Google Chrome
Back to Oprogramowanie#141 Lowca_Androidow
Dokładnie Łysy, nie ma drugiej takiej przeglądarki, która w tak prosty sposób pozwala na przeglądanie i zarządzanie zakładkami
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#142 misiek
Tymbardziej, gdy na codzień pracujesz tworząc bazy danych i chcesz sobie dodać kilka zakładek, które na następny dzień będą ci potrzebne. Zajebista sprawa, bez zbędnego wyszukiwania po Google, przez co samo wyszukiwanie zajmuje połowę roboty, a za to przecież nie płacą.
-- (Łowca_Androidów):
Dokładnie Łysy, nie ma drugiej takiej przeglądarki, która w tak prosty sposób pozwala na przeglądanie i zarządzanie zakładkami
--
#143 daszekmdn
Jest do tego skrót, teraz nie pamiętam jaki.
#144 Lowca_Androidow
Daszku do czego skrót, do zakładek? Tak, w firefox jest i i to skrót, ctrl+shift+b, ale w chrome takiego skrótu nie ma.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#145 misiek
Superr.
-- (daszekmdn):
Jest do tego skrót, teraz nie pamiętam jaki.
--
#146 nuno69
CTRL+D dodaje zakłądkę
CTRL+Shift+O otwiera menedżer zakłądek.
Znałem te skróty ale wpisanie w google "How to open the bookmarks panel with keyboard shortcuts" dało mi to w pierwszym wyniku.
#147 misiek
Dzięki, zaraz sprawdzę.
-- (nuno69):
CTRL+D dodaje zakłądkę
CTRL+Shift+O otwiera menedżer zakłądek.
Znałem te skróty ale wpisanie w google "How to open the bookmarks panel with keyboard shortcuts" dało mi to w pierwszym wyniku.
--
#148 misiek
Niestety, ale nie działa to jak bym tego chciał. Dodaje zakładkę, ale do samej strony, a nie do podstrony na niej, takwięc nie urządza mnie to w ogóle.
#149 dariusz.1991 Archived
A ja radzę sobie w inny sposób. Firefoxa używam domyślnie, to jednak najbardziej intuicyjna i uporządkowana przeglądarka. Kiedy jednak czasami NVDA czegoś nie przeczyta odpalam Chrome I po kłopocie. To trochę tak jak z dwoma apkami do nawigacji pod androida.
#150 nuno69
@Łysy, jak dodajesz zakładkę? CTRL+D i enter? Mnie dodaje się aktualnie otwarta strona a nie strona główna domeny, stąd pytanie.
#151 misiek
No właśnie, mi chodzi o to, by dodać do zakładek podstronę na stronie, a nie stronę otwartą. Przykładowo: przeglądasz ale drogo i chcesz sobie dodać stronę drugą z przedmiotami do zakładek, a nie aktualnie wyświetlaną. I tak, robię jak piszesz.
-- (nuno69):
Zamknij się Kubaszczyk
@Łysy, jak dodajesz zakładkę? CTRL+D i enter? Mnie dodaje się aktualnie otwarta strona a nie strona główna domeny, stąd pytanie.
--
#152 misiek
Mam tak samo.
-- (dariusz.1991):
A ja radzę sobie w inny sposób. Firefoxa używam domyślnie, to jednak najbardziej intuicyjna i uporządkowana przeglądarka. Kiedy jednak czasami NVDA czegoś nie przeczyta odpalam Chrome I po kłopocie. To trochę tak jak z dwoma apkami do nawigacji pod androida.
--
#153 nuno69
Aha, ty chcesz dodawać strony do zakłądek nie wchodząc na nie?
#154 misiek
No dokładnie.
-- (nuno69):
Aha, ty chcesz dodawać strony do zakłądek nie wchodząc na nie?
--
#155 DJGraco
Hej,
mam pytanie znacie jakiś odpowiednik firefox
about:config w chrome?
#156 denis333
chrome://about
Aczkolwiek nie radzę tam grzebać.
#157 DJGraco
Dzięki, tak dla informacji chciałem wiedziec
#158 adelcia
ale jakto nie ma, wciskam f6 na jakiejkolwiek stronce, i jestem na zakładkach.
no a żeby jakąś dodać, to ctrl d, i mamy.
--Cytat (Lowca_Androidow):
Daszku do czego skrót, do zakładek? Tak, w firefox jest i i to skrót, ctrl+shift+b, ale w chrome takiego skrótu nie ma.
--Koniec cytatu
#159 adelcia
chwilka.
ale przecieś wchodziś na konkretną podstonkę, dajeś ctrl d i się doda.
albo ja nie rozumiem o co pytaś, albo zgłupiałam tuś przed 40 tka.
--Cytat (misiek):
Niestety, ale nie działa to jak bym tego chciał. Dodaje zakładkę, ale do samej strony, a nie do podstrony na niej, takwięc nie urządza mnie to w ogóle.
--Koniec cytatu
#160 adelcia
a ja nadal nie rozumiem.
może jakiś konkretny przykład?
jakiejś konkretnej stronky, i dokładnie jak byż to sobie wyobrażał w praktice? chrome to moja pierwsza i jedina przeglądarka, więc chętnie spróboję, jak bardziej to sprecizujesz.
--Cytat (misiek):
No właśnie, mi chodzi o to, by dodać do zakładek podstronę na stronie, a nie stronę otwartą. Przykładowo: przeglądasz ale drogo i chcesz sobie dodać stronę drugą z przedmiotami do zakładek, a nie aktualnie wyświetlaną. I tak, robię jak piszesz.
-- (nuno69):
Zamknij się Kubaszczyk
--
--Koniec cytatu