Jakiego używacie syntezatora mowy bądź głosu?
Back to Screenreadery i syntezatory mowy#401 JM
a ja mam pytanie czy wam się syntalk 16 nie wywala? U mnie pracuje dość niestabilnie, zresztą mam też Jana Speaka, oba na sapi 4 i też się psuje, więc to chyba sprawa tego silnika. Sapi 5 działa okk, ale chyba nie ma syntalka 16 na sapi 5
#402 Adasadula
Jest st16 na sapi5, ale dziala dość nie stabilnie. Speak na Sapi4 z NVDA, nie wykonalne. Ewentual zdaje się z jakimś jawsem, ale to chyba jeszcze jakimś starym. Każde wciśnięcie klawisza shift, i chyba czasem alt, zawiesza synta.
#403 balteam
Ja na kompie najlepszy espeak, na telefonie pewnie też bym używał gdyby nie to, że nie czyta mi wszystkiego nie wiem dlaczego, więc rh voice Magda, ale na kompie jakoś nie leżą mi te głosy.
#404 biedrona333
biedrona333 ja mam syntalk20 na sapi5 tam jest Kasia ona z eltenem nie jest stabilna, zato syntalk na 16 sapi4 działa stabilnie.
-- (Adasadula):
Jest st16 na sapi5, ale dziala dość nie stabilnie. Speak na Sapi4 z NVDA, nie wykonalne. Ewentual zdaje się z jakimś jawsem, ale to chyba jeszcze jakimś starym. Każde wciśnięcie klawisza shift, i chyba czasem alt, zawiesza synta.
--
#405 Adasadula
Tylko nie syntalk 2.0, weźcie mnie z tym, słownikuje i brzmi jak by była na jakimś speedzie czy innym dopalaczu czy czymś takim xd.
-- (biedrona333):
biedrona333 ja mam syntalk20 na sapi5 tam jest Kasia ona z eltenem nie jest stabilna, zato syntalk na 16 sapi4 działa stabilnie.
-- (Adasadula):
--
--
#406 biedrona333
no :) to jest wersja testowa nie wiadomo czy i kiedy pojawi się wersja stabilna
#407 Adasadula
Gdzie testowa xd, przecie to jest normalny synt, tylko że w cholerę dziwny
#408 biedrona333
wyczytałam w neurosofcie
#409 Adasadula
Ahaa, to nie wiedziałem, mi zawsze się wydawało że to żadne demko nie jest, no chyba, że ty masz jakąś inną V
#410 biedrona333
mam tę samą co ty
#411 exterminator
To ja się wypowiem jeszcze raz, bo mój wpis gdzieś zginął. Kompa miałem od roku 2004, tam był stary spiker, ale nie ten którego możemy teraz kupić/pobrać. Brzmiał zupełnie inaczej, był bardziej chropowaty. Ta wersja jest nie do znalezienia, poza tym hyba była tylko pod sapi 4. Potem było smp z kajetka, i agata której nie lubiłem. w szkole supernowa orpheush, albo agata, potem długo vocalizer krzysiu, teraz espeak, espeak, SMP, newfon, wszystkie męskie głosy RH voice, i do tego jeszcze espeak.
#412 biedrona333
czym się różni Speak SMP od zwykłego?
#413 biedrona333
a apropo nef fona to z tego co wiem, nie jest on już rozwijany no chyba, że się mylę
#414 Adasadula
Czekaj czekaj, jaki speak SMP, przecie chyba SMP to jest syntezator jeden, a speak drugi, chociaż speaków jest kilka wiec tesz trudno powiedzieć o ch chodzi
#415 biedrona333
aha :) ja myślałam, że to jest edno i to samo :) sorry
#416 Zuza
Ja używam espeaka ze Stormem
klienta.
#417 exterminator
@ Biedrona! a apropo nef fona to z tego co wiem, nie jest on już rozwijany no chyba, że się mylę. OOOczywiście że jest aktualna wersja.
#418 biedrona333
dziękuję a z jakiej stronki jest ta wersja? poproszę o linka jeśli można
#419 exterminator
#420 biedrona333
dziękuję za linka