Forum

Świadczenia czy praca dla niepełnosprawnych?

Środowisko niewidomych

Previous 40 / 75 Next

Zuzler

#781 ·

2 likes
No w tej chwili nie znika już całe przez 2 grosze, zauważ.

mustafa

#782 ·

1 likes
No to masz. Pielęgnacyjne :D
Biorę z konta każdego Eltenowicza po 500 zł i słucham państwa.

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.

magmar

#783 ·

Dlatego teraz uradzili mądrze, zmniejszając nieo próg
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

Monte

#784 ·

2 likes
Najlepiej samemu sobie coś zorganizować i nikogo o nic nie prosić, bo i tak nam nikt nie pomoże.
Give me a sign.

Zuzler

#785 ·

2 likes
Pielęgnacyjne, które zostało ostatnio zamrożone, choć przyrzekali, że będzie waloryzowane przez długie lata.

mustafa

#786 ·

Edited 4 likes
Obiecywali wiele rzeczy.
Przestańcie wreszcie wierzyć rządzącym.

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.

Monte

#787 ·

1 likes
Prawda, powinno być.
-- (Tygrysica):
Żeby niewidomi mieli taki sam dostęp do pracy, jak widzący, musiałoby się zmienić myślenie społeczeńśtwa o niewidomych, a do tego to jeszcze dłuuuuuga droga. Powinno być jakieś stałe świadczenie, które nie zniknie, jeśli przekroczymy dochód o dwa grosze.

--
Give me a sign.

magmar

#788 ·

No tak, ale nie zabiora CI innych świadczeń tak od razu

mustafa

#789 ·

1 likes
Dokładnie. Ja na emeryturę od państwa nie liczę.
Jestem pewny, że nic nie dostanę, więc już o tym myślę.

-- (Monte):
Najlepiej samemu sobie coś zorganizować i nikogo o nic nie prosić, bo i tak nam nikt nie pomoże.

--

magmar

#790 ·

A to akurat dobre rozwiązanie, tylko robiąc np. lokaty można perspektywicznie wiele stracić

mustafa

#791 ·

1 likes
Kto mówi o lokatach. Przy obecnej inflacji to jest żart.

-- (magmar):
A to akurat dobre rozwiązanie, tylko robiąc np. lokaty można perspektywicznie wiele stracić

--

magmar

#792 ·

No wiem, ale trudno odłożyć dużą ilość gotówki na wielką inwestycję

mustafa

#793 ·

Wystarczy co miesiąc kilkaset zł.
W perspektywie 40 lat trochę się uzbiera. Oczywiście ani lokaty ani skarpeta nie wchodzą w grę.
Trzeba zabezpieczyć kasę przed inflacją.
I dyfersyfikować.

magmar

#794 ·

No dobrze, wracając do wątku głównego co Mustafo powiesz o obecnej ustawie, czy zgadzasz się ze mną?

djkrissu

#795 ·

Przed taką inflacją jaką teraz mamy, to jednak nie ma zabespieczenia. Obecna inflacja jak na razie jest o kilka kroków do przodu przed uzbieraną przez nas kwotą :P
Fiorda! to projekt dwójęzyczny, polsko-ukraiński. Fiorda, to "muzyka dla każdego o każdej porze nocy i dnia". Zapraszam do zapoznania się z tym projektem, a może znajdziesz tam coś dla siebie? http://dmsrv.pl:7181/fiorda To link do strumienia zapasowego, a główny strumień znajduje się pod adresem: http://radiofiorda.pl/stream Na razie pilot, w krótce audycje na żywo. strona projektu: https://radiofiorda.pl

mustafa

#796 ·

1 likes
Oczywiście, że tak.
Kuriozalne było karanie niepełnosprawnych za zaradność.

magmar

#797 ·

No dobrze, ale co do tego mają świadczenia?

mustafa

#798 ·

Edited 1 likes
Chociażby to, że coraz więcej wydajesz na jedzenie.
Żyjąc z samych świadczeń, zamiast wydać 20% na jedzenie wydasz 70%, co powoduje, że na inne rzeczy cię nie stać, bo z jedzenia nie zrezygnujesz, jeść musisz, i na oszczędzanie tym bardziej kasy nie masz.

misiek

#799 ·

1 likes
Mądrze by było wtedy by samemu się utrzymać i nie myśleć, czy ci starczy od pierwszego do pierwszego, a przy okazji pozwolić sobie na drobne przyjemności. Czyli żyć i nie wegetować myśląc tylko żarcie, opłaty i nic po za tym. Teraz sam za marną ręcinę bez roboty się nie utrzymasz, a jeśli nawet to na nic więcej ci nie starczy, bo zeżrą cię opłaty. A co tu gadać o jakimś oszczędzaniu. Z czego?
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

camila

#800 ·

2 likes
Tak sobie czytam ten wątek i jestem przerażona ignorancją i polaczkowym zaglądaniem do portfeli co niektórym.
Moi drodzy - mam do was pytanie. Co zrobię jak po trzydziestce nie będę w stanie pracować?
ENFP
Previous 40 / 75 Next