EltenLink

Wojna na Ukrainie ad. 2022

Back to Wydarzenia i nowiny

#61 nuno69

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2022-02-24 15:33

#62 monstricek

Dobra, pojechałem, jeśli wszystko będzie dobrze, odpiszę, jeśli nie, pamiętajcie, że prosty naród nie chciał tej wojny.

2022-02-24 15:43

#63 papierek

wiesz, jakby nie spojrzeć, prosty naród nigdy nie chce wojny, bo to zawsze najbardziej cierpią cywile zwykle po obu stronach, ale z innych powodów.

po co mi sygnatura?
2022-02-24 15:53

#64 balteam

@Papierek, no nie przesadzaj, akurat w większości naród niemiecki wojnę popierał w 1939, a zwłaszcza do tego momentu zanim zaczeli przegrywać.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2022-02-24 16:07

#65 djsenter

Propaganda i bieda zrobiły swoje.

Senter San
2022-02-24 16:08

#66 nuno69

A nawet już potem popełniali samobójstwo za Hitlera. Teraz sytuacja jest inna, nie zdziwię się jak za tydzień czy dwa media światowe będą pisali o wojnie domowej w Rosji

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2022-02-24 16:09

#67 adelcia

trzymaj się kolego.
myślę, że jeżeli było by nieciekawie to w polsce dla człowieka jak ty miejsce zawsze się znajdzie.
-- (monstricek):
Dobra, pojechałem, jeśli wszystko będzie dobrze, odpiszę, jeśli nie, pamiętajcie, że prosty naród nie chciał tej wojny.

--

2022-02-24 16:12

#68 nuno69

Rosyjskie wojska wkroczyły do wykluczonej strefy Czarnobyla. *podobno* wybuchł skład na odpadki atomowe i *podobno* trwają zaciekłe walki których pętla zacieśnia się coraz bliżej reaktorów w Czarnobylu.

2022-02-24 16:14

#69 nuno69

Wedłóg ukraińskich wojskowych rosyjskie wojsko stacjonujące pod lotniskiem znajdującym się 15 KM od Kijowa zostało obalone i teren jest czysty.

2022-02-24 16:38

#70 nuno69

Ale Putin jest jebnięty. *podobno* żołnierze dosłownie zatapiają Krym przez kanał krymski.

2022-02-24 16:39

#71 adelcia

ja mysle ze to juz dawno bylo wiadomo ze jest jebnięty. tylko to teraz otwierdza niestety .
-- (nuno69):
Ale Putin jest jebnięty. *podobno* żołnierze dosłownie zatapiają Krym przez kanał krymski.

--

2022-02-24 16:40

#72 Kat

Nikt by się nie obraził, gdyby ta wojna stała się gwoździem do trumny Putina.

"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
2022-02-24 16:44

#73 mustafa

Wojna to już jest, a zadawanie pytania, czy będzie jest ignorancją.

-- (misiek):
No to proste pytanie: obstawiacie, że będzie wojna, czy Putin tylko szczeka? Ja wiem, jak tam jest na prawdę to tylko oni sami wiedzą. W każdym razie Putinowi już nawet chce się Warszawy, bo to kiedyś było imperium rosyjskie.

--

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
2022-02-24 16:46

#74 nuno69

Bitwa toczy się tyeraz na dwóch najważniejszych frontach.
Przy Czarnobylu (tam udaje sę to opanować) i pod Kijowem. Pod Kijowem Rosjanie chcą wziąć Ukraińców w tak zwany pierścień, czyli że wojska dozuje się stopniowo, metodycznie oatczając, a potem zacieśniając Kordon.

2022-02-24 16:55

#75 misiek

Żygać się chce na ludzi typu putin i jego popleczników. Pajper nie, ludzie są gorsi.

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2022-02-24 16:57

#76 nuno69

A, i jeszcze trzeci front, czyli sieć. Co ciekawe, strona Putina dednęła, co może oznaczać atak i co ciekawe, może to być atak wewnętrzny lub też kolejna prowokacja Kremla.

2022-02-24 16:57

#77 misiek

Mustafa chodziło mi o oficjalną, ale jak widać już jest.

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2022-02-24 16:58

#78 djsenter

Ahh, kochani Rosyjscy hakerzy.

Senter San
2022-02-24 16:59

#79 nuno69

Co do strony Kremla to na moje wygląda to jak DDOS. Strony ładują się i serwer odpowiada nienaturalnie wolno.

2022-02-24 17:00

#80 nuno69

A, i teraz strona wogóle nie żyje
Pinging kremlin.ru [95.173.136.71] with 32 bytes of data:
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss),

2022-02-24 17:01