Rock, metal i temu podobne, czyli kto czego słucha
Back to Muzyka#81 da_blindmasterz
Queen to moja mama bardzo lubi. Natomiastdo moich faworytów, jeśli chodzi o coś cieższego mogę zaliczyć lim biskit, nie pamiętam jak się dokładnie to pisze, linkinpark, chociaż to chyba rap metal, jeden kawałek behemotha mi się podoba, jednak takiej muzyki nie słucham na wyższą skalę. Ewentualnie jak się wkurzę na kogoś lub przytłoczy mnie jakaś sytuacja. Tak czy inaczej uciekam od tych gatunków muzyki, o ile w hardstyle występują motywy metalowe, co się częstozdarza, wcale mi to nie przeszkadza.
#82 magdar1999
Łysy: Kasia Kowalska to rock, a przynajmniej w latach 90, bo od 2000 to istotnie już rock zmieszany z pop'em. Słucham jeszcze również wspomnianego tu już Dżemu.
#83 jamajka
O, no wanie bonjovi, zapomniaam.
#84 magdar1999
Zapomniałaś, jak mogłaś? Niektóre zapomnienia to az o pomstę do niebios wołają, NP. zapomnieć o Quen, czy teraz o Bonjovi. :)
Nie chcę tutaj nikogo obrazić, to miał być żart, ale jeżeli kogoś obrazilam, to przepraszam.
#85 misiek
Ani John Bonjowi i jego zespół, ani Adams nie są moimi ulubionymi wykonawcami, ale czasem lubię posłuchać, ale bardziej mi podchodzi Aerosmyt.
#86 Tygrysica
Ech, może tu wszystkich wypowiedzi nie przeczytałam, bo było ich tak wiele, jak gwiazd na niebie. Nigdzie jednak, ze smutkiem, nie przeczytałam o moim ulubionym zespole rockowym. O Pink floydach było. Lubię ten zespół od wczesnego dzieciństwa, kiedy to tata pokazał mi pięcioletniej "On the run". Ani słowa natomiast nie było o cudownych Scorpionsach. Kocham te zespół długo, nałogowo i tyko w wannie. Ubustwiam głos Klausa Meina, ich rify gitarowe są cudowne no i wydali też płytę symfoniczną. W ich muzyce każdy coś znajdzie dla siebie: miłośnik ballad piękne ballady, kolekcjoner mocnych brzmień też je znajdzie, płyta z orkiestrą daje możliwość posłuchania symfonicznego rocka. Jeśli znacie tylko Wind of change i sent me an angel i ewentualnie Holly day, to posłuchajcie czegoś więcej, bo absolutnie warto. :D
#87 agatakantylena25
Dorzuciłam Scorpions przed Tobą, ja najbardziej z ich twórczości kocham ich wczesną płytę pt. "Fly to the rainbow".
#88 Tygrysica
Ja chyba na każdej znajdę coś dla siebie. Z takich bardzo wczesnych Scorpionsów lubię "I.m in trance".
#89 misiek
Wydaje mi się, że o Floydach i Scorpionsach pisałem.
#90 Tygrysica
Być może. Sama nie wiem, których wolę. To są dwa różne oblicza rocka. Scorpionsi są bardziej twardzi, bardziej wprost. Floydzi są bardziej wypracowani, wygłaskani, wymuskani. Potrafili spędzić pół roku w studiu i dopracowywać każdy dźwięk. Poza tym to jednak jakby trochę alternatywa rocka. Jaki jest twój ulubiony kawałek floydów?
#91 misiek
Nie będę oryginalny- High hopes. Lubię Floydów, jednak do ich słuchania muszę mieć odpowiedni nastrój. Scorpionsów mogę słuchać na codzień.
#92 Tygrysica
Coś w tym jest, że scorpionsów można słuchać na co dzień, a na Pink Floydów trzeba mieć nastrój. Osobiście lubię chyba całą płytę "Devision bell", ale lubię też "Time", "On the run", "Post war dream". Nic oryginalnego, co dowodzi o tym, dlaczego są tak popularne. :D Jeśli chodzi o Scorpionsów wymieniać moznaby było długo, dlatego przestanę na trzech: "When you came in to my life", "A moment in a milior years", "No pane no gane".
#93 agatakantylena25
A to ja się wtrącę. Moja ukochana piosenka P.F. to oczywiście "Echoes", a ze Scorpionsów to "Fly people fly" i "they need a million" z anonsowanej wcześniej przeze mnie płyty.
#94 tomasz
ja słucham nickelback tworzą chard rock wydali 8 płyt-polecam.
#95 misiek
Czy hartrok- no nie wiem. Nawet Nirwana była ostrzejsza. Co to by nie było lubię ich.
#96 tomasz
te pierwszealbumy-nickelback są mocne.
#97 Celtic1002
O, Nickelback jest super, też lubię. :)
Anna Frankowska
#98 tomasz
masz jakiś album?
#99 Celtic1002
Wszystko. :D Prywatnie proszę kontakt. :)
Anna Frankowska
#100 nuno69
A ja z rocku, metalu to głównie Dalriada - węgierski zespuł folk-metalofy, Percival Schuttenbach, Arkona.