Forum

Jakiego używacie syntezatora mowy bądź głosu?

Screenreadery i syntezatory mowy

Poprzednia 25 / 25

DJGraco

#481 ·

Wydaje mi się że dziecięce głosy są nadal dostępne via acapella for NVDA Addon. Przynajmniej tak było jak ostatnio testowałem

camila

#482 ·

JEst? To daj ;)
ENFP

DJGraco

#483 ·

Tu jest
http://www.acapela-nvda.com/
Nie pamiętam ile teraz jest dni próbnych, ja w każdym razie stestowałem i nie kupiłem ani nie zwitaminowałem addonu :D
No i nie wiem czy jest ten konkretny niemiecki dziecięcy głos.

camila

#484 ·

Edytowano
A mnie udało się zebrać dectalka multilingual. Pogwałca zasady artykulacji, ale też ma dobry niemiecki :)
I jużtłumaczę jak to wygląda. Nawet słychać to elektroniczne mruczenie charakterystyczne dla niego i gdyby ktoś tak łaskawie zemulował też Apollo II, to byłabym szczęśliwa jak dzika świnia ;)
ENFP

Adasadula

#485 ·

Po jakiemu to umie mówić? Tylko ang / dojczlańdzki czy jokieś inne języki tyż?

-- (camila):
A mnie udało się zebrać dectalka multilingual. Pogwałca zasady artykulacji, ale też ma dobry niemiecki :)
I jużtłumaczę jak to wygląda. Nawet słychać to elektroniczne mruczenie charakterystyczne dla niego i gdyby ktoś tak łaskawie zemulował też Apollo II, to byłabym szczęśliwa jak dzika świnia ;)

--

DJGraco

#486 ·

Kod źródłowy DecTalka został udostępniony przez samego twórcę pewnie dlatego tak wiernie go odwzorowali.
A co do Apolla to nie wiem, może kiedyś ktoś się podejmie. Musiałby ktoś rozszyfrować jak dokładnie są generowane fonemy i na bazie tego stworztć cyfrowy odpowiednik bo wszystko realizuje się po warstwie sprzętowej, tj mowa.

camila

#487 ·

Obsługuję dobrze nawet parametr inflection a myślałam, że tego nie ma. Jest Niemieckii, latin american, hiszpański, akcent brytyjski i amerykański.
ENFP

michal---

#488 ·

Edytowano
Siemka!
na telefonie zosia z vocalizer, a na komputerze e speak bez wariantu albo do czytania jakichś dłóższych tekstów acapela. Na samym początku na komputerze była paulinka, ale po pierwsze osłownikowanie jest straszne, na przykład jak mam obcję cofnij to on mi czyta kofnij, a po drógie pogulnie głosy microsoftu są trochę za wolne i za mało responsywne na przykład do grania w gry.
głosy, które naj bardziej lubię:
RH voice, jest responsywny i dosyć naturalny.
Vocalizer, podobnie, tylko trochę bardziej osłownikowany, ale nie jest źle.
E speak, responsywny, i używam go na codzień.
Więc u mnie z głosami jest tak.
Pozdrawiam
Tralalalalaaaaaaaaaaaaaa!

miki2137

#489 ·

Edytowano
A u mnie jest:
Na codzień nuance kszysztof, na Discordzie SMPSoft, a do gier albo też nuance albo ibmtts.
W związku z moją przesiadką na Linuxa jestem tu coraz żadziej, formy kontaktowe w wizytówce.

dawidzio1

#490 ·

Mam w komputerze różne syntezatory mowy i lubię testować każdy po kolei — taki, jaki tylko przyjdzie mi do głowy.

bogdan

#491 ·

a co sodżicie o nowych głosach supert onik tts.czy ktoś testował .pozdrawiam BOGDAN
jeestem tym kim jestem i nie boje sie lenkow szukam przyjaciul

exterminator

#492 ·

Hyba nie są pod nvda?
Time to exterminate.
Poprzednia 25 / 25