EltenLink

Jakiego używacie syntezatora mowy bądź głosu?

Back to Screenreadery i syntezatory mowy

#481 DJGraco

Wydaje mi się że dziecięce głosy są nadal dostępne via acapella for NVDA Addon. Przynajmniej tak było jak ostatnio testowałem

2025-05-06 17:45

#482 camila

JEst? To daj ;)

ENFP
2025-05-06 17:45

#483 DJGraco

Tu jest
http://www.acapela-nvda.com/
Nie pamiętam ile teraz jest dni próbnych, ja w każdym razie stestowałem i nie kupiłem ani nie zwitaminowałem addonu :D
No i nie wiem czy jest ten konkretny niemiecki dziecięcy głos.

2025-05-06 17:50

#484 camila

A mnie udało się zebrać dectalka multilingual. Pogwałca zasady artykulacji, ale też ma dobry niemiecki :)
I jużtłumaczę jak to wygląda. Nawet słychać to elektroniczne mruczenie charakterystyczne dla niego i gdyby ktoś tak łaskawie zemulował też Apollo II, to byłabym szczęśliwa jak dzika świnia ;)

ENFP
Edited 2025-05-06 18:13

#485 Adasadula

Po jakiemu to umie mówić? Tylko ang / dojczlańdzki czy jokieś inne języki tyż?

-- (camila):
A mnie udało się zebrać dectalka multilingual. Pogwałca zasady artykulacji, ale też ma dobry niemiecki :)
I jużtłumaczę jak to wygląda. Nawet słychać to elektroniczne mruczenie charakterystyczne dla niego i gdyby ktoś tak łaskawie zemulował też Apollo II, to byłabym szczęśliwa jak dzika świnia ;)

--

2025-05-06 20:51

#486 DJGraco

Kod źródłowy DecTalka został udostępniony przez samego twórcę pewnie dlatego tak wiernie go odwzorowali.
A co do Apolla to nie wiem, może kiedyś ktoś się podejmie. Musiałby ktoś rozszyfrować jak dokładnie są generowane fonemy i na bazie tego stworztć cyfrowy odpowiednik bo wszystko realizuje się po warstwie sprzętowej, tj mowa.

2025-05-06 21:16

#487 camila

Obsługuję dobrze nawet parametr inflection a myślałam, że tego nie ma. Jest Niemieckii, latin american, hiszpański, akcent brytyjski i amerykański.

ENFP
2025-05-07 18:05

#488 michal---

Siemka!
na telefonie zosia z vocalizer, a na komputerze e speak bez wariantu albo do czytania jakichś dłóższych tekstów acapela. Na samym początku na komputerze była paulinka, ale po pierwsze osłownikowanie jest straszne, na przykład jak mam obcję cofnij to on mi czyta kofnij, a po drógie pogulnie głosy microsoftu są trochę za wolne i za mało responsywne na przykład do grania w gry.
głosy, które naj bardziej lubię:
RH voice, jest responsywny i dosyć naturalny.
Vocalizer, podobnie, tylko trochę bardziej osłownikowany, ale nie jest źle.
E speak, responsywny, i używam go na codzień.
Więc u mnie z głosami jest tak.
Pozdrawiam

zachęcam do zobaczenia mojego kanału na youtubie i zostawienia subskrybcji. będzie o grach urządzeniach i oprogramowaniu i trohę muzyki. poniżej jest link do kanałuhttps://www.youtube.com/channel/UCid7Z93QzvQ58i9JgGcr0tg
Edited 2025-07-23 20:38