Jakiego używacie syntezatora mowy bądź głosu?
Back to Screenreadery i syntezatory mowy#441 markus1234
Mam pytanie dotyczące syntezatorów mowy. Czy Ivona Maja, której nadal używam na Samsungu Galaxy S6, będzie mi działać na Samsungu Galaxy A70? Tam jest android 11, a na S6 mam androida 7 i działa. Do Mai na S6 przyzwyczaiłem się, próbowałem się przestawić na głosy od Samsunga i od Google'a, ale one mi się nie podobają.
#442 zvonimirek222
Nie. Nie będzie działało, wręcz będzie bardziej muliło.
#443 markus1234
Dzisiaj przeniosłem sobie wszystkie aplikacje z samsunga S6, i ku mojemu zaskoczeniu Ivona Maja zagadała do mnie. Jednak będę używał syntezatora Samsungowego, żeby była jakaś różnica między S6, a Galaxy A70.
#444 Numernabis
Jest jeszcze RHVoice, sprawniejszy od samsungowego.
#445 Adasadula
jest jeszcze espeak, najsprawniejszy z nich wszystkich :P
#446 Numernabis
Tyle, że RHVoice łączy sprawność z przyzwoitą mową.
#447 DJGraco
No to zależy od preferencji. Jedni wolą bardziej robotyczne syntezatory inni bardziej ludzkie.
#448 Numernabis
Tak, oczywiście, ale zainteresowany używał IVONY więc raczej nie chodzi Mu o syntetyczną mowę :)
#449 daszekmdn
Nie, Espeak i RH voice są oba szybkie. Nie widzę różnicy w responsywności.
#450 zvonimirek222
@daszekmdn ale jest róznica w wymowie. Espeak ma więcej zangielszczonych perełek.
#451 daszekmdn
Ja i jedno i drugie lubię. Na kompie tylko Espeak, na tel RH voice bo go z głośnika bardziej rozumiem.
#452 exterminator
Obecnie na androidzie tylko nowy głos Piotr od akapeli, bardzo go lubię.
#453 daszekmdn
A czego tak krzyczysz robisz tysiąc wykrzykników w kazdym poście xD
#454 wredny
ciekawe kiedy ja się go do czekam w moim oprogramowaniu na pc obecna tamże wersja silnika acapeli to 10..3
#455 biedrona333
oo to acapela jeszcze działa?
#456 Adasadula
no, normalnie, jako albo sapi5 albo nvda-addon
#457 wredny
nie to niejest sapi5 albo dodatek do NVDA albo tak jak ja mam Anię jako głos do instalowywany do programu i widziany tylko przez ten program na zasadzie starego expressivo.
#458 Adasadula
ale ania na sapi5 tesz jest
#459 Numernabis
No ja Anię na SAPI chęteni bym łyknął, nawet bym kupił, bo ta lewa rozwaliła mi windę :(, pomijam pozostałe głosy SAPI, ale jestem w stanie je poświęcić.
#460 Adasadula
ania na s4 tesz działa, ja z takiej kiedyś kozystalem