EltenLink

Jakiego używacie syntezatora mowy bądź głosu?

Wróć do Screenreadery i syntezatory mowy

#481 DJGraco

Wydaje mi się że dziecięce głosy są nadal dostępne via acapella for NVDA Addon. Przynajmniej tak było jak ostatnio testowałem

2025-05-06 17:45

#482 camila

JEst? To daj ;)

ENFP
2025-05-06 17:45

#483 DJGraco

Tu jest
http://www.acapela-nvda.com/
Nie pamiętam ile teraz jest dni próbnych, ja w każdym razie stestowałem i nie kupiłem ani nie zwitaminowałem addonu :D
No i nie wiem czy jest ten konkretny niemiecki dziecięcy głos.

2025-05-06 17:50

#484 camila

A mnie udało się zebrać dectalka multilingual. Pogwałca zasady artykulacji, ale też ma dobry niemiecki :)
I jużtłumaczę jak to wygląda. Nawet słychać to elektroniczne mruczenie charakterystyczne dla niego i gdyby ktoś tak łaskawie zemulował też Apollo II, to byłabym szczęśliwa jak dzika świnia ;)

ENFP
Edytowano 2025-05-06 18:13

#485 Adasadula

Po jakiemu to umie mówić? Tylko ang / dojczlańdzki czy jokieś inne języki tyż?

-- (camila):
A mnie udało się zebrać dectalka multilingual. Pogwałca zasady artykulacji, ale też ma dobry niemiecki :)
I jużtłumaczę jak to wygląda. Nawet słychać to elektroniczne mruczenie charakterystyczne dla niego i gdyby ktoś tak łaskawie zemulował też Apollo II, to byłabym szczęśliwa jak dzika świnia ;)

--

Jednakże, dzięki swojej odwadze i determinacji, Cicikowi udało się ostatecznie pokonać czarownika i uwolnić ciumbaki. Po powrocie do domu, Cicik z radością zaczął zbierać nowe ciumbaki i bawił się nimi przez długie godziny, wiedząc, że są one teraz bezpieczne i szczęśliwe.
2025-05-06 20:51

#486 DJGraco

Kod źródłowy DecTalka został udostępniony przez samego twórcę pewnie dlatego tak wiernie go odwzorowali.
A co do Apolla to nie wiem, może kiedyś ktoś się podejmie. Musiałby ktoś rozszyfrować jak dokładnie są generowane fonemy i na bazie tego stworztć cyfrowy odpowiednik bo wszystko realizuje się po warstwie sprzętowej, tj mowa.

2025-05-06 21:16

#487 camila

Obsługuję dobrze nawet parametr inflection a myślałam, że tego nie ma. Jest Niemieckii, latin american, hiszpański, akcent brytyjski i amerykański.

ENFP
2025-05-07 18:05