EltenLink

Jakiego używacie syntezatora mowy bądź głosu?

Back to Screenreadery i syntezatory mowy

#101 markus1234

Obecnie, żeby moje 2 iphoney mi się nie pomyliły, to jeśli chodzi o syntezatory mowy, to zrobiłem tak. Na iPhonie SE mam ustawionego Krzysztofa rozszerzonego, tak jak wcześniej na iPhonie 5S. Na iPhonie 5S od dzisiaj będę używał Zosi podstawowej. na samsungu s6 nadal Ivona maja, a na komputerze espeak wariant max.

2019-12-26 19:21

#102 exterminator

a czy ktoś coś słyszał o apollo dla sapi5?

Time to exterminate.
2020-01-07 15:17

#103 DJGraco

Apollo to był syntezator sprzętowy.

2020-01-07 15:18

#104 magmar Archived

Pamiętam Apolla, brzmiał strasznie,. Większość moich znajomych go używała.

2020-01-07 15:19

#105 Bartek1

midzi używa apolla i sobie chwali.

Pewien śmiałek spod miasta Gdynia,rzekł: „Ogiera podniosę – to chwila!”Lecz koń był uparty,kopnął go w czarty,a chłop się nauczył, że siła to kpina.

2020-01-08 20:32

#106 kokos

tylko espeak

2020-01-12 08:13

#107 longshoot

espeak, robert, i zośka na androidzie i ios

2020-01-27 07:52

#108 skrzypenka

No to tak, agaty w komputerze, Ewy w iphone. Niemieckiej Petry w komputerze i bodajże Anny w telefonie. Czeskiej Zuzany i w komputerze i w telefonie.

Große Operndiva?
2020-01-27 17:34

#109 camila

NVDA przestała wspierać SAPI4 - nadszedł ten dzień. Karina używa systemu 64-bitowego, więc JAWS też nie wspiera SAPI4. Karina bardzo nie lubi innych głosów syntetycznych niż syntalk, a czasem myślała jakby to było zajebiście, gdyby pojawił się polski eloquence. Generalnie, to strajkuję od jakiejś doby? :D i z podkulonym ogonem wróciłam do JAWSa z eloquence, tym razem na prędkości 45 procent, by od nowa się do niego przyzwyczaić. Jest bardzo ciężko, ale jak kiedyś to zrobiłam, i jak kiedyś przeszłam na NVDA tylko dla syntalka i po którejś wersji firefoxa, kiedy komenda alt+tab zawieszała cały komputer z JAWSem, to myślę, że nie ma rzeczy niemożliwych. Polski mogę czytać, angielski też, niemiecki też, wszak eloquence o ile się nie mylę oryginalnie pochodził z Niemiec. :) Poza tym brzmienie i responsywność ma jakby taką jedyną swojąw rodzaju, i intonację znaków interpunkcyjnych do tego stopnia, że można rozpoznać, że kropka występuje po spacji, czy normalnie, co dla takiego grammarnazi jak ja jest ważne :D

ENFP
Edited 2020-02-13 06:50

#110 zvonimirek222

Dobra,
Eloquence też istnieje dla NVDA.

--Cytat (camila):
NVDA przestała wspierać SAPI4 - nadszedł ten dzień. Karina używa systemu 64-bitowego, więc JAWS też nie wspiera SAPI4. Karina bardzo nie lubi innych głosów syntetycznych niż syntalk, a czasem myślała jakby to było zajebiście, gdyby pojawił się polski eloquence. Generalnie, to strajkuję od jakiejś doby? :D i z podkulonym ogonem wróciłam do JAWSa z eloquence, tym razem na prędkości 45 procent, by od nowa się do niego przyzwyczaić. Jest bardzo ciężko, ale jak kiedyś to zrobiłam, i jak kiedyś przeszłam na NVDA tylko dla syntalka i po którejś wersji firefoxa, kiedy komenda alt+tab zawieszała cały komputer z JAWSem, to myślę, że nie ma rzeczy niemożliwych. Polski mogę czytać, angielski też, niemiecki też, wszak eloquence o ile się nie mylę oryginalnie pochodził z Niemiec. :) Poza tym brzmienie i responsywność ma jakby taką jedyną swojąw rodzaju, i intonację znaków interpunkcyjnych do tego stopnia, że można rozpoznać, że kropka występuje po spacji, czy normalnie, co dla takiego grammarnazi jak ja jest ważne :D

