiek wypowiedzieć się
to raczej na to konto proszę pisać, bo tamto konto jest
tylko na cele testowe
więc raczej tyle co miałem do powiedzenia
i serdecznie pozdrawiam, mam tylko nadzieję
że tym razem uda mi się ten wpis dokładnie umieścić
Dzień dobry, to jest, nagrywam się, aby przetestować forum głosowe, o właśnie, muszę teraz mówić tak głośno, zobaczymy, czy mi się to uda,
a przy okazji, jeżeli się uda, to odtworzyć błąd, który pojawił mi się ostatnio przy dodawaniu wpisu. Pozdrawiam.
Nie wiem czemu tak mam, a jak wchodzę w co nowego i tam mam na przykład nowe wpisy w śledzonych błądkach, tyle i tyle to jak w to wchodzę to mam błąd.
Nie mogę tego ani usunąć, ani nic z tym zrobić.
Jak ktoś może to może być taką przyczyną?
sorki, ale miałem mikrofon dalej, nie zauważyłem.
Chodzi o to, że po prostu
jak wchodzę w nowe wpisy w śledzonych wątkach, to mam błąd.
A druga sprawa, dalej jest problem, przed chwilą właśnie
miałem taki problem, że po wysłaniu wpisu poprzedniego
musiałem dać znowu F9, żeby weszło w kontakty,
wyszedłem eSkype i jakoś się odwiesiło,
bo nie wiem, dalej ten błąd czasami wyskakuje.
I dalej jest coś takiego, że jak umieszczam wpis na forum, na przykład w jakimś wątku, który śledzę, to jest powiadomienie, że w śledzonym wątku pojawił się nowy wpis.
Tak jak było zawsze.
To już chyba nie muszę mówić o co chodzi.
Dawidzie, ja jednak bym dodał funkcję, żeby przy tworzeniu wątków była możliwość, żeby było pytanie, czy dodać nowo powstały wątek do śledzonych, to jest pierwsza kwestia.
A druga kwestia jest tego typu, żeby było powiadomienie, że na nowym, że, znaczy, żeby była możliwość śledzenia forów.
To też jest taka druga sprawa.
A trzecia sprawa, dalej mam ten sam problem jaki miałem, czyli jak wejdę w co nowego, jest nowe wpisy w śledzonych wątkach, tyle i tyle, dam Enter i jest błąd.
I nic z tym niestety nie mogę zrobić.
Także serdecznie wszystkich pozdrawiam.
Kolejny dosyć bardzo ciekawy błąd wykryłem w programie Elten.
Gdy na przykład jesteśmy długo poza oknem Eltena i powracamy na nie,
bo ja mam włączone tak, żeby mi się samo minimalizowało,
to wówczas ani menu nie działa, ani escape nie działa, ani nic nie działa.
Dopiero jak nacisnę manager zadań, wtedy Elten jakby się odwiesza
i można z powrotem już normalnie tym programem operować.
Nawet nie muszę go zakończać z managera zadań, on po prostu przy włączeniu się,
znaczy przy wejściu w manager zadań, on po prostu jakby odzyskuje sprawność,
bo wtedy to zanim się nie wejdzie w manager, znaczy jak jeszcze się nie jest w managerze zadań,
to owszem, no nie Eltena można nabyć, ale ani alt nie działa, ani escape nic nie działa,
w ogóle zero komendy, nic się nie da zrobić.
Pozdrawiam.
Dzień dobry, dzień dobry, czy raczej dobry wieczór.
Nagrywam ten wpis chyba po raz czwarty.
W ramach stestowania tak naprawdę opcji czy działa, więc na razie niezbyt rozwlekle.
Zobaczymy czy po poskarżeniu się na niedoskonałości Dawidowi forum w moim przypadku zacznie działać jak trzeba.
Ja mam zazwyczaj takie szczęście, że jak się komuś poskarżę to wszystko zaczyna działać, więc przekonamy się i tym razem.
Nagrywam ten drugi wpis po raz trzeci, żeby przekonać się, że tamten pierwszy nie był wynikiem czystego przypadku i niezwykle rzadkiego farta.
A bo w moim przypadku to mam szczęście, że prawie nic mi nie działa. Nie wiem od czego to zależy.
Na razie tyle zobaczymy, czy chociaż tyle się wyśle.
Czyli wychodzi na to, że po prostu muszę nagrywać bardzo przykrótkawe wpisy, żeby to miało ręce i nogi i się po prostu dodawało.
No nie wiem, to chyba jest wynikiem mojego szczęścia i zawrotnej prędkości internetu.
No cóż, bez zbędnych powitań, bo jak widać nie starczy mi na to czasu, będą tylko przeprosiny za zbyt małą ilość dołu, ale tak się składa, że nagrywam z Maca, z wbudowanego mikrofonu, nie chcę mi się bawić w dopinanie do niego czegokolwiek, warunki chałupnicze.
