u mnie za takie cośj odpowiada lenovo vantage, ja miałem asusa z 2016 roku i tam ta apka do zarządzania nie była za bardzo dostępna, teraz ponoć jest lepiej, sam kiedyś zgłaszałem problemy do wsparcia asusa, jeśli coś poprawili to chwała im za to.
hejwam,
od wczoraj wieczora mam win11 ponownie, a raczej juś na nim zostanę, i mam jedno pytańko.
jak usunąć lub ukryć z tego panelu obok zegara tę ikonę która jest odpowiedzialna za przełączanie języków klawiatur?
nie wiem jak to się po polsku nazywa, dla tego tak spróbowałam opisać.
Dziękuję,
od wczoraj wieczora mam win11 ponownie, a raczej juś na nim zostanę, i mam jedno pytańko.
jak usunąć lub ukryć z tego panelu obok zegara tę ikonę która jest odpowiedzialna za przełączanie języków klawiatur?
nie wiem jak to się po polsku nazywa, dla tego tak spróbowałam opisać.
Dziękuję,
1 likes
okey, juś wiem jak ustawić, żeby ta ikonka, Wskaźnik wprowadzania w obszarze powiadomień, nam zniknęła:
1. najpierwś w ustawieniach win11 otwieramy Czas i język.
2. wybieramy Pisanie.
3. tabem aż nam czytnik oznajmi: Zaawansowane ustawienia klawiatury, Więcej, i to więcej otwieramy.
4. tabem aż do Użyj paska języka pulpitu, jeśli jest dostępny a jeśli to nie jest zaznaczone to zaznaczamy.
5. raz tabem na Opcje paska języka, i dajemy na tym spację.
6. w oknie dialogowym zostajemy tam gdzie się ono otworzyło tylko przejdziemy strzałką w dół na opcję Ukryty.
7. shift tab na przycisk Zastosuj, który potraktujemy spacją, potem dojdziemy na okey, i dajemy na tym spację, i to tyle.
1. najpierwś w ustawieniach win11 otwieramy Czas i język.
2. wybieramy Pisanie.
3. tabem aż nam czytnik oznajmi: Zaawansowane ustawienia klawiatury, Więcej, i to więcej otwieramy.
4. tabem aż do Użyj paska języka pulpitu, jeśli jest dostępny a jeśli to nie jest zaznaczone to zaznaczamy.
5. raz tabem na Opcje paska języka, i dajemy na tym spację.
6. w oknie dialogowym zostajemy tam gdzie się ono otworzyło tylko przejdziemy strzałką w dół na opcję Ukryty.
7. shift tab na przycisk Zastosuj, który potraktujemy spacją, potem dojdziemy na okey, i dajemy na tym spację, i to tyle.
No i znowu jedenastka w Dell'u zjebała mi dźwiękówkę, podłączam słuchawki i się nie przełącza na słuchawki, nadal gadają głośniki.
1 likes
A mnie dalej bawi jak ktoś narzeka na Della, co one mają skopane całe audio, a mimo to z bliżej nie określonych powodów je kupujecie.
2 likes
nie jedenastka w dellu, tylko dell z jedenastką xd. W takich sprawach prawie zawsze słowo klucz to właśnie ten dell :P
Nieistotne, poza tym na dziesiątce miałem podobny problem w Asusie więc nie tylko Dell.
1 likes
Dopisałem prawie zawsze. Wiadomo że inne też czasem mają takowy problem ale dell miewa takie dolegliwości w więkrzości przypadków
ja mam asusa, i u mnie się przełącza.
-- (Numernabis):
No i znowu jedenastka w Dell'u zjebała mi dźwiękówkę, podłączam słuchawki i się nie przełącza na słuchawki, nadal gadają głośniki.
--
-- (Numernabis):
--
Ostatnia aktualizacja do 24h zjebała rozpoznaanie twarzy, przed aktualizacją mogłem mieć całkowicie ciemno w pokoju i rozpoznawał twarz, teraz musi być światło w przeciwnym razie mam komunikat, że ni rozpoznano twarzy, żebym zbliżył twarz do kamery, masakra, jak zwykle coś spierdzielą.
Wiecie, kiedy mniej więcej będzie ostateczność przejścia z 10? Co jakiś czas fakt nalega, ale puki wszystko jeszcze normalnie działa wolę wykożystać do końca.
Edited
W październiku się kończy wsparcie oficjalne z tego co wiem.
Ja tak samo, siedzę puki mogę. 11 mnie totalnie nie pociąga.
Ja tak samo, siedzę puki mogę. 11 mnie totalnie nie pociąga.
Nie no, prędzej czy później i tak się przesiądę. Jednak siedzenie dłuższy czas na nie wspieranym systemie wiąże się z jakimś tam ryzykiem
A ja nie rozumiem co fajnego jest w dziesiątce w dobie stabilnej, i w miarę poukładanej 11.
U mnie czasami jedenastka wolno startuje z jakiegoś powodu.
to się dzieje zupełnie przypadkiem.
Ale tak poza tym to jedenastka śmiga aż miło
to się dzieje zupełnie przypadkiem.
Ale tak poza tym to jedenastka śmiga aż miło
Ja na to nie narzekam. Inna sprawa, że rzadko włączam komputer, bo zazwyczaj po prostu usypiam i wznawiam pracę jak potrzebuję. Jedynie reebotuję przy aktualizacjach.