Jakiego używacie syntezatora mowy bądź głosu?
Wróć do Screenreadery i syntezatory mowy#421 exterminator
To dla czego jest rozwijany, jak nie jest rozwijany?
#422 biedrona333
nie wiem
#423 Numernabis
tym bardziej, że na polskiej stronie NVDA również jest najnowsza wersja:
https://addons.nvda-project.org/addons/newfon.pl.html
#424 zvonimirek222
Nie jest rozwijany z tego aspektu, że nie ma więcej nowych funkcji.
#425 exterminator
Szkoda tylko że niektóre inne stare robotyczne ruskie syntezatory mowy nie mogą być spolszczone. fajnie by było. Gdy bym tylko się znał na programowaniu, ehhhh.
#426 JM
kurcze, jakby mówił jakkolwiek polskie znaczki to bym używał na codzień
-- (exterminator):
https://addons.nvda-project.org/addons/newfon.en.html
--
#427 balteam
No nie, podziwiam jak ktoś tego na codzień używa
#428 Adasadula
Ale jak polskie znaczki, przy literowaniu czy normalnie? Bo tak normalnie, to polskie znaczki czyta :D
-- (JM):
kurcze, jakby mówił jakkolwiek polskie znaczki to bym używał na codzień
-- (exterminator):
https://addons.nvda-project.org/addons/newfon.en.html
--
--
#429 JM
hej, da się jakimś sposobem odbasowić syntezator speak Jan? jest spoko, ale zbyt dudni na słuchawkach
#430 DJGraco
Jedyny sposób jaki widzę to jakiś natywny equalizer na windows. Ale nie używam takich rzeczy, więc nie polecę konkretnego programu
#431 Adasadula
Hm, jak byś miał coś na co mugł byś wykierować dźwięk i mieć equalizer, to można. Ale to raczej jako dodatkowe urządzenie, bo VCable mają opuźnienia.
-- (JM):
hej, da się jakimś sposobem odbasowić syntezator speak Jan? jest spoko, ale zbyt dudni na słuchawkach
--
#432 DJGraco
Mój Apollo poszedł niestety w odstawkę od kilku miesięcy. Winą jest zasilacz, który daje niestabilne napięcie (mierzone miernikiem). Muszę znaleźć kogoś kto naprawia takie rzeczy, a nie chcę narażać sprzętu na wahania napięć. Już miałem kilkukrotnie sytuację, ze Apollo nie włączał mi się i był po prostu martwy przez zbyt niskie napięcie. Winą jest najprawdopodobniej kabel.
#433 DJGraco
No i Apollo dostał drugie życie. Kupiłem taki zasilacz:
https://allegro.pl/oferta/zasilacz-hp-0950-3170-13v-300ma-12895134500
Fabrycznie miał inny wtyk DC, który nie pasował do Apolla. W domu znaleźliśmy inny zasilacz, który miał identyczny wtyk DC co ten do Apolla.
Od oryginalnego zasilacza wolałem nie przemontowywać, ponieważ nie wiem co dokładnie w tym kablu było uszkodzone.
Odcięliśmy tamtą końcówkę od zasilacza HP, oraz od tamtego znalezionego w domu. Mój Tata skręcił kabelki, założył koszulkę termokurczliwą i sprawdziliśmy jeszcze miernikiem polaryzację (ujemny czubek, lufa dodatnia). Spiąłem wszystko i elegancko mi działa na tym HP.
Zobaczymy jeszcze przy dłóższym użytkowaniu, ale jestem dobrej myśli.
Ten zasilacz jest transformatorowy, więc niestety troszkę większa jest obudowa od niego i mi troszkę miejsca po bokach zajmuje jak podłączam do listwy. Ale działa i to się liczy!
#434 JM
używasz sprzętowego Apolla? Ja to bym się na sprzętowy SMP skusił gdyby to jakkolwiek działało i istniało na rynku
-- (DJGraco):
No i Apollo dostał drugie życie. Kupiłem taki zasilacz:
https://allegro.pl/oferta/zasilacz-hp-0950-3170-13v-300ma-12895134500
Fabrycznie miał inny wtyk DC, który nie pasował do Apolla. W domu znaleźliśmy inny zasilacz, który miał identyczny wtyk DC co ten do Apolla.
Od oryginalnego zasilacza wolałem nie przemontowywać, ponieważ nie wiem co dokładnie w tym kablu było uszkodzone.
Odcięliśmy tamtą końcówkę od zasilacza HP, oraz od tamtego znalezionego w domu. Mój Tata skręcił kabelki, założył koszulkę termokurczliwą i sprawdziliśmy jeszcze miernikiem polaryzację (ujemny czubek, lufa dodatnia). Spiąłem wszystko i elegancko mi działa na tym HP.
Zobaczymy jeszcze przy dłóższym użytkowaniu, ale jestem dobrej myśli.
Ten zasilacz jest transformatorowy, więc niestety troszkę większa jest obudowa od niego i mi troszkę miejsca po bokach zajmuje jak podłączam do listwy. Ale działa i to się liczy!
--
#435 DJGraco
No tak ze sprzyncika korzystam.
SMP sprzętowy może i udałoby Ci się zdobyć, ale to musiałbyś popytać nagrupach typu typhlos. No i nie wiem czy jest jakiś sterownik do NVDA
#436 zvonimirek222
Nie ma. To działało tylko z Window eyesem.
#437 Adasadula
był, ale na ten dzień nie aktualizowany więc niewiem czy by zadziałał, nawet gdzieś mam
#438 zvonimirek222
był może softwarowy nie hardwarowy. Te wersje się róźniły, a kod pod nową wersję NVDA potrzebowałby dużej modyfikacji, i po tym to jest pytanie, czy w ogóle działałoby to jakoś.
#439 midzi
Nad sprzętowym sterownikiem do SMP były prowadzone prace dobre 10 lat temu. Temat upadł ze względu na niewielkie zainteresowanie i priorytetem okazał się być Apollo. Drugi problem, to brak oficjalnej dokumentacji do SMP, z której możnaby brać odpowiednie kody sterujące, wszystko trzeba było zgadywać.
#440 bratczyk96
Jeśli chodzi o mnie to ja na swoim komputerze używam nvda. Syntezator mowy to rh voice. Natomiast jeśli chodzi o głosy to do polskiego używam głosu magda, zaś do rosyjskiego przeważnie głosu irina, gdyż mi on najbardz