No ale cóż, chyba nie słychać mnie najgorzej. To by było na tyle, trzymajcie się.
Już na dobre.
Bynajmniej dzisiaj.
Witam Was w kolejnym
wpisie w tym wątku
Chciałbym zgłosić
kolejną bardzo dziwną, nietypową
dla mnie rzecz
mianowicie sprawa jest tego typu
że
jak na przykład odsłuchujemy
jakiegoś wątku
głosowego
i damy na nim pauzę na przykład na 2-3 minuty
to jak
wznowimy odtwarzanie
to ten wątek idzie, idzie, idzie
i w pewnym momencie ten wątek się tnie
na przykład przy jakimś zdaniu
pod tytułem cytuję
miałem program klango
miałem program klango
miałem program klango
miałem program klango
i tak przez dłuższy czas
te wątki po prostu się tną jak się da na nich
pauzę i się potem je odnowia
nie wiem czy to jest wina połączenia internetowego
ale to dla mnie wygląda tak
jakby po prostu
podczas dawania pauzy
na danym wątku głosowym
el ten po prostu
nie wiem czy on jakby traci połączenia z tym internetem czy co
ale on w pewnym momencie tnie te wątki
jak nie damy pauzy
i je odsłuchujemy do końca
to jest wszystko w porządku
cały wątek się odsłucha czy cały wpis
no mniejże o to
ale wpisy się tną
i to jak się da pauzę na 2-3 minuty
i to po prostu tak to wygląda
nie wierzycie przetestujcie
życzę miłej nocy
pozdrawiam
wszystkich bardzo
bardzo cieplutko
A wiecie może jak to jest z edytowaniem wpisu na wątku głosowym?
U mnie bynajmniej zachowuje się to tak, jakbym edytował wątek tekstowy.
Zdaje się to już było poruszane w tym wątku, tylko ciekawi mnie czy to w jakikolwiek sposób zostało poprawione u większości,
a tylko ja z racji swojego szczęścia mam ten problem, czy problem nadal jednak występuje i tyczy się ku mojej pociesze nas wszystkich.
Tak swoją drogą przydałoby się wiedzieć, czy dany wpis się wysyła, czy program jest zwyczajnie zamrożony i tak naprawdę nic się nie dzieje.
Ma to zwłaszcza znaczenie przy słabszym połączeniu.
Przydałoby się to wiedzieć tak jak na przykład jest to przy awatarze.
Kiedy awatar się wysyła, jesteśmy informowani o postępie.
I dobrze by było coś takiego zrobić też tutaj.
Jeśli chodzi o informowanie o tym, że się wpis wysyła, to mi raczej informuje o tym, że skonwertowanie, a potem procenty są liczone, więc raczej mnie o tym informuje.
Natomiast co do Avatara, to ja już dawno Avatara wysyłałem na serwer, więc musiałbym dokładnie sprawdzić, jak to wygląda, ale raczej mnie informuje, aczkolwiek mógłbym sprawdzić jeszcze to w inny sposób, bo mógłbym sprawdzić przez mobilny internet, jak on by się zachował w tym momencie, jeśli ja przez mobilny internet bym wysłał jakiś wpis na forum,
ale to może sprawdzę kiedy indziej, ale tak to to mnie informuje o tym, że na przykład jest skonwertowanie, potem 0% i liczy, liczy, liczy i wpis został utworzony, więc raczej mnie informuje.
Natomiast co do edycji wpisów głosowych, to raczej nie polecam tego w ogóle robić, póki co ja tego nie robię.
Jak dla mnie to uważam, że to powinno...
To powinno być albo tak rozegrane, że po prostu jeśli faktycznie ma być taka opcja, że jeśli się da edycję wpisu na forum głosowych, to po prostu powinno mieć coś takiego, że na przykład jak mamy jakiś wątek głosowy, ostatni wątek, na którym klikniemy na przykład edytuj wpis, to powinno ten wątek jakby odtworzyć.
Przewijamy ten wątek do końca i w tym momencie damy nagrań, nowy wpis i w tym momencie jakby dogrywamy do tamtego wątku coś, co jeszcze chcielibyśmy dodać, ewentualnie coś podkreślić jeszcze, jakbyśmy coś zapomnieli nagrać za pierwszym razem.
Natomiast na dzień dzisiaj, jeżeli tak faktycznie to zachowuje się tak, jakby to po prostu...
Znaczy jak się da edytuj wpis, to faktycznie to traktuje jako wątek tekstowy.
W tym momencie więc no tak to mniej więcej wygląda.
No cóż, to raczej tyle co chciałem powiedzieć.
W każdym bądź razie miłej nocy życzę i do usłyszenia.