EltenLink

Rock, metal i temu podobne, czyli kto czego słucha

Back to Muzyka

#61 longshoot

trochę się to słuchało, jakieś skillety, seether, theory of a deadman, Three Days Grace i jeszcze ring me the horizon takie klimaty.

2018-05-27 17:11

#62 Celtic1002

Oooooo, Three Days grace. Bardzo lubię. <3

"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."

Anna Frankowska
2018-05-27 17:34

#63 cinkciarzpl

Via mystica jeszcze wogóle żyje?

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
2018-05-28 16:38

#64 matius

Mam prożbę, czy ktoś by te wasze wypowiedzi zebrał do kupy co do nazw zespołów. Bo lubie mocniejsze bżmienia, ale tak, aby ogarnąć co i kto, to nie bardzo. Poprosiłbym to najlepiej w jakiejś liście. Część oczywiście kojaże, ale zwłaszcza co do nowych zespołów i niektórych klasyków.

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
2018-05-28 20:54

#65 Bartek1

A ja ostatnio słyszałem o takim zespole metalowym jak Leśne licho.

Pewien śmiałek spod miasta Gdynia,rzekł: „Ogiera podniosę – to chwila!”Lecz koń był uparty,kopnął go w czarty,a chłop się nauczył, że siła to kpina.
2018-06-05 21:41

#66 agatakantylena25

Z rocka dla mnie obowiązkowo moja święta trójca: The Beatles, Led Zeppelin i Republika. Ponadto, deep purple, Dire straits, Nirvana, Metallica, Queen,no i polska muzyka: Lady Pank, Maanam oraz Perfect.

2018-07-01 09:37

#67 Zuzler

Myslovitz, Perfect, Beatles, Happysad, Aerosmith, Pink Floyd, Republika, Ewa Farna, Phil Collins, Iron Maiden, R.E.M., Robbie Williams - chyba da się podciągnąć, Wilki, Rod Stewart, Scorpions, Simon & Garfunkel - zgrubsza też się mieszczą, Urszula... Bardzo oryginalnych mam tych ulubieńców, no nie? :P

2018-07-01 16:12

#68 lwica

OO. Myslowic, słuchało się tego za młodych lat. Wyżej wspomniana Metalica, też super. Feel też bardzo często z Mamą słuchałam. Ewa Farna, też słucham. Ma bardzo fajne, zróżnicowane utwory. Urszula, baaardzo lubię, i też często słucham. :)

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.
Edited 2018-07-01 16:26

#69 misiek

Ooo- Direstraic i Floydów też lubię. Feel i Farna to rock? To ja czekam aż ktoś tutaj dopisze Sławomira Zapałę hehe.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2018-07-01 16:41

#70 Zuzler

Oo, o Dire Straits mi się zapomniało

2018-07-01 16:44

#71 agatakantylena25

Ja dorzucam Myslovitz, Hey i Scorpions.

2018-07-01 16:50

#72 jamajka

Farna miała rockowe kawałki, już nie przesadzajmy. Lubić jej nie trzeba, ale gatunkowo niektóre kawałki jak najbardziej rockiem były.

rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.
2018-07-01 21:03

#73 Zuzler

No i właśnie te mi leżą :P

2018-07-01 21:03

#74 misiek

A czy ja powiedziałem, że jej nie lubię? Drażni mnie tylko kawałek Tańczę nagle w krąg czy coś takiego. Tak po za tym to spoko, lub przeciętnie.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2018-07-01 23:58

#75 jamajka

Nie powiedziałeś, ale wiele osób powiedziałoby, że to nie rock tylko dlatego, że jej nie lubią. :d Kawałek nazywa się "znak".

rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.
2018-07-02 00:23

#76 misiek

Ok. Ja słucham prawie każdej muzyki, więc wiesz. Prędzej bym to nazwał Poprokiem, ale ok. Np- Variusmanx, który bardzo lubię, zwłaszcza za czasów Kasi Stankiewicz też bym do roka nie zaliczył.

2018-07-02 00:28

#77 mikolajholysz

No, u mnie tego będzie troche, z metalu raczej rzeczy typu Nightwish, Within temptation i Evanescence i ogólnie inne tego typu, Metallica czasem, reszta jakoś do mnie nie trafia. Z lżejszych jest tego więcej, od Queenu już tu wymienionego, przez polski Perfect, po rzeczy typu Rush i ich genialny utwór 2112 (i z nich chyba tylko to). Z rzeczy, których tu nikt chyba jeszcze nie wymienił, lubię The Proclaimers, to pod rok zdecydowanie można podciągnąć. Musiałbym w sumie sobie poczytać o nich coś więcej bo wiem nie wiele, słuchać słucham ale tak to jest w tych czasach, że puści się muzykę na streamingu a o tym, kto muzykę stworzył się nic nie wie.

w związku z przesiadką na Maca, prawie mnie tutaj nie ma. Inne sposoby kontaktu w wizytówce.
2018-07-08 23:02

#78 Zuzler

Ojej! Jak mogłam sama o Queen nie napisać!

2018-07-08 23:48

#79 magdar1999

Quen to klasyka, jak wiele zespołów wymienionych przez was wcześniej. Ktoś tu wymieniał już grópę Skorpions, bo już nie pamiętam.
Jeżeli o mnie chodzi, z tego rodzaju muzyki lubię wspomnianych Skorpions, Qwen, niektóre utwory Metalicy, kilka Gunses Roses, Bonjovi tu chyba najbardziej "Living on a preyer". Z Polskich, tu również nie będę orginalna: Republika, Perfect, Kasia Kowalska szczegulnie w 1998r, kilka, naprawdę kilka piosenek Butkisuflera, Urszula, Edyta Bartosiewicz, Lady Pank, kilka utworów wspomnianej Ewy Farny...
Jak cooś jeszcze mi przyjdzie, to dopiszę.

2018-07-25 21:09

#80 misiek

Ojj- Kasia Kowalska to napewno nie rok, ale też ją lubię z tamtych czasów. Z takich jeszcze rockopopo podobnych to jeszcze Lubię Uniwerse. Dużo tekstów majaą na prawdę mądrych. O scorpions m.in ja wspominałem.

2018-07-26 00:45