Mam pytanie dotyczące syntezatorów mowy. Czy Ivona Maja, której nadal używam na Samsungu Galaxy S6, będzie mi działać na Samsungu Galaxy A70? Tam jest android 11, a na S6 mam androida 7 i działa. Do Mai na S6 przyzwyczaiłem się, próbowałem się przestawić na głosy od Samsunga i od Google'a, ale one mi się nie podobają.
Nie. Nie będzie działało, wręcz będzie bardziej muliło.
Dzisiaj przeniosłem sobie wszystkie aplikacje z samsunga S6, i ku mojemu zaskoczeniu Ivona Maja zagadała do mnie. Jednak będę używał syntezatora Samsungowego, żeby była jakaś różnica między S6, a Galaxy A70.
Jest jeszcze RHVoice, sprawniejszy od samsungowego.
1 likes
Tyle, że RHVoice łączy sprawność z przyzwoitą mową.
No to zależy od preferencji. Jedni wolą bardziej robotyczne syntezatory inni bardziej ludzkie.
Tak, oczywiście, ale zainteresowany używał IVONY więc raczej nie chodzi Mu o syntetyczną mowę :)
Edytowano
Nie, Espeak i RH voice są oba szybkie. Nie widzę różnicy w responsywności.
@daszekmdn ale jest róznica w wymowie. Espeak ma więcej zangielszczonych perełek.
Ja i jedno i drugie lubię. Na kompie tylko Espeak, na tel RH voice bo go z głośnika bardziej rozumiem.
Edytowano
Obecnie na androidzie tylko nowy głos Piotr od akapeli, bardzo go lubię.
ciekawe kiedy ja się go do czekam w moim oprogramowaniu na pc obecna tamże wersja silnika acapeli to 10..3
oo to acapela jeszcze działa?
nie to niejest sapi5 albo dodatek do NVDA albo tak jak ja mam Anię jako głos do instalowywany do programu i widziany tylko przez ten program na zasadzie starego expressivo.
No ja Anię na SAPI chęteni bym łyknął, nawet bym kupił, bo ta lewa rozwaliła mi windę :(, pomijam pozostałe głosy SAPI, ale jestem w stanie je poświęcić.