Rock, metal i temu podobne, czyli kto czego słucha
Back to Muzyka#61 longshoot
trochę się to słuchało, jakieś skillety, seether, theory of a deadman, Three Days Grace i jeszcze ring me the horizon takie klimaty.
#62 Celtic1002
Oooooo, Three Days grace. Bardzo lubię. <3
Anna Frankowska
#63 cinkciarzpl
Via mystica jeszcze wogóle żyje?
#64 matius
Mam prożbę, czy ktoś by te wasze wypowiedzi zebrał do kupy co do nazw zespołów. Bo lubie mocniejsze bżmienia, ale tak, aby ogarnąć co i kto, to nie bardzo. Poprosiłbym to najlepiej w jakiejś liście. Część oczywiście kojaże, ale zwłaszcza co do nowych zespołów i niektórych klasyków.
#65 Bartek1
A ja ostatnio słyszałem o takim zespole metalowym jak Leśne licho.

#66 agatakantylena25
Z rocka dla mnie obowiązkowo moja święta trójca: The Beatles, Led Zeppelin i Republika. Ponadto, deep purple, Dire straits, Nirvana, Metallica, Queen,no i polska muzyka: Lady Pank, Maanam oraz Perfect.
#67 Zuzler
Myslovitz, Perfect, Beatles, Happysad, Aerosmith, Pink Floyd, Republika, Ewa Farna, Phil Collins, Iron Maiden, R.E.M., Robbie Williams - chyba da się podciągnąć, Wilki, Rod Stewart, Scorpions, Simon & Garfunkel - zgrubsza też się mieszczą, Urszula... Bardzo oryginalnych mam tych ulubieńców, no nie? :P
#68 lwica
OO. Myslowic, słuchało się tego za młodych lat. Wyżej wspomniana Metalica, też super. Feel też bardzo często z Mamą słuchałam. Ewa Farna, też słucham. Ma bardzo fajne, zróżnicowane utwory. Urszula, baaardzo lubię, i też często słucham. :)
#69 misiek
Ooo- Direstraic i Floydów też lubię. Feel i Farna to rock? To ja czekam aż ktoś tutaj dopisze Sławomira Zapałę hehe.
#70 Zuzler
Oo, o Dire Straits mi się zapomniało
#71 agatakantylena25
Ja dorzucam Myslovitz, Hey i Scorpions.
#72 jamajka
Farna miała rockowe kawałki, już nie przesadzajmy. Lubić jej nie trzeba, ale gatunkowo niektóre kawałki jak najbardziej rockiem były.
#73 Zuzler
No i właśnie te mi leżą :P
#74 misiek
A czy ja powiedziałem, że jej nie lubię? Drażni mnie tylko kawałek Tańczę nagle w krąg czy coś takiego. Tak po za tym to spoko, lub przeciętnie.
#75 jamajka
Nie powiedziałeś, ale wiele osób powiedziałoby, że to nie rock tylko dlatego, że jej nie lubią. :d Kawałek nazywa się "znak".
#76 misiek
Ok. Ja słucham prawie każdej muzyki, więc wiesz. Prędzej bym to nazwał Poprokiem, ale ok. Np- Variusmanx, który bardzo lubię, zwłaszcza za czasów Kasi Stankiewicz też bym do roka nie zaliczył.
#77 mikolajholysz
No, u mnie tego będzie troche, z metalu raczej rzeczy typu Nightwish, Within temptation i Evanescence i ogólnie inne tego typu, Metallica czasem, reszta jakoś do mnie nie trafia. Z lżejszych jest tego więcej, od Queenu już tu wymienionego, przez polski Perfect, po rzeczy typu Rush i ich genialny utwór 2112 (i z nich chyba tylko to). Z rzeczy, których tu nikt chyba jeszcze nie wymienił, lubię The Proclaimers, to pod rok zdecydowanie można podciągnąć. Musiałbym w sumie sobie poczytać o nich coś więcej bo wiem nie wiele, słuchać słucham ale tak to jest w tych czasach, że puści się muzykę na streamingu a o tym, kto muzykę stworzył się nic nie wie.
#78 Zuzler
Ojej! Jak mogłam sama o Queen nie napisać!
#79 magdar1999
Quen to klasyka, jak wiele zespołów wymienionych przez was wcześniej. Ktoś tu wymieniał już grópę Skorpions, bo już nie pamiętam.
Jeżeli o mnie chodzi, z tego rodzaju muzyki lubię wspomnianych Skorpions, Qwen, niektóre utwory Metalicy, kilka Gunses Roses, Bonjovi tu chyba najbardziej "Living on a preyer". Z Polskich, tu również nie będę orginalna: Republika, Perfect, Kasia Kowalska szczegulnie w 1998r, kilka, naprawdę kilka piosenek Butkisuflera, Urszula, Edyta Bartosiewicz, Lady Pank, kilka utworów wspomnianej Ewy Farny...
Jak cooś jeszcze mi przyjdzie, to dopiszę.
#80 misiek
Ojj- Kasia Kowalska to napewno nie rok, ale też ją lubię z tamtych czasów. Z takich jeszcze rockopopo podobnych to jeszcze Lubię Uniwerse. Dużo tekstów majaą na prawdę mądrych. O scorpions m.in ja wspominałem.