ja pirdykam, streaming to nie jest ni wymgającego, audio możesz sobie puścić jakkolwiek i będzie dobrze. Do tego nvenca nie potrzebujesz, każdy laptop się nada.
Żywuś. Widać, że nie siedzisz w temacie. A taki z cciebie informatyk. Na integrze przekazywanie obrazu z aplikacji na stream wiąże się zogromnymi lagami. Potrzebuję mieć jakąkolwiek kartę dodatkową. A jak już braść, to coś na lata.
@pates acerów nie biorę pod uwagę, bo ponoć mają problemy z chłodzeniem. A mam jednego lenovo i mi się elegancko sprawdza. Ustawiam sobie odpowiedni tryb chłodzenia dopasowany do aktualnych potrzeb i bangla.
Jak hcesz przekazywać obraz p sieci to się wiąże z lagami, jak sobie kupisz taki dongiel który podpinasz po hdmi to nie masz lagów, proste.
Żaden dongiel. lagi są od grafiki. Bo jeżeli masz integrę, to przekazywanie obrazu idzie po cpu. Ponadawaj sobie obsem z integrą. Wtedy się mądruj.
@Denis ