EltenLink

Jakiego używacie syntezatora mowy bądź głosu?

Back to Screenreadery i syntezatory mowy

#421 exterminator

To dla czego jest rozwijany, jak nie jest rozwijany?

Time to exterminate.
2023-07-22 19:05

#422 biedrona333

nie wiem

2023-07-22 19:21

#423 Numernabis

tym bardziej, że na polskiej stronie NVDA również jest najnowsza wersja:
https://addons.nvda-project.org/addons/newfon.pl.html

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2023-07-22 19:55

#424 zvonimirek222

Nie jest rozwijany z tego aspektu, że nie ma więcej nowych funkcji.

Student studentowi wszystko
2023-07-22 21:43

#425 exterminator

Szkoda tylko że niektóre inne stare robotyczne ruskie syntezatory mowy nie mogą być spolszczone. fajnie by było. Gdy bym tylko się znał na programowaniu, ehhhh.

Time to exterminate.
2023-07-23 08:29

#426 JM

kurcze, jakby mówił jakkolwiek polskie znaczki to bym używał na codzień
-- (exterminator):
https://addons.nvda-project.org/addons/newfon.en.html

--

2023-10-08 21:13

#427 balteam

No nie, podziwiam jak ktoś tego na codzień używa

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2023-10-08 21:19

#428 Adasadula

Ale jak polskie znaczki, przy literowaniu czy normalnie? Bo tak normalnie, to polskie znaczki czyta :D

-- (JM):
kurcze, jakby mówił jakkolwiek polskie znaczki to bym używał na codzień
-- (exterminator):
https://addons.nvda-project.org/addons/newfon.en.html

--

--

Jednakże, dzięki swojej odwadze i determinacji, Cicikowi udało się ostatecznie pokonać czarownika i uwolnić ciumbaki. Po powrocie do domu, Cicik z radością zaczął zbierać nowe ciumbaki i bawił się nimi przez długie godziny, wiedząc, że są one teraz bezpieczne i szczęśliwe.
2023-10-08 21:29

#429 JM

hej, da się jakimś sposobem odbasowić syntezator speak Jan? jest spoko, ale zbyt dudni na słuchawkach

2023-10-29 13:55

#430 DJGraco

Jedyny sposób jaki widzę to jakiś natywny equalizer na windows. Ale nie używam takich rzeczy, więc nie polecę konkretnego programu

2023-10-29 15:04

#431 Adasadula

Hm, jak byś miał coś na co mugł byś wykierować dźwięk i mieć equalizer, to można. Ale to raczej jako dodatkowe urządzenie, bo VCable mają opuźnienia.

-- (JM):
hej, da się jakimś sposobem odbasowić syntezator speak Jan? jest spoko, ale zbyt dudni na słuchawkach

--

Jednakże, dzięki swojej odwadze i determinacji, Cicikowi udało się ostatecznie pokonać czarownika i uwolnić ciumbaki. Po powrocie do domu, Cicik z radością zaczął zbierać nowe ciumbaki i bawił się nimi przez długie godziny, wiedząc, że są one teraz bezpieczne i szczęśliwe.
2023-10-30 07:30

#432 DJGraco

Mój Apollo poszedł niestety w odstawkę od kilku miesięcy. Winą jest zasilacz, który daje niestabilne napięcie (mierzone miernikiem). Muszę znaleźć kogoś kto naprawia takie rzeczy, a nie chcę narażać sprzętu na wahania napięć. Już miałem kilkukrotnie sytuację, ze Apollo nie włączał mi się i był po prostu martwy przez zbyt niskie napięcie. Winą jest najprawdopodobniej kabel.

2023-12-21 16:47

#433 DJGraco

No i Apollo dostał drugie życie. Kupiłem taki zasilacz:
https://allegro.pl/oferta/zasilacz-hp-0950-3170-13v-300ma-12895134500

Fabrycznie miał inny wtyk DC, który nie pasował do Apolla. W domu znaleźliśmy inny zasilacz, który miał identyczny wtyk DC co ten do Apolla.
Od oryginalnego zasilacza wolałem nie przemontowywać, ponieważ nie wiem co dokładnie w tym kablu było uszkodzone.

Odcięliśmy tamtą końcówkę od zasilacza HP, oraz od tamtego znalezionego w domu. Mój Tata skręcił kabelki, założył koszulkę termokurczliwą i sprawdziliśmy jeszcze miernikiem polaryzację (ujemny czubek, lufa dodatnia). Spiąłem wszystko i elegancko mi działa na tym HP.
Zobaczymy jeszcze przy dłóższym użytkowaniu, ale jestem dobrej myśli.
Ten zasilacz jest transformatorowy, więc niestety troszkę większa jest obudowa od niego i mi troszkę miejsca po bokach zajmuje jak podłączam do listwy. Ale działa i to się liczy!

Edited 2023-12-29 12:49

#434 JM

używasz sprzętowego Apolla? Ja to bym się na sprzętowy SMP skusił gdyby to jakkolwiek działało i istniało na rynku
-- (DJGraco):
No i Apollo dostał drugie życie. Kupiłem taki zasilacz:
https://allegro.pl/oferta/zasilacz-hp-0950-3170-13v-300ma-12895134500

Fabrycznie miał inny wtyk DC, który nie pasował do Apolla. W domu znaleźliśmy inny zasilacz, który miał identyczny wtyk DC co ten do Apolla.
Od oryginalnego zasilacza wolałem nie przemontowywać, ponieważ nie wiem co dokładnie w tym kablu było uszkodzone.

Odcięliśmy tamtą końcówkę od zasilacza HP, oraz od tamtego znalezionego w domu. Mój Tata skręcił kabelki, założył koszulkę termokurczliwą i sprawdziliśmy jeszcze miernikiem polaryzację (ujemny czubek, lufa dodatnia). Spiąłem wszystko i elegancko mi działa na tym HP.
Zobaczymy jeszcze przy dłóższym użytkowaniu, ale jestem dobrej myśli.
Ten zasilacz jest transformatorowy, więc niestety troszkę większa jest obudowa od niego i mi troszkę miejsca po bokach zajmuje jak podłączam do listwy. Ale działa i to się liczy!

--

2024-01-01 22:39

#435 DJGraco

No tak ze sprzyncika korzystam.
SMP sprzętowy może i udałoby Ci się zdobyć, ale to musiałbyś popytać nagrupach typu typhlos. No i nie wiem czy jest jakiś sterownik do NVDA

Edited 2024-01-02 07:51

#436 zvonimirek222

Nie ma. To działało tylko z Window eyesem.

2024-01-02 09:31

#437 Adasadula

był, ale na ten dzień nie aktualizowany więc niewiem czy by zadziałał, nawet gdzieś mam

2024-01-02 10:48

#438 zvonimirek222

był może softwarowy nie hardwarowy. Te wersje się róźniły, a kod pod nową wersję NVDA potrzebowałby dużej modyfikacji, i po tym to jest pytanie, czy w ogóle działałoby to jakoś.

2024-01-02 11:23

#439 midzi

Nad sprzętowym sterownikiem do SMP były prowadzone prace dobre 10 lat temu. Temat upadł ze względu na niewielkie zainteresowanie i priorytetem okazał się być Apollo. Drugi problem, to brak oficjalnej dokumentacji do SMP, z której możnaby brać odpowiednie kody sterujące, wszystko trzeba było zgadywać.

Edited 2024-01-03 22:16

#440 bratczyk96

Jeśli chodzi o mnie to ja na swoim komputerze używam nvda. Syntezator mowy to rh voice. Natomiast jeśli chodzi o głosy to do polskiego używam głosu magda, zaś do rosyjskiego przeważnie głosu irina, gdyż mi on najbardz

Pozdrawiam
2024-01-14 14:49