Forum

Jakiego używacie syntezatora mowy bądź głosu?

Screenreadery i syntezatory mowy

Poprzednia 24 / 25 Następna

DJGraco

#461 ·

No działa puki nie odinstalujesz. Bo wtedy się rozwala sapi.

wredny

#462 ·

tak zwany infovox też już nie działa
Orkiestra gra jeszcze tańczą,i drzwi są otwarte dzień warty dnia a to życie zachodu jest warte.

exterminator

#463 ·

Żadna wersja ani na sapi 5 oficjalnie dostępnych już nie działa.
Time to exterminate.

camila

#464 ·

Na wspominki mnie wzieło. Robi się jeszcze coś takiego, że rozpierdala się sapi5 po deinstalacji niektórych syntezatorów? Czy można takie sapi5 potem naprawić? Bo wtedy się nie dało (Win XP) itp. I wtedy zostawało tylko stawianie od nowa.
ENFP

zvonimirek222

#465 ·

To co rozwala sapi, jedynie zasługuje na przeinstalkę systemu.
Student studentowi wszystko

DJGraco

#466 ·

Nie no, jest jakiś plicczek, który to naprawia, ino nazwy teraz zapomniałem.

Adasadula

#467 ·

Edytowano
sapi5.coś, mam to, podrzucę jak znajdę

camila

#468 ·

Nie zawsze. Wtedy też było :D ale nie działało po infovoxach.
ENFP

Adasadula

#469 ·

Jak chodzi o sapi5.msi, to tak, nie działa zawsze niestety. Jeśli to sapi 4 to shapi.exe pomaga, ale to chyba tylko S4

-- (camila):
Nie zawsze. Wtedy też było :D ale nie działało po infovoxach.

--

JM

#470 ·

chyba wybredny jestem, ale odkąd pojawił się RHVoice to w ogule nie korzystam z sapi 5, zbyt mało responsywne - mimo że mam tam SMP którego bardzo lubię

Adasadula

#471 ·

A ja wybredny nie jestem, bo używam espeaka od początku NVDA, z dawnymi małymi przerwami na Agatę :P.

-- (JM):
chyba wybredny jestem, ale odkąd pojawił się RHVoice to w ogule nie korzystam z sapi 5, zbyt mało responsywne - mimo że mam tam SMP którego bardzo lubię

--

wredny

#472 ·

sapi 5 forever nawet se ostatnio Agatę strzeliłem a co , ciekawe czy istnieje coś takiego jak Agata 64 bitowa>
Orkiestra gra jeszcze tańczą,i drzwi są otwarte dzień warty dnia a to życie zachodu jest warte.

DJGraco

#473 ·

Edytowano
Raczej nie istnieje, na pewno nie została taka skompilowana.
W czasach gdy ten głos powstawał nie było 64-bitowych systemów a nawet jak były to były maaaałopopularne albo w ogóle nie rozpowszechnione.

camila

#474 ·

Edytowano
Nie, choc ja tam Agaty uzywalam ostatnio za czasow real speak soro direct i Agaty 8 khz, nawet spoko respons miala.
ENFP

wredny

#475 ·

dzięki
-- (DJGraco):
Raczej nie istnieje, na pewno nie została taka skompilowana.
W czasach gdy ten głos powstawał nie było 64-bitowych systemów a nawet jak były to były maaaałopopularne albo w ogóle nie rozpowszechnione.

--

markus1234

#476 ·

Trochę się pozmieniało u mnie, jeśli chodzi o syntezatory mowy, więc napiszę. Na komputerze nadal espeak wariant maks, na Samsungu Galaxy S6 od niedzieli używam syntezatora od Google, na iPhonie SE 2016 nadal Krzysztof z Vocalizera, a na Samsungu Galaxy A70 używam Ivony mai i bardzo dobrze na tym nowym telefonie ona działa.

JM

#477 ·

jestem ciekawy jak to zrobiłeś, że Ivona ci ruszyła. Jeszcze zależy w sumie jaki to android
-- (markus1234):
Trochę się pozmieniało u mnie, jeśli chodzi o syntezatory mowy, więc napiszę. Na komputerze nadal espeak wariant maks, na Samsungu Galaxy S6 od niedzieli używam syntezatora od Google, na iPhonie SE 2016 nadal Krzysztof z Vocalizera, a na Samsungu Galaxy A70 używam Ivony mai i bardzo dobrze na tym nowym telefonie ona działa.

--

JM

#478 ·

No nie wiem, akurat Agata w wersji sapi nie za szybko działa, aczkolwiek kiedyśtam używałem bo w sumie lubię ten głos. BTW. czy Agata RHVoice wciąż działa jeszcze? Pamiętam że kiedyś było takie cuś
-- (wredny):
sapi 5 forever nawet se ostatnio Agatę strzeliłem a co , ciekawe czy istnieje coś takiego jak Agata 64 bitowa>

--

markus1234

#479 ·

To jest android 11. Po przeniesieniu danych z Samsunga Galaxy S6, przełączyłem syntezator z Samsungowego na Ivonę i ku mojemu zdumieniu usłyszałem mowę Ivony Mai. Byłem trochę zdziwiony, że to działa, ale dobrze, że działa. Spodziewałem się jakiegoś błędu, albo niekompatybilności z nowym androidem.

camila

#480 ·

Słuchajcie...
Czy pamięta ktoś ten eksperyment społeczny z dziecięcymi głosami od Infovox / Ivox? Działały tylko na Mac OS czy na WINOWS był port też? Jestem zainteresowana głównie niemiecką syntezą bo to nemalże jakośćreferencyjna akcentu z podręcznika do logopedii i fonetyki, hochdeutsch w czystej formie ;)
ENFP
Poprzednia 24 / 25 Następna