EltenLink

Księga pochwał 27.01.2022 6.07.2022

Back to Wątki archiwalne

#81 Postukujacy

Zaległę jaja się udały.

INFP
2022-02-04 16:10

#82 misiek

Mogę wpaść?
-- (Kat):
Zrobiłam wczoraj pierogi ruskie. Chętnych zapraszam, jeszcze coś zostało.

--

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2022-02-04 16:30

#83 Snajper22

Udało mi się odpalić palnik zapalniczką za drugim razem i pierwszy raz sama ugrzałam sobie kiełbaskę. :)
Level achived! :D

"Czy ty jesteś bardzo odważny? - Średnio. - A co zrobiłeś najodważniejszego w swoim życiu? - (...) Wstałem dziś rano."
Cormac McCarthy, "Droga"
2022-02-04 17:03

#84 djsenter

Jak zawsze w Piąteczek zrobiłem co miałem zrobić i teraz mogę się cieszyć wolnością.

Senter San
2022-02-04 18:19

#85 lwica

Miłe spotkanko miało dziś miejsce, mmiły czas trwa nadal. :)

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.
2022-02-05 00:00

#86 Zuzler

6 kawałków ryby smażonej tylko dla mnie, że tak pociągnę te kulinarne kwestie.

2022-02-05 00:06

#87 lwica

Dobra pizza. <3

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.
2022-02-05 00:12

#88 Agata.d

Wyspałam się!

Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.
2022-02-05 11:29

#89 Agata.d

Kupiłam sobie prezent na imieniny. Fajny komplet biżuterii. Trochę zaszalałam, ale co tam czasem mi też się coś od życia należy. 🙂

Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.
2022-02-05 12:27

#90 lwica

Byłam u Piotra. :)

2022-02-05 16:20

#91 misiek

No pewnie, wszystkiego najlepszego.
-- (Agata.d):
Kupiłam sobie prezent na imieniny. Fajny komplet biżuterii. Trochę zaszalałam, ale co tam czasem mi też się coś od życia należy. 🙂

--

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2022-02-05 17:36

#92 Agata.d

Dzięki.<3
-- (misiek):
No pewnie, wszystkiego najlepszego.
-- (Agata.d):

--

--

2022-02-05 18:55

#93 Julitka

Ależ ja miałam zarąbistych parę dni!
W czwartek małe szaleństwo z fajnymi babkami, dużo rozmów, dobre ciacha z pistacjami, a na koniec fajny film w babskim gronie (Jak ja dawno nie byłam w kinie!), @Everlastingdream, dzięki!
W piątek zaś kółeczko najwierniejszych, długie rozmowy w noc o wszystkim, w dodatku nauczyłam się rozpalać świeczki zapachowe! :D
I w tym towarzystwie paredziesiąt fajnych godzin się spędziło. Ogółem życie jest fajne.
Dawno się akurat tutaj tak nie rozpisałam! :D
@Zywek Trochę odpoczywam, jak widzisz. :) Nawet, jeżeli większość soboty gadaliśmy o znojach i radościach fundacji. No, ale nie można mieć wszystkiego, kwartał trza zawsze zamknąć...

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
Edited 2022-02-06 13:54

#94 djsenter

Nauczyłem się ostatnio mechanizmu, który pozwala mi się odstresować i przestać martwić.
Kiedy jakieś głupie myśli przychodzą mi do głowy, albo jakaś paranoiczna przypominajka, że przecież to i tamto, ja wysyłam w jej stronę krutką i stanowczą odpowiedź.
W sensie nie okłamuję samego siebie, ale jedynie uprzejmie przypominam, że już rozwiązanie na to jest i przecież tym akurat martwić się już nie trzeba.
Dochodzę wkońcu do momentu, gdzie mam rozwiązanie na wszystko i co nie wzkazane opuszcza mój umysł.
Ciekawe...

Senter San
2022-02-06 16:31

#95 Postukujacy

Dlaczego brak tu jeszcze pochwał w poniedziałek?!
No dobrze, więc ja zacznę. Zdawka z jednego kursu dzisiaj wyglądała tak: widzę,że nowe osoby dołączyły to powtórzę jeszcze raz - macie zaliczone, sio!
Dzień dobry!

INFP
2022-02-07 11:12

#96 Kat

Dodzwoniłam się do rejestracji do lekarza po ponad godzinie, a to naprawdę szybko jest jak na moją przychodnię.

"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
2022-02-07 11:40

#97 kazek5p

Wymieniłem dziś w kuchni cieknący syfon w zlewie.
To taka fajna zabawa z klockami z rurek i kolanek.
Super, że wszystko ładnie spasowało się z starym odpływem, chodź nie musiało.

2022-02-07 19:52

#98 MarOlk

Opierdzieliłem sałatkę cezar na bogato zapijając zimnym piwkiem:P

2022-02-07 19:54

#99 Agata.d

To był całkiem udany dzień.

2022-02-07 20:28

#100 Monte

Od lipca mam nowy telefon.

Give me a sign.
2022-02-07 21:28