Wojna na Ukrainie ad. 2022
Back to Wydarzenia i nowiny#101 djsenter
Niby straty ma, ale dla nich to żadna porażka.
Czarnobyl mają, kolejne samoloty i ludzie się przemieszczają w głąb Ukrainy.
#102 zywek
No przeciez groził, że jak Ameryka się nie ogarnie, to będzie dramat. Nie ogarnęli się, chcieli coś pomóc, no to Putin ruszył i stwierdził, że jak się wtrącą teraz, to będą surowe onsekwencje. Czyli proste, nic nie zrobią.
#103 nuno69
Hostomel jednak przjęty przez Rosjan
#104 nuno69
@Balteam STraty są spore po obu stronach. ROsja nigdy nie była dobra w "zarządzanie żołnierzem", węc oni padają szybko. Problem jest taki, że jest id dużo, bardzo dużo
#105 nuno69
W Kijowie pojawiły się ciężarówki wojskowe. No to Ukraina stałą się Polską 1939. Już wiemy, ile warte są słowa zachodu
#106 balteam
Ale zachód chyba nie mówił, że wesprze Ukraine żołnierzami.
#107 nuno69
Ale jakośprzerzutów sprzętu też nie widać, a o tym była mowa.
#108 balteam
No i tego mi brakuje, zwłaszcza zachowanie Niemiec było bardzo nietaktowne mówiąc oględnie.
#109 MarOlk
Niestety co innego obiecać komuś kto jest faktycznie w sojuszu
#110 Postukujacy
Gambit. Rosjanie coś stracą, ale coś zyskają.
#111 nuno69
Ukraińcy znowu przejęli lotnisko.
Chyba zkupię się tylko na gadaniu o wojaczce, bo moje zdanie o tym zgniłym zachodzie każdy już zna.
#112 nuno69
Strona Kremla znowu nie działa.
#113 nuno69
I szwab zawsze pozostanie szwabem. Oficjalnie napisano, że nie będą dostarczali broni Ukrainie.
#114 djsenter
Ponad 1000 osób zatrzymanych w związku z protestami nie dla wojny, odbywającymi się w całej Rosji.
#115 monstricek
Jestem w domu. Niemal zatrzymano mnie, ale udało nam się z kolegami jakimś cudem ubiec. I tak zrobiliśmy to, co trzeba, bo staliśmy przes półtory godziny w centrum Moskwy i było nas sporo, około 1000 osób, a może i więcej, doszliśmy niemal do kremla. Wyszli nie tylko rosjanie, byli i ukraińcy. Choć niektórych zatrzymano, było widać, z jaką nieochotą policyanci to robili.
#116 djsenter
Dobra robota, chłopy!
Możecie być z siebie dumni.
#117 MarOlk
tak trzymać
#118 monstricek
Dodam tylko, że takich grup, jak nasza, była nie jedna i nie dwie.
#119 markus1234
A ja mam jedno podstawowe pytanie. Po co Wy ten temat tak rozstrząsacie jak radia i telewizje?
#120 misiek
Nuno i wszyscy zainteresowani: dawajcie na bierząco jak tylko możecie wszelkie wiadomości co tam się dzieje. Robicie dobrą robotę chłopaki.