Jakiego używacie syntezatora mowy bądź głosu?
Back to Screenreadery i syntezatory mowy#61 pajper
Akurat ten błąd można naprawić addon side, jakby się uprzeć.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#62 zvonimirek222
nie do konca, bo wx python4 nie jest dobrze udokumentowany, a także sam próbowałem ten błąd naprawiać.
jest to bardziej złożone.
--Cytat (pajper):
Akurat ten błąd można naprawić addon side, jakby się uprzeć.
--Koniec cytatu
#63 DJGraco
Zvonimir, a czy bedzie mi działać wtyczka vocalizer expressive 2.2 driver?
Bo to już jest nowa.
#64 zvonimirek222
ż eeeeeee? jaka nowa?
--Cytat (DJGraco):
Zvonimir, a czy bedzie mi działać wtyczka vocalizer expressive 2.2 driver?
Bo to już jest nowa.
--Koniec cytatu
#65 wredny
nie mam ulubionego syntezatora ale mam świra ,fijoła,kota na punkcie syntezy najczęściej używam jacka i ewy od ivony pod eltena podpięty jest krzysztof od nuance zocha też jest . kiedyś było loquendo ale działało toto koszmarnie woooolno niechciało toto współpracować z niczym po za balabolką nawet ivonareader potrafiło toto zablokować .
agniecha też jest choć IVONA SOWTWARE już jej nie rozwija .
stara agata scansoft drażni mnie literowaniem i kwiatkami w stylu DYSK LOKALNY 500 , JOJANNA
do angielżczyzny brian i amy z ivony no i na koniec wiśenka na torcie głosy acapela niestety nie ogólnosystemowe ania lucy i peeter .
android Acapela , nuance ios jedynie domyślne.
#66 wredny
rosyjskie teksty microsoft irina sapi 5 lub głosy one core dawniej mobilne windows 10
#67 monstricek
Broń boże. Irina ma problemy z akcentami i głos ma taki, że słuchać nie można.
#68 EugeniuszPompiusz
Syntalk, syntalk, syntalk ponad wszystko.
Jak się nie da, speak 2 lub Apollo.
Dla różnojęzycznych eloquence lub Apollo również.
Na Iphone z konieczności zosia, na andro z konieczności ESpeak.
#69 wredny
no cóż każda potwora znajdzie swego amatora.
#70 sanklip
Noo.
A u mnie espeak, z wariantem f2.
Kiedyś Agata,
readboard,
syntalk pod sapi4,
a jeszcze na samym początku Orpheus.
Cis najzieleńszy jest zimą;
ma zwyczaj śpiewać kiedy płonie.
Heilung -
"Norupo".
#71 Syntezator
U mnie na Windowsie króluje Espeak, takoż na Androidzie, a na ustrojstwach z jabłkiem w logu Krzysiek. Odkąd tylko go. wprowadzili z radością zastąpiłem nim Zośkę, która zaczęła mi się przykszyć. Wcześniej używałem Syntalka najpierw 1.5, potem 1.6, był też dłuższy romans z Orpheusem w Supernovej, a na samym początku mojej zabawy z komputerami Agatka 8KHZ, ta co w Dualu była. W pewnym momencie bardzo spodobał mi się Spiker od Ivo Software, którego używałem najpierw w wersji demo, która nie wypowiadała litery u, a zamiast niej było o, a jak udostępnili za free wersję 3.02 to z nią trochę pracowałem. Poza tym jednak nigdy dłużej nie pracowałem z syntezatorami ludzkobrzmiącymi , używając ich tylko do czytania książek, ale i to coraz częściej robię Espeakiem. Do książek używałem właśnie Agatki, Jacka tudzież Ewy, ewentualnie Krzyśka jak jeszcze był tworzony przez Loquendo.
#72 dariusz.1991 Archived
Popieram Eugeniuszu. Syntalk, syntalk i jeszcze raz syntalk. Do tekstów angielskich jest idealny.
#73 magmar Archived
Dariusz zgadzam się. Syntalk jest najlepszy ever. Dlaczego? Bo nie przekłamuje, te człekopodobne syntezatory robią wiele błędów czytają np. łinda zamiast winda.
#74 wredny
Sory syntalk nie w moim przypadku
#75 magmar Archived
Sorry (przez dwa r):) ja CIę nie namawiam pisze, co sądzę ot, co.
#76 wredny
UPS SORRY ale podkręcony syntalk ustawiony na wysoki ton jest dla mnie nie zrozumiały
#77 DJGraco
Jak ktoś się przyzwyczai to zrozumiały, choć ja sam go nie używam na taakiej prędkości, z resztą czego używam napisałem w pierwszym poście tego wątku
#78 nuno69
Nie no da się go zrozumieć, ale te jego piszczenie tak strasznie mnie świdruje/.
#79 Paulinux
Mnie też, wada tego syntezatora jest taka, że z prędkością zwiększa się wysokość głosu i nie jest to zdrowe dla naszego słuchu, bo to po prostu piszczy, przynajmniej według mnie
#80 wredny
nie mam syntalka kiedyś,Pan Tomasz Tworek prezentował jakiegoś RPG używając tego syntezatora och espeak przy tym to cudo.