EltenLink

Jakiego używacie syntezatora mowy bądź głosu?

Back to Screenreadery i syntezatory mowy

#81 pioter998

na laptopie i w eltenie roberta z nvda. miałem inny głos, ale wkurzał mnie niespodziewanymi trzaskami podobnymi do zakłóceń w czasie burzy na falach długich kiedy czytał - iwen 3

życie jest Piękne.
2019-08-17 21:02

#82 misiek

Aktualnie tylko Espeak w wariancie Robert. Klucza od Iwony nie mogę znaleźć, a Paulina Microsoftowa do mnie nie przemawia.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2019-08-17 21:36

#83 midzi

Podstawowa synteza u mnie to Apollo II, czasem też Speak.

2019-08-21 21:53

#84 longshoot

android i windows espeak a na iPhonie zośka

2019-09-05 09:58

#85 lenka

na komputerze nvda a espeak a na komurke voice over a Laura.

Lenka
2019-09-14 22:56

#86 teletubis

syntalka z NVDA

noc taka ciemna, więc ja przyjemna
2019-09-28 21:26

#87 lola

Na IPhonie Zośka, na komputerze Espeak, zawsze.

"Gdy się ucieka, ucieka się jak wilk. Nigdy po ścieżkach, którymi się kiedyś chodziło".
2019-10-04 14:06

#88 jamajka

Ja podobnie, na komputerze espeak, a na telefonie / macu Zosia. CHoć zmieniłabym chętnie na Krzysztofa, Zosia mi się nie podoba. I w ogóle dziwna ona jest na tym macu. Jeszcze teraz tylko muszę sprawdzić, co ja tu mam dostępnego z angielskich głosów aktualnie, bo rzako ich używam, więc nawet nie pamiętam, któego używałam. :d Na pewno nie używałam nigdy angielskiego espeaka do czytania, brdzo jest dla mnie niewygodny. Jeśli miałąbym użyć do komputera jakiegoś ludzkiego głosu, to Jacka, albo ewentualnie też Krzysztofa. COś mi te damskie głosy nie podchodzą nigdy.
A, no i jeszcze wariant, najczęściej używam wariantu Max, ewentualnie ROb jest spoko. Eksperyment: ustawcie sobie wariant whisper na prędkość zero. Faaaaaajne to jest. xd.

rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.
Edited 2019-10-15 11:01

#89 da_blindmasterz

witam. Jeśli chodzi o mnie, kiedyś na pc i laptopie z windowsem, używałem e-speaka, najczęściej wariant iwen 3, czy jak to się pisze, nie wiem. Natomiast teraz używam, zarówno na pc, jak i na iphone krzysztofa, Zośka jakoś mnie za bardzo nie przekonuje, niestety na macbooku air 2017, którego kupiłem półtora roku temu, używam Zośki, bo na razie Krzysztofa nie wprowadzili, dziwię się tylko, że panowie z cuppertino nie wprowadzili tego Krzycha na mac os, a naprawdę szkoda, bo Krzysiek jakoś mi się wydaje najbardziej wiargodny, czasem używam agaty w NVDA, ale tej vocalizerowskiej, sterownik sapi 5 mam zwalony, więc scansoftu nie używam, zgadzam się, scansoft miał poważne błędy jeśli chodzi o interpretację wielkich liter, faktycznie przetwarzał je na liczby rzymskie, z jednej strony dobrze, bo przynajmniej czytał liczbą rzymską numery minionych wieków lub obecnego, :xd . Jeszcze jedna sprawa, scansoft skracał litery w i z, czytał je poprostu jako wy i zy, hehehehe, zresztą każdy kto używał realspeak scansoft o tym wie :) . Jeszcze używałem ivony, najczęściej głosu jacek i Ewa, ale najczęściej jednak Jacka, teraz akurat ivona nie jest wspierana. Jeszcze używałem na starym symbianie Ani z acapela, no i też wersji próbnej dla wtyczki acapela voices for NVDA.

Pieniądze to nie wszystko.
2019-11-21 15:25

#90 da_blindmasterz

A głosów onecore dla windows 10 po prostu nie trawię, już wolałbym używać głosów od google tts.

2019-11-21 15:25

#91 misiek

Jak Ivona nie jest wspierana?

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2019-11-21 17:04

#92 da_blindmasterz

Przepraszam, ivona raczej nie jest rozwijana, wspierana może jest, w sklepie, a raczej firmie harpo jest dostarczana z programem speech2go, nuance też tam jest, można zresztą dokonać wyboru przy zakupie, to ewentualnie taki przykład.

2019-11-21 17:11

#93 Mulka

Nie różnię się od większości. Najbardziej podoba mi się Espeak (wariant Max), a do jego drobnych przekłamań jestem przyzwyczajona i rozumiem go w kilku językach, zresztą sporo korzystam z brajla. Nawet częściej niż myślę, bo gdy nie mam podłączonej linijki, często łapię się na dotykaniu pustego stołu. :-) Aw telefonie też mam Zosię, ale podstawową, bo rozszerzonej jakoś nie mogę słuchać.

2019-12-03 12:28

#94 DJGraco

Ja w iphonie mam ostatnio Ewe compact, nie wiem czy pisałem.

2019-12-03 15:43

#95 misiek

Moim zdaniem właśnie Zośka podstawowa gada tak, jakby obciągała.
--Cytat (Mulka):
Nie różnię się od większości. Najbardziej podoba mi się Espeak (wariant Max), a do jego drobnych przekłamań jestem przyzwyczajona i rozumiem go w kilku językach, zresztą sporo korzystam z brajla. Nawet częściej niż myślę, bo gdy nie mam podłączonej linijki, często łapię się na dotykaniu pustego stołu. :-) Aw telefonie też mam Zosię, ale podstawową, bo rozszerzonej jakoś nie mogę słuchać.

--Koniec cytatu

2019-12-03 17:42

#96 markus1234

Ostatnio zmieniłem sobie syntezator w iPhonie. Obecnie używam Krzysztofa rozszerzonego, jakoś mi się spodobało jego brzmienie. Wcześniej używałem zosi rozszerzonej, ale mi się znudził ten głos. Na komputerze nadal espeak wariant maks, a na samsungu s6 nadal ivona maja. Pozdrawiam.

2019-12-03 18:26

#97 zvonimirek222

Ivonę można mieć nawet na kompach.

Student studentowi wszystko
2019-12-04 19:00

#98 damianzegarek

Hej, jednoznacznego głosu jakiego używam nie da się ując tak po prostu. Jeśli używam Jaws to głos Agata, jeśli NVDA to to zależy od wtyczki, bo jeśli Nuance vocalizer to Krzysztof, jeśli Espeak to wariant Robert, a jeśli Speechplayer to wariant Edward. I to jeśli chodzi o polskie głosy jakich używam.

2019-12-22 18:12

#99 Lowca_Androidow

Czy ktoś może mi podrzucić link do aktualnej wersji speechPlayer oraz gregora?
Chodzi o wersje kompatybilne z phytonem 3

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2019-12-22 18:57

#100 gadzio

Gregor chyba jeszcze nowej wersji się nie doczekał.

NACJONALIZM UCZY BYCIA DUMNYM Z RZECZY, KTÓRYCH SIĘ NIE ZROBIŁO I
NIENAWIŚCI DO LUDZI, KTÓRYCH SIĘ NIE SPOTKAŁo
2019-12-23 16:20