EltenLink

Wojna na Ukrainie ad. 2022

Back to Wydarzenia i nowiny

#81 nuno69

74 brygada rosyjskich strzelców poddała się pod Czernichowem.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2022-02-24 17:05

#82 adelcia

jakto poddała? tak prosto nibi?
-- (nuno69):
74 brygada rosyjskich strzelców poddała się pod Czernichowem.

--

2022-02-24 17:05

#83 djsenter

O ja cie je*ie, o co tu chodzi?

Czy to jakiś manewr strategiczny?

Senter San
2022-02-24 17:06

#84 nuno69

Nie no trwały tam zaciekłe walki.
Ciekawe czy ci zakłamańcy z NATO ruszą się dopiero jak w czarnobylu pierdolnie? Siły ukraińskie zdają się nieznacznie załamywać/

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2022-02-24 17:06

#85 djsenter

Właśnie, to jest pytanie, bo narazie to tylko deklaracje i gadanie.

Senter San
2022-02-24 17:08

#86 nuno69

No tak jak to zwykle bywa w Europie zachodniej/

2022-02-24 17:09

#87 nuno69

Amerykańce budują drógie Luftwaffe, wysyłając bodaj 6 samolotów F35 do Unii. Te samoloty są podobno bardzo awaryjne. Ale w sumie czemu US miałoby sprzątać bórdel które samo wywołało?

2022-02-24 17:09

#88 nuno69

No i teraz na Ukrainie następuje "operacyjna pauza". Oznacza to mniejwięcej tyle, że Rosjan powstrzymano na tyle, aby możnabyło odetchnąć, przegrupować wojska czy sprawdzić ich stan. Najgorsze dopiero przed nami. Niedługo pewnie rozegra się bitwa o Kijów, która z jednej strony mnie przeraża, a z drógiej nie mogę się jej doczekać, bo bardzo interesuje mnie "wojaczka".

Edited 2022-02-24 17:28

#89 nuno69

W Hostomlu w kosmos wyleciało 20 rosyjskich śmigłowców, nistety lub stety w kawałkach.

2022-02-24 17:43

#90 djsenter

O proszę, radzą sobie, chociaż i tak spustoszenie na masową skalę.

Senter San
2022-02-24 17:44

#91 nuno69

Ale oni nie mają sprzętu. To jest zacięty naród, ale bez broni nie będzie obrony.

2022-02-24 17:45

#92 nuno69

A zakłamańcy z nato tylko czekają aż Ukraina się podda. A na pochybel skurwysynom, niech walczą do ostatniej kropli krwi!
Slava bracia!

Edited 2022-02-24 17:45

#93 nuno69

Podobno Czarnobyl został przejęty przez wojska Rosyjskie.

2022-02-24 18:24

#94 Julitka

Trzymaj się!
-- (monstricek):
Dobra, pojechałem, jeśli wszystko będzie dobrze, odpiszę, jeśli nie, pamiętajcie, że prosty naród nie chciał tej wojny.

--

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2022-02-24 18:36

#95 nuno69

Cztery kraje UE nie chcą odciąć Rosji od Swifta. Są to: Włochy, Cypr, Węgry i... Niemcy! Które to same Niemcy tak jeszcze wczoraj krzczały o zbdorniczych działaniach Putina.

2022-02-24 18:36

#96 nuno69

Rosyjskie Ministerstwo Obrony podaje, że wszystkie czwartkowe cele zostały osiągnięte, tak samo jak wszystkie moje dzisiejsze słowa się sprawdzają. Czarnobyl jest w rękach, jak to się mówi "wroga", ale chuj w to, NATO nie reaguje.

Edited 2022-02-24 18:43

#97 nuno69

Coraz więcej doniesień mówi, jakoby rosjanie atakowali szpitale. Jednak mocno pomyliłem się co do Putina

2022-02-24 18:54

#98 nuno69

18 Iłów leci w stronę Kijowa. Chyba jeszcze dzisiaj będzie bitwa o Kijów, czyli że Ukraina raczej nie ma szans. Dzięki NATO.

2022-02-24 18:58

#99 djsenter

Może te zj*by z nato myślą, że jeżeli się nie wtrącą to zapobiegną kontynuacji szalonych i nie przewidywalnych planów Putina?

Senter San
2022-02-24 19:08

#100 balteam

Nato samo z siebie nie zaatakuje, bo broni tylko państw należących do sojuszu, więc to mnie nie dziwi, dziwi mnie właśnie postawa Niemiec.
Szkoda, że przed wojną nie została Ukraina dobrze dozbrojona, podobno Izrael nie chciał im sprzedać swojego systemu obronnego antyrakietowego.
Tak czy tak, jakoś dziwnie spore straty ma Rosja, albo tylko tak to wygląda tu na forum, bo nie sprawdzałem informacji.
W każdym razie podoba mi sięto co mówią władze na Ukrainie, żeby nie panikować, czym dłużej wytrzymają, tym większa szansa na mocne konsekwencje dla Rosji.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2022-02-24 19:09