Jakiego używacie syntezatora mowy bądź głosu?
Wróć do Screenreadery i syntezatory mowy#481 DJGraco
Wydaje mi się że dziecięce głosy są nadal dostępne via acapella for NVDA Addon. Przynajmniej tak było jak ostatnio testowałem
#482 camila
JEst? To daj ;)
#483 DJGraco
Tu jest
http://www.acapela-nvda.com/
Nie pamiętam ile teraz jest dni próbnych, ja w każdym razie stestowałem i nie kupiłem ani nie zwitaminowałem addonu :D
No i nie wiem czy jest ten konkretny niemiecki dziecięcy głos.
#484 camila
A mnie udało się zebrać dectalka multilingual. Pogwałca zasady artykulacji, ale też ma dobry niemiecki :)
I jużtłumaczę jak to wygląda. Nawet słychać to elektroniczne mruczenie charakterystyczne dla niego i gdyby ktoś tak łaskawie zemulował też Apollo II, to byłabym szczęśliwa jak dzika świnia ;)
#485 Adasadula
Po jakiemu to umie mówić? Tylko ang / dojczlańdzki czy jokieś inne języki tyż?
-- (camila):
A mnie udało się zebrać dectalka multilingual. Pogwałca zasady artykulacji, ale też ma dobry niemiecki :)
I jużtłumaczę jak to wygląda. Nawet słychać to elektroniczne mruczenie charakterystyczne dla niego i gdyby ktoś tak łaskawie zemulował też Apollo II, to byłabym szczęśliwa jak dzika świnia ;)
--
#486 DJGraco
Kod źródłowy DecTalka został udostępniony przez samego twórcę pewnie dlatego tak wiernie go odwzorowali.
A co do Apolla to nie wiem, może kiedyś ktoś się podejmie. Musiałby ktoś rozszyfrować jak dokładnie są generowane fonemy i na bazie tego stworztć cyfrowy odpowiednik bo wszystko realizuje się po warstwie sprzętowej, tj mowa.
#487 camila
Obsługuję dobrze nawet parametr inflection a myślałam, że tego nie ma. Jest Niemieckii, latin american, hiszpański, akcent brytyjski i amerykański.