Wojna na Ukrainie ad. 2022
Back to Wydarzenia i nowiny#301 nuno69
W sensie czeczezaury?
#302 nuno69
@301 pewne rzeczy tzeba nazwać po imieniu. Przekazywanie informacji to co innego, ale podczas rozmowy trzeba tak mwić, ja przynajmniej tak uważam. No ale ja już swoje powiedziałem na ich temat więc ode mnie tak skrajnych wpisow przez dłuższy czas nie będzie.
#303 nuno69
Rosjanie zestrzelili przypadkowo swoj własny samolot.
#304 Monia01
Belgia dostarczy na Ukrainę 2000 karabinów maszynowych i 3800 ton paliwa
🇺🇦 🇵🇱
#305 Julitka
Twoja sygnaturka z tym wpisem... xd
-- (nuno69):
Rosjanie zestrzelili swoj własny okręt.
--
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#306 nuno69
No... brzmi to zabawnie.
#307 nuno69
Podobno doszło do przejęcia rzez hakerow niektorych rosyjskich mediow glownego nurtu i puszczania na nich ukrainskich piosenek.
#308 MarOlk
Suchar dla rozładowania atmosfery. Putin dał się zahibernować na 10 lat żeby zobaczyć jak w przyszłości będzie wyglądała
rosja. Po odmrożeniu przechadza się po Moskwie. Widzi nowoczesne miasto pełne uśmiechniętych ludzi. Wchodzi do baru i się pyta: Jak wam się żyje? A wspaniale, odpowiada barman. To poproszę piwo - zamawia zadowolony. Bardzo proszę, 10 Euro - odpowiada barman.
#309 nuno69
W sumie zastanawałem się, czemu takiego Putina czy Kadisrowa ktoś po prostu nie zatłucze młotkiem względnie nie zastrzeli. ALe to nie takie proste jak się nam może wyadawać chyba.
#310 Julitka
Część jego ludzi nie jest z nim tylko ze strachu. :p
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#311 nuno69
Ukraińcy zatopili jakiś rosyjski samolot. Na ukrpravdzie oczywiście klasyczne już "witajcie w piekle".
#312 djsenter
Boże, no szkoda mi tych Rusków niewinnych którzy są też jakby niepatrzeć, wysyłani na rzeź.
Zwłaszcza tych, którzy do końca nie wiedzą nawet, poco, dlaczego co i gdzie.
#313 pajper
To trochę jak pytanie, co by było, gdyby zabito Hitlera. A no nic.
Ładnie to ujął Pratchett, przekleję:
Wszechświatowi nie zależy, czy ktoś rozdepcze motyla. Jest mnóstwo innych motyli. Bogowie może i dostrzegają spadającego wróbelka, ale nie starają się go pochwycić.
Zastrzelić dyktatora i zapobiec wojnie? Ale dyktator jest tylko czubkiem ropiejącego pęcherza społecznej materii, z której biorą się dyktatorzy. Jeśli zastrzeli się jednego, inny za chwilę zajmie jego miejsce. Zastrzelić jego także? A może wystrzelać wszystkich i napaść na Polskę? Za pięćdziesiąt lat, trzydzieści lat, nawet za dziesięć lat świat wróci prawie dokładnie na dawny kurs. Historia zawsze miała ogromną bezwładność.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#314 nuno69
Ukraińcy wysadzili wszystkie drogi kolejowe do Rosji. Oczywiście Ukraińska Prawda do tego dodała komentarz "Rosyjskie pociągi, pierdolcie się". Ta wariacja na temat odpowiedzi bohaterów z wyspy węży wynika z tego, że gdzieś coś ktoś powiedział, jakoby ci mięli zostać schwytani przez Rosjan i przewiezieni na Krym.
#315 Monia01
Nie wiem, czy to już było, ale Rosja ogranicza dostęp do Twittera
🇺🇦 🇵🇱
#316 pajper
"Na autostradzie z Kijowa Ukraińcy zerwali znaki drogowe, żeby Rosjanie się zgubili, i postawili inne z napisem "powodzenia" - pisze korespondent brytyjskiego "The Telegraph" James Rothwell.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#317 nuno69
A tak, słyszałem. Już podobno działa.
#318 nuno69
Ukraińcy obrzucili koktajlami mołotowa rosyjską cysternę z paliwem dla wojska.
#319 Julitka
Jezu, czy oni jadą na Redbullach? :D
#320 nuno69
No ja nie wiem. Ciekawi mnie tylko pochodzenie "balli" do "bulli" xD.. A na serio, nie wierzyłbym, gdyby nie to że wywiady innych państw i filmy potwierdzają te doneisienia.