Google Chrome
Back to Oprogramowanie#161 adelcia
Po edycji
okey mam na to calkiem fajne rozwiązanie
jest nim wtyczka:
https://chrome.google.com/webstore/detail/context-menu-bookmarks/cbdjbceefoomlmgnbhpodmeldoihbaim
np stoję na facebook na linku przyjaciele, daje meni kontextowe, wybieram z niego Bookmarks, to takie podmeni, i tam wybieram Add Bookmark i mam dodane.
jeszcze w nim pogrzebie być może da się ustawić na to skrót klawiszowy lub coś.
aa to jednak takie połowiczate.
bo owszem, mamy to w meni kontextowym, ale nie uwzględnia to to że chcę stojąc na facebooku na linku przyjaciele dodać link https://www.facebook.com/friends/ a nie tylko https://www.facebook.com
szkoda.ale będę szukać dalej, musi na to istnieć jakieś rozwiązanie.
#162 DJGraco
Hej,
jak w chrome dostać się do interfejsu danego rozszerzenia?
#163 DJGraco
Dobra, nie akualne.
Jak naciskamy lewy alt to idziemy strzałką w lewo aż powiee rozszerzenia, potem rozwijamy to, i klikamy na dane rozszerzenie.
#164 adelcia
hejwam,
załóżmy, że jak będę chciała co jakiś czas kasować w chrome dane, w sensie cookies itp, to chciała bym tak, żeby mnie nie wylogowiwano z pewnych stronek www.
czy tak się da, żeby gdzieś ustawić, że np ze stronky messenger.com masz mnie nie wylogowiwać?
dziękuję,
#165 DJGraco
Niestety nie da się tak ustawić. Pliki Cookies właśnie m.in powodują to, ze jesteś zalogowana na pewnych stronkach.
#166 adelcia
to może inaczej?
może da się ustawić naprzykład:
"nie kasuj cookies stronky www.messenger.com."
?
-- (adelcia):
hejwam,
załóżmy, że jak będę chciała co jakiś czas kasować w chrome dane, w sensie cookies itp, to chciała bym tak, żeby mnie nie wylogowiwano z pewnych stronek www.
czy tak się da, żeby gdzieś ustawić, że np ze stronky messenger.com masz mnie nie wylogowiwać?
dziękuję,
--
#167 KaelaMensha2000
Witajcie,
Czy w google chrome jest opcja podobna jak w firefox ignorowanie styli, czasami widać na takiej stronie więcej. Gdybym miała taką opcję w google chrome od razu bym na niego przeszła.
#168 djdenismusic
Jest do tego dodatek. Nazywa się html disabler.
#169 KaelaMensha2000
A jak on działa i jak go używać?
#170 djdenismusic
po instalacji odnajdujemy dodatek na pasku narzędzi. To jest: Wciskamy f6, i potem tab, aż nie usłyszymy html disabler ma dostęp do tej strony.
Następnie klikamy spacje. Ukazuje nam się maleńka zawartość webowa. Gdzie mamy: Java i 2 klikalne elementy obok siebie on i off, oraz css i analogicznie te same opcje pod spodem. Nas interesuje css. Klikamy więc of pod css, zamykamy okienko wtyczki za pomocą klawisza esc, odświeżamy stronę, na której jesteśmy, i powinno działać.
#171 KaelaMensha2000
Bardzo dziękuję, to jest dokładnie to o co mi chodziło.
#172 daszekmdn
Wie ktoś jak przypiąć wtyczkę do paska adresu?
#173 nuno69
To znaczy? Te wyczi ktore maja tam byc tam sa. Ewentualnie w ustawieniach rozszerzen
#174 midzi
alt, strzałką w lewo dochodzisz do przycisku rozszerzenia, enter, teraz strzałką w lewo poruszasz się po liście rozszerzeń i tam masz stosowne przyciski do przypinania, lub odpinania.
#175 kacper10
cześć, mam problem, w hrome chyba po aktualizacji nvda zachowuje się jakby było zawijanie wierszy.
np. jak mam listę z punktorami, to najpierw mam punktor a dopiero po naciśnięciu strzałki w dół odczytuje mi element listy.
Nie wiem co to spowodowało, próbowałem się bawić rozdzielczością ekranu, ale nic nie pomagało.
#176 Snajper22
Hej co trzeba ustawić w chrome, aby automatycznie tłumaczyło strony na polski?
Cormac McCarthy, "Droga"
#177 mojsior
jak wejdziesz na strone obco języczną to on automatycznie cię zapyta czy chcesz przetłumaczyć stronę i na jaki język, to jest gdzieś na pasku narzędziowym pod f6.
Tam musisz wybrać że to ma być polski język i tam gdzieś dalej powinna być opcja zawsze tłumacz strony z języka np angielskiego na polski.
#178 adelcia
hejwam,
teś macie ostatnio z nvda tak, że jesteście na jakiejś stronce, którą chciecie dodać do zakładek, więc wciskacie ctrl d, i po tym polu edycjidziwnie się porusza?
w sensie jak się ruszam strzałkami lewo prawo, to mówi mi puste.
jak to naprawi?