--Koniec cytatu

Student studentowi wszystko
2020-02-13 12:55

#111 EugeniuszPompiusz

Od biedy syntalka się da używać, ale "czytaj wszystko" diabli wzięli. - ja na razie zostaję przy 2019.2.1x

Sygnaturka.: "That seems to point up a significant difference between Europeans and Americans. A European says: 'I can't understand this, what's wrong with me?' An American says: 'I can't understand this, what's wrong with him?'" TERRY PRATCHETT
2020-02-13 12:58

#112 camila

Nie tylko czytaj wszystko. Taka głupia rzecz jak pomoc klawiatury nie działa, ale już tyle, bo znowu offtop będzie. :D @zwonimir spodziewaj się ode mnie namiętnej wiadomości prywatnej w najbliższym czasie :D

ENFP
2020-02-13 17:02

#113 gadzio

Zgadza się. Jest nawet kilka wariantów tej wtyczki.
--Cytat (zvonimirek222):
Dobra,
Eloquence też istnieje dla NVDA.

--Cytat (camila):

--Koniec cytatu

--Koniec cytatu

NACJONALIZM UCZY BYCIA DUMNYM Z RZECZY, KTÓRYCH SIĘ NIE ZROBIŁO I
NIENAWIŚCI DO LUDZI, KTÓRYCH SIĘ NIE SPOTKAŁo
2020-02-13 17:29

#114 zvonimirek222

Wiesz, da się używać tak nie do końca.
Przyznasz, że do profesjonalnego użytku ten syntezator i nowa NVDA już się nie nadają. Bądźmy obiektywni i powiedzmy sobię szczerze: syntalk i inne tego podobne twory idą do łamusa, bo nikt ich więcej nie produkuje. Pytanie jest też takie: kto będzie to przepisywał? Tutaj trzebałoby ingerować w kod samego syntalka.
--Cytat (EugeniuszPompiusz):
Od biedy syntalka się da używać, ale "czytaj wszystko" diabli wzięli. - ja na razie zostaję przy 2019.2.1x

--Koniec cytatu

Student studentowi wszystko
2020-02-14 08:25

#115 camila

Przesyłam szczerze podziękowania dla @pajper za to, że moje modlitwy zostały wysłuchane. Niech zostanie tobie to wynagrodzone w czym sobie tylko wymarzysz <3

ENFP
2020-02-17 13:55

#116 DJGraco

Związku z tym, że speechplayer wysiadł korzystam z eSpeaka i wariantu sandro.

2020-02-17 14:02

#117 camila

Może nie odkryłam Ameryki, ale znalazłam sposób na superskribty w eloquence do NVDA, z którymi Code Factory w dalszym ciągu nie może lub nie hcce sobie poradzić. :D po prostu stworzyłam słownik dla pro forma dla wszystkich polskich znaków, i superskribty poszły w zapomnienie. <3

ENFP
Edited 2020-02-18 11:40

#118 DJGraco

A jakiego języka na eloquence użyywasz?

2020-02-18 15:09

#119 camila

American English ;)

ENFP
2020-02-18 15:40

#120 patrykkubaszczyk Archived

Tfu na te syntetyki, u mnie, zeleży od dnia, wszystkie z nuance, ale Zośke naj częściej.
A Ewe naj żadziej, jakoś dziwnie akcentuje ą i ę.

2020-04-09 11:26