Tyflobuble
Back to Na zakupach#121 pates
Julita, była karta do wifi do tego dziadostwa.
#122 Julitka
No była. Flash.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#123 zywek
compact flash nawet :D
#124 mucha
mam gdzieś jeszcze pacmate Omni ale nie używałem, wolne to i jak bym mógł to bym się pozbył
#125 pates
Karty cf są akurad dość dobre, np do starych pecetów jako nośnik systemu. Jedyne, co w pacmate było ok, to terminal brajlowski. Trochę plasticzany, ale generalnie całkiem całkiem.
#126 magmar Archived
qbraille to konttynuacja edge'a.
-- (Zuzler):
To możesz też popróbować się z Brailleedgem. Wszystkie wymienione przez Ciebie w sobie posiada.
--
#127 Julitka
No tak.
-- (zywek):
compact flash nawet :D
--
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#128 midzi
Co ciekawe, z tymi kartami bezprzewodowymi do PacMate to była cała historia. Otóż, z tego, co wiem, można było kupić karty CF z modułem wifi od kilku różnych producentów. Sęk tylko w tym, że do Pacmate pasowały tylko jedne, konkretne karty, które sprzedawał Freedom, a było to spowodowane modyfikacją slotu o kilka mm.
#129 pates
Hahah, ciekawe. Ale dziwne, bo normalne cf, takie z multimediami wchodziły dobrze. Wiem, bo w szkole jeszcze ten bubel jest i ostatnio nawet się tym bawiłem.
#130 midzi
Ale, o ile pamiętam to tam były 2 sloty. Jeden na kartę z danymi, drugi na peryferia.
#131 pates
Ojj, no tego to już nie pamiętam zbytnio. Możesz mieć rację, nie skupiałem się na tym, ale jak będę go mieć w rękach jeszcze raz, to ci powiem.
#132 fraaneek
Wg mnie tyflobublem są małe linijki brajlowskie. Takie 12-znakowe są nieefektywne. Sens robi się przy 32, a 40 to swoboda. 80 to już luksus.
#133 magmar Archived
80 to trochę za duża.
Ale to na inny wątek.
#134 Julitka
Nie, karty z danymi pasowały do obu - wiem, bo sobie tak rozszerzyłam tę śmiesznawską pamięć wewnętrzną. :D
-- (midzi):
Ale, o ile pamiętam to tam były 2 sloty. Jeden na kartę z danymi, drugi na peryferia.
--
#135 magmar Archived
Klawiatura do smartfonów za jedyne 1800 zł.
oferowana bodaj przez Altix.
#136 Julitka
A jak odbieracie taki notatniczek, jakim jest Actilino?
Ja słyszałam, że to bubel, ale niech mnie ktoś naprostuje, jeżeli tak nie jest...
#137 MarOlk
@Magmar, to było i coś takiego? Pewnie na kanwie strachu przed dotykowcami. Ciekawe czy jeszcze sprzedają. Klawiatura do smartfona w cenie smartfona hehe
#138 Zuzler
Takie klawiaturki dostaniesz i normalnie, nie jest to jakieś dziwo,
#139 magmar Archived
No tak, ale normalnie wydasz za to 100 zł.
Na tym polega dziwo.
-- (Zuzler):
Takie klawiaturki dostaniesz i normalnie, nie jest to jakieś dziwo,
--
#140 Zuzler
A ja nie do Ciebie ino do kolegi mówiłam.