Google Chrome
Back to Oprogramowanie#181 djdenismusic
Co do firefoxa, czy używasz jakichś dodatków?
\co do chromea można zaimportować dane z firefoxa i na odwrót. Nie pamiętam teraz dokładnie, gdzie to się robiło.
A menu w chrome jest normalnie dostępne z pod alta i nie jest ono wcale wstążkowe :)
#182 DJGraco
Dziwne, ja nie mam takich problemów z FireFoxem na dwuch różnych komputeach z najnowszym NVDA.
Ale to troszeczkę nie na ten wątek, chciałem tylko zaprzeczyć, że ja nie mam takich problemów i u mnie FireFox śmiga aż miło
#183 misiek
Chrome przestał przemieszczać się po nagłówkach. Gdy wciskam h nic się nie dzieje, mówi tylko h i nic po za tym. O co chodzi?
#184 DJGraco
Może spróbuj nacisnąć shift+NVDA+Spacja. Nie używam Chrome, ale to ustawienie odpowiada za szybką nawigację literami w NVDA tak jak tu wspomniałeś m.in po nagłówkach H.
Może wyłączyłeś to przypadkiem?
#185 daszekmdn
Spróbuj zrestartować NVDA. Czasem coś się przywiesi, jak nie do końca jakiś proces się ubije, np w momencie, gdy Windows chce zrestartować komputer, ale mu się to uniemożliwi.
#186 misiek
Nie wiem, u mnie to nic nie robi.
-- (DJGraco):
Może spróbuj nacisnąć shift+NVDA+Spacja. Nie używam Chrome, ale to ustawienie odpowiada za szybką nawigację literami w NVDA tak jak tu wspomniałeś m.in po nagłówkach H.
Może wyłączyłeś to przypadkiem?
--
#187 misiek
Nie pomagało. Przeinstalowałem i na razie jest ok.
-- (daszekmdn):
Spróbuj zrestartować NVDA. Czasem coś się przywiesi, jak nie do końca jakiś proces się ubije, np w momencie, gdy Windows chce zrestartować komputer, ale mu się to uniemożliwi.
--