Windows 11
Wróć do Systemy (Windows)#341 mojsior
u mnie za takie cośj odpowiada lenovo vantage, ja miałem asusa z 2016 roku i tam ta apka do zarządzania nie była za bardzo dostępna, teraz ponoć jest lepiej, sam kiedyś zgłaszałem problemy do wsparcia asusa, jeśli coś poprawili to chwała im za to.
#342 adelcia
hejwam,
od wczoraj wieczora mam win11 ponownie, a raczej juś na nim zostanę, i mam jedno pytańko.
jak usunąć lub ukryć z tego panelu obok zegara tę ikonę która jest odpowiedzialna za przełączanie języków klawiatur?
nie wiem jak to się po polsku nazywa, dla tego tak spróbowałam opisać.
Dziękuję,
#343 adelcia
okey, juś wiem jak ustawić, żeby ta ikonka, Wskaźnik wprowadzania w obszarze powiadomień, nam zniknęła:
1. najpierwś w ustawieniach win11 otwieramy Czas i język.
2. wybieramy Pisanie.
3. tabem aż nam czytnik oznajmi: Zaawansowane ustawienia klawiatury, Więcej, i to więcej otwieramy.
4. tabem aż do Użyj paska języka pulpitu, jeśli jest dostępny a jeśli to nie jest zaznaczone to zaznaczamy.
5. raz tabem na Opcje paska języka, i dajemy na tym spację.
6. w oknie dialogowym zostajemy tam gdzie się ono otworzyło tylko przejdziemy strzałką w dół na opcję Ukryty.
7. shift tab na przycisk Zastosuj, który potraktujemy spacją, potem dojdziemy na okey, i dajemy na tym spację, i to tyle.
#344 vk
Nie mam Windowsa 11, ale próbowałaś na niej zrobić menu kontekstowe?
#345 Numernabis
No i znowu jedenastka w Dell'u zjebała mi dźwiękówkę, podłączam słuchawki i się nie przełącza na słuchawki, nadal gadają głośniki.
#346 misiek
A mnie dalej bawi jak ktoś narzeka na Della, co one mają skopane całe audio, a mimo to z bliżej nie określonych powodów je kupujecie.
#347 Adasadula
nie jedenastka w dellu, tylko dell z jedenastką xd. W takich sprawach prawie zawsze słowo klucz to właśnie ten dell :P
#348 Numernabis
Nieistotne, poza tym na dziesiątce miałem podobny problem w Asusie więc nie tylko Dell.
#349 Adasadula
Dopisałem prawie zawsze. Wiadomo że inne też czasem mają takowy problem ale dell miewa takie dolegliwości w więkrzości przypadków
#350 adelcia
ja mam asusa, i u mnie się przełącza.
-- (Numernabis):
No i znowu jedenastka w Dell'u zjebała mi dźwiękówkę, podłączam słuchawki i się nie przełącza na słuchawki, nadal gadają głośniki.
--
#351 Numernabis
Ostatnia aktualizacja do 24h zjebała rozpoznaanie twarzy, przed aktualizacją mogłem mieć całkowicie ciemno w pokoju i rozpoznawał twarz, teraz musi być światło w przeciwnym razie mam komunikat, że ni rozpoznano twarzy, żebym zbliżył twarz do kamery, masakra, jak zwykle coś spierdzielą.
#352 johnson
Wiecie, kiedy mniej więcej będzie ostateczność przejścia z 10? Co jakiś czas fakt nalega, ale puki wszystko jeszcze normalnie działa wolę wykożystać do końca.
#353 DJGraco
W październiku się kończy wsparcie oficjalne z tego co wiem.
Ja tak samo, siedzę puki mogę. 11 mnie totalnie nie pociąga.
#354 misiek
11 Wcale nie taki zły jak go malują.
#355 DJGraco
Nie no, prędzej czy później i tak się przesiądę. Jednak siedzenie dłuższy czas na nie wspieranym systemie wiąże się z jakimś tam ryzykiem
#356 djdenismusic
A ja nie rozumiem co fajnego jest w dziesiątce w dobie stabilnej, i w miarę poukładanej 11.
#357 mojsior
U mnie czasami jedenastka wolno startuje z jakiegoś powodu.
to się dzieje zupełnie przypadkiem.
Ale tak poza tym to jedenastka śmiga aż miło
#358 djdenismusic
Ja na to nie narzekam. Inna sprawa, że rzadko włączam komputer, bo zazwyczaj po prostu usypiam i wznawiam pracę jak potrzebuję. Jedynie reebotuję przy aktualizacjach.
#359 pates
Start all back, classic context menu, można żyć.
#360 misiek
Kwestja przyzwyczajenia tylko iwyłącznie i żadne classic menu niepotrzebne.