Po edycji okey mam na to calkiem fajne rozwiązanie jest nim wtyczka: https://chrome.google.com/webstore/detail/context-menu-bookmarks/cbdjbceefoomlmgnbhpodmeldoihbaim np stoję na facebook na linku przyjaciele, daje meni kontextowe, wybieram z niego Bookmarks, to takie podmeni, i tam wybieram Add Bookmark i mam dodane. jeszcze w nim pogrzebie być może da się ustawić na to skrót klawiszowy lub coś. aa to jednak takie połowiczate. bo owszem, mamy to w meni kontextowym, ale nie uwzględnia to to że chcę stojąc na facebooku na linku przyjaciele dodać link https://www.facebook.com/friends/ a nie tylko https://www.facebook.com szkoda.ale będę szukać dalej, musi na to istnieć jakieś rozwiązanie.
załóżmy, że jak będę chciała co jakiś czas kasować w chrome dane, w sensie cookies itp, to chciała bym tak, żeby mnie nie wylogowiwano z pewnych stronek www. czy tak się da, żeby gdzieś ustawić, że np ze stronky messenger.com masz mnie nie wylogowiwać? dziękuję,
to może inaczej? może da się ustawić naprzykład: "nie kasuj cookies stronky www.messenger.com." ? -- (adelcia): hejwam,
załóżmy, że jak będę chciała co jakiś czas kasować w chrome dane, w sensie cookies itp, to chciała bym tak, żeby mnie nie wylogowiwano z pewnych stronek www. czy tak się da, żeby gdzieś ustawić, że np ze stronky messenger.com masz mnie nie wylogowiwać? dziękuję,
Witajcie, Czy w google chrome jest opcja podobna jak w firefox ignorowanie styli, czasami widać na takiej stronie więcej. Gdybym miała taką opcję w google chrome od razu bym na niego przeszła.
po instalacji odnajdujemy dodatek na pasku narzędzi. To jest: Wciskamy f6, i potem tab, aż nie usłyszymy html disabler ma dostęp do tej strony. Następnie klikamy spacje. Ukazuje nam się maleńka zawartość webowa. Gdzie mamy: Java i 2 klikalne elementy obok siebie on i off, oraz css i analogicznie te same opcje pod spodem. Nas interesuje css. Klikamy więc of pod css, zamykamy okienko wtyczki za pomocą klawisza esc, odświeżamy stronę, na której jesteśmy, i powinno działać.
alt, strzałką w lewo dochodzisz do przycisku rozszerzenia, enter, teraz strzałką w lewo poruszasz się po liście rozszerzeń i tam masz stosowne przyciski do przypinania, lub odpinania.
cześć, mam problem, w hrome chyba po aktualizacji nvda zachowuje się jakby było zawijanie wierszy. np. jak mam listę z punktorami, to najpierw mam punktor a dopiero po naciśnięciu strzałki w dół odczytuje mi element listy. Nie wiem co to spowodowało, próbowałem się bawić rozdzielczością ekranu, ale nic nie pomagało.
jak wejdziesz na strone obco języczną to on automatycznie cię zapyta czy chcesz przetłumaczyć stronę i na jaki język, to jest gdzieś na pasku narzędziowym pod f6. Tam musisz wybrać że to ma być polski język i tam gdzieś dalej powinna być opcja zawsze tłumacz strony z języka np angielskiego na polski.
hejwam, teś macie ostatnio z nvda tak, że jesteście na jakiejś stronce, którą chciecie dodać do zakładek, więc wciskacie ctrl d, i po tym polu edycjidziwnie się porusza? w sensie jak się ruszam strzałkami lewo prawo, to mówi mi puste. jak to naprawi?
Witajcie, Po aktualizacji nvda firefox zaczął mnie wkurzać tak bardzo, że poważnie zastanawiam się nad przesiadką na chrone'a. Firefox zawiesza i nvda i komputer, coś okropnego. Jak ogarnąć google chrome korzystając wcześniej z firefoxa. Wiem, że google chrome jest wstążkowy i tego się obawiam np. zakładki jak się do nich dostać itd. Czy ktoś mógłby mi coś podpowiedzieć?
Witajcie, Po aktualizacji nvda firefox zaczął mnie wkurzać tak bardzo, że poważnie zastanawiam się nad przesiadką na chrone'a. Firefox zawiesza i nvda i komputer, coś okropnego. Jak ogarnąć google chrome korzystając wcześniej z firefoxa. Wiem, że google chrome jest wstążkowy i tego się obawiam np. zakładki jak się do nich dostać itd. Czy ktoś mógłby mi coś podpowiedzieć? Może jakieś aktualne skróty?