EltenLink

Jakiego używacie syntezatora mowy bądź głosu?

Back to Screenreadery i syntezatory mowy

#221 przemol

Ja używam nvda z espeakiem głównie Variant storm, ale czasami mam też ochotę na agatkę czy ivonę. W iphonie króluje krzysiek, czasami zosia, ale najczęściej krzysiek :D

2021-01-06 17:48

#222 exterminator

ciekawe czy kiedyś wymyślą jakiś nowy syntezator mowy?

Time to exterminate.
2021-02-18 16:29

#223 wredny

niby tam grecy z Inoetics coś robili ,ale nie mam pojęcia czym się to skończyło był nawet polski głos Nina

Orkiestra gra jeszcze tańczą,i drzwi są otwarte dzień warty dnia a to życie zachodu jest warte.
2021-02-20 11:08

#224 monstricek

Inoeticsa już niema, został kupiony przes Samsung.

2021-02-20 13:19

#225 zvonimirek222

A samsunga znowu kupiło nuance. I tutaj już konkurencji nie ma. Dzień dobry monopol!
Co do polskich syntezatorów mowy, nie widzę już tak dobrego syntezatora, oprócz speak Jan III,.
Espeak ma swoje wady, ivona takowoż, nuance święty nie jest, i zamyka się kółko.

Student studentowi wszystko
2021-02-20 13:40

#226 lukasz1993258

a według mnie to każdy polski syntezator mowy ma wady.

2021-02-20 13:42

#227 wredny

nie ma syntezy bez wad

Orkiestra gra jeszcze tańczą,i drzwi są otwarte dzień warty dnia a to życie zachodu jest warte.
2021-02-20 14:21

#228 magmar Archived

Zlinczujecie mnie. Dla mnie, podkreślam dla mnie syntalk to syntezator IDEAŁ.
Nie zawiesza się, nie dointerpretowuje, czyta wszystko precyzyjnie i przy tym nie obciąża systemu.

2021-02-20 23:29

#229 pates

Ma jedną wadę. Szybkość idzie w parze z wysokością

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2021-02-20 23:43

#230 misiek

Niee, ja tylko mogę podziwiać jak tego możesz słuchać, ale linczować nie będę.
-- (magmar):
Zlinczujecie mnie. Dla mnie, podkreślam dla mnie syntalk to syntezator IDEAŁ.
Nie zawiesza się, nie dointerpretowuje, czyta wszystko precyzyjnie i przy tym nie obciąża systemu.

--

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2021-02-21 02:03

#231 wredny

ivona i tylko onna

2021-02-21 11:59

#232 Lowca_Androidow

A ja ivony nie mogę używać jako syntezatora, niestety opóźńia NVDA, przy większej prędkości jest niezrozumiała i pływające tempo.
Sytalk i owszem, ale właśnie ta zależność wysokości i tempa mowy, gdyby nie to byłbym skłonny tego używać.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2021-02-21 12:33

#233 magmar Archived

Misiek nie jesteś pierwszą osobą, która mnie za to podziwia.
Wredny jak CI działają syntezatory Ivony z najnowszym NVDA. Nie ma problemów?

Bo ja tak wicie, witaminki, witaminki, dla chłopczyka i dziewczynki, hie, hie.

2021-02-21 15:33

#234 nuno69

Od SynTalka boli łeb xD.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2021-02-21 15:36

#235 mateponczas

Powiem tak. Ja przez długie lata używałem SynTalk i byłem z niego zadowolony. Teraz to głównie używam espeak.

2021-02-21 15:41

#236 Lowca_Androidow

No i tutaj została przeniesiona dyskusja i teraz proszęmi wyjaśnić:
Łukasz napisał:
nie wiem, ja bym ten chciał potestować,chociaż w wersji demo.
dostałodpowiedź:
nie polecam strasznie kaleczy polszczyznę!
następnaodpowiedź:
niby tam grecy z Inoetics coś robili ,ale nie mam pojęcia czym się to skończyło był nawet polski głos Nina

ikolejna odpowiedź:
Inoeticsa już niema, został kupiony przes Samsung.

Czego ta dyskusja dotyczy? Jakiego syntezatora?
To jest właśńie pieprzone przenoszenie bo komuś sięnie spodobała pokrewna dyskusja, jak napisałem, jak cenzura, sztywne ramy i wychodzi burdel we wpisach i wątkach, bo nie wiadomo co z czym.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2021-02-21 15:56

#237 Paulinux

Przepraszam, moja wina, teraz już jest dobrze.

Happy hacking
2021-02-21 17:41

#238 Lowca_Androidow

Ale tu nie chodzi o przeprosiny tylko o fakt, że bywaiż z głównegotematu wynika dyskusja i to jest normalne i bez sensu jest takie przenoszenie, dzielenie pomiędzy tematami, to są tematy pokrewne, w ten sposób to powinno powstać co najmniej jeszcze kilkadziesiąt podtematów.

2021-02-21 19:03

#239 camila

Ja tez używałam syntalka do niedawna, ale przed nadwrazliwość na dźwięki musiałam wybrać co innego. Marzę o apollo, co to mogłabym sobie go podpinać przejściówką i używać, ale nigdzie nie da się go wyrwać już chyba. Nawet w szkole pytałam czy nie mają gdzieś syntezatorów sprzetowych :-D

ENFP
2021-02-22 10:00

#240 magmar Archived

Camila zostaje CI jakiś rynek wtórny.
Popytaj na wszystkich forach aukcyjnych dedykowanych niewidomym.

2021-02-22 10:32