Misty World: Chińskie MMORPG na ostro
Back to Nowości#261 mojsior
wcale nie mają obowiązku dawać czegoś od razu, poza tym za nim ta gra wywszła na rynek chiński jeszcze w fazie beta to nie było mowy o tym, że ma być tworzone angielskie tłumaczenie, to zrodziło się później.
Poza tym gra jest za darmo, gdyby był to produkt płatny i developer z góry by obiecał, że będzie wersja angielska a się nie wywiązał to wtedy rozumiał bym twoje rozgoryczenie.
Wiec że jest to gra mmo rpg, gdzie kontent jest bezprzerwy dodawany więc i wersja angielska się tworzy.
Poza tym nikt cię nie zmusza do grania, polska wolny kraj.
#262 djsenter
Nikt nie mówi, że mają jakiś obowiązek.
Po prostu opinia jest taka, a nie inna.
Hype jest trochę nieuzasadniony.
#263 mojsior
takie info apropo wersji angielskiej.
Ma zostać w jakiejś bliższej przyszłości otwarty europejski server, co za tym idzie postacie, którymi teraz się gra na chińskim serverze z przyczyn technicznych nie będą mogły zostać przeniesione na ten europejski server
#264 Irniss
mojsior, skąd info?
Ja mimo braku tłumaczenia lubię bardzo tą grę
jak grasz tłumaczenie nie wymaga od nikogo klikania dodatkowych guzików.
#265 mojsior
od nuna a nuno do samego inqusitora czyli twórcy gry
#266 nuno69
Tak, jestem w stałym kontakcie z Inquisitorem
#267 Irniss
to ja pewnie zostanę na tym, gde jestem :D za dużo czasu i wszystkiego się wpakowało w postać
#268 mojsior
a ja tam sobie od początku pogram bo będę chciał widzieć przetłumaczony tutorial,
Poza tym nikiedy w ciągu dnia w moim przypadku gra się ciężko albo wręcz gra jest niemożliwa z powodu lagów bądź wywalania z servera.
Jedynie kiedy w chinach jest noc to w miarę to działa.
Jeżeli mam ssię bić z bossem typu nietoperz który lubi mnie podpalać średnio co parę sekund, gdzie ważne jest unikanie, to raczej ciężko, tym bardziej że gram wojownikiem.
Nie wiem jak to jest teraz bo oni coś optymalizowali ostatnio, ale głównie lagi sprawiały że przerwałem poważniejszą rozgrywkę.
Będę musiał przetestować czy jest poprawa ale tak czy siak na server nowy przejdęm tymbardziejże pewnie będą tam jakieś fajne bonusy na cześć jego otwarcia.
Chociaż w twoim przypadku za nim otworzą ten server i powstanie wersja angielska to twoja postać osiągnie szczytowy level.
#269 nuno69
Uwaga uwaga, mieszkańcy...
Dzisiaj po 18 pobierzcier sobie pełną instalkę z F1 > Help > Download full package, bo dochodzi NVDA
#270 mojsior
oto jest wsparcie dla nvda pod tym linkiem
https://drive.google.com/file/d/1-8AhrJI408_edz-yMKv7YuITMjWasTvj/view
Po odpaleniu gry samo nvda się przełączy
#271 lalar123
Pobrałem odpaliłem z entera ale shift+c nie działa. A mam włączony clipreader. nie wiem co robię źle.
#272 lalar123
Shift +c nie działa w meni głównym nie wiem jak w samej grze.
#273 mojsior
w meni głównym nie działa jeżeli masz najnowszą wersję to powinna przełączyć się nvda automatycznie
#274 mojsior
jeżeli pobierałeś z linku który był trzy posty wyżej i gra się nie przestawiła na nvda tylko gada sapim to maszdwa rozwiązania.
Pierwsze to wybranie drugiej opcji z meni głównego to jest rejestracja.
Formularz rejestracyjny ogarniesz spokojnie zpod nvda bo to zwykły prosty formularz gdzie masz pole do wpisania maila.
Przycisk jeden do wysłania kodu drugi do aulowania rejestracji.
Potem sprawdzasz meila wpisujesz kod nowe pole które się pojawiło po wciśnięciu entera, potem jak to zrobisz wpisujesz hasło no i tworzysz konto.
Potem z meni wybierasz pierwszą opcje, wpisujesz dane logowania.
Potem tworzysz postać co jest kopiowalne więc shift c zadziała, pamiętaj, że imie postaci musi być wpisane po chińsku, co nie jest problemem tłumacz w tym pomoże.
Kiedy stworzysz postać i znajdziesz się w grze, czyli w tutorialu naciśnij f1 i pod strzałkami znajdź chińską opcję w której zawiera się słowo nvda, ten domyślny syntezator przeczyta ci coś tam envidiej, zaznaczasz tą opcję enterem.
Druga opcja też jest od nvda i też ją musisz zaznaczyć.
I powinno gadać.
Drugi sposób to jest dodanie do gry ręcznie pliku ini co jest opisane na audiogames.net w forum new releases jest opisane co i jak trzeba zrobić.
I wtedy robisz te same kroko co powyżej czyli zaznaczasz dwie opcje związane z nvda.
Jeszcze jest jeden sposób chociaz u mnie on wywala całą grę, to jest nvda sapi, tylko nie pamiętam którym klawiszem się zmieniało głos w grze.
Jak będzie potrzeba to tego poszukam i opiszę co i jak trzeba zrobić.
Ale w normalnych warunkach gra powinna przerzucić się na nvda automatycznie
#275 lalar123
znaczy w menu głównym odzywa mi się jakiś chiński głos. kobiecy. nie wiem co to jest.
#276 mojsior
tintin
#277 lalar123
Ok wszystko działa. Dziękuję serdecznie.
#278 mojsior
cieszę się miłego grania
#279 bobo22
Czy to prawda, że misty World jest dostępne lub ma być po angielsku?
#280 mojsior
tak to prawda, ma ten server wyjść w sobote.