Google Chrome
Back to Oprogramowanie#121 Paulinux
Zawsze jest jeszcze ctrl w
#122 adelcia
hejwam a ja mam podobny problem ze niechce kart tylko stron obok pod alt tabem.
mowie ze podobny bo....
da sie zrobic tak, ze np uruchomimy sobie stronky np gmaila, facebooka, i czegos jeszce.
Potem sie da wejsc w ustawienia, i tam ustawic zeby sie aktualne stronky otwierali przystarcie.
ladnie, tylko ze ja mialam gmaila i facebooka odpalone osobno, czyli przechodzilam se alt tabem, a jak ustawilam ze maja sie otwierac przy starcie aktualnie otwarte strony, to i tak mi sie to ponastepnym uruchomieniu chrome otworzilo tak, ze musze przechodzic ctrl tab a nie alt tab jak chcialam.
Szkoda.
#123 matius
Ja to w firefox zrobiłem, że zawsze ma być nowa strona, a nie karta. Może tu też tak się da?
#124 adelcia
narazie tego nieznalazlam, ale spoko potrzebuje tego tylko tym czasowo. inaczej tylko gmail sie bedzie otwieral z automatu.
#125 midzi
Spróbujcie tego:
https://chrome.google.com/webstore/detail/new-tab-new-window/dndlcbaomdoggooaficldplkcmkfpgff
#126 adelcia
dziekuje michal, u mnie zadzialalo superansko.
#127 adelcia
hejwam,
mam teraz google chrome wersji 72 cos, i zauwazilam tu cos co mi sie niebardzo podoba.
mam ustawione zeby mi sie otwierala nastarcie pusta stronka. i jak naniej daje f6, zeby przejsc do mojich zakladek, to czasem jest tak, ze przeskoczy mi to najpierws na to cos nowego, co sie nazywa lista zakladek. dopiero jak znowu daje f6 to jest wtedy ten panel z mojimi zakladkami.
wie ktos moze czy i jak moge wylaczyc te liste zakladek?
boto niechodzi o zakladky moje, ale o zakladky otwarte, i mi sie to nie podoba.
owszem, jest po tabulatorze zamknij, ale to mi sie zamknie caly google chrome.
mam nadzieje ze dobrze wam to wytlumaczylam i ze ktos wie oco mi chodzi, i moze cos ktos doradzi? zobaczymy. Juz teraz wam dziekuje za przeczytanie.
#128 nuno69
CTRL B bodajrze otwiera bezpośrednio panel zakładek.
#129 adelcia
ctrl b nie robi mi nic.
#130 adelcia
ctrl b jedine zrobi czy one sie maja pojawic pod f6 czy nie.
#131 patrykkubaszczyk Archived
a mi chrome przestał działać
#132 DJGraco
Napisz coś więcej, jak przestał działać? Nie uruchamia się, wyskakuje błąd?
#133 patrykkubaszczyk Archived
klikam na chrome i nic nie wyskakuje
#134 patrykkubaszczyk Archived
problem rozwiązany
#135 adelcia
a jak problem rozwiazales?
#136 patrykkubaszczyk Archived
kompa zrestartowałem
#137 denis333
Pewnie stało się to co często dolega niestety tej przeglądarce, i jest główną wadą. Zamrożenie kilku procesów chrome.exe, przez co każda nowa instancja nie wyświetlała nowego okna, bo przecież w teorii przeglądarka była cały czas odpalona. Na przyszłość można po prostu pozamykać wszystkie wystąpienia chrome.exe z poziomu managera zadań.
#138 adelcia
albo ustawic w google chrome zeby sie zamykali aplikacje po zamknieciu czy jaks tak sie to nazywa.
#139 DJGraco
A ja mam inne pytanko dot chromea. Da się jakoś wyeksportować ustawienia? W Firefoxie normalnie się da kopiuję pliki z profilu i jest git.
#140 misiek
W takim razie zadam po raz kolejny nurtujące mnie pytanie i będę je zadawał do usranej śmierci, do puty, do póki nie dostanę sensownej i wyczerpującej odpowiedzi: Jak w Chrome dodawać zakładki do poszczegulnych stron i sensownie na nich pracować? Jeśli tego nie da się zrobić Chrome nie będzie moją podstawową przeglądarką. W Firefoxie jest to fajnie zrobione i mimo designerskich modyfikacji można prosto do tego dojść i normalnie się przemieszczać.
-- (daszekmdn):
Najwyższy czas zmienić przeglądarkę.
Pisał będę to zawsze, bo od pewnej wersji FF jest po prostu kiepski.
Rezponsywnością nie dorównuje Google Chrome.
Ponadto u mnie tak bywa, bo mam go tylko do FB i testów różnych moich stron, że czasem z pod skrótów NVDA się zawiesza, i trzeba go popchnąć tabem np.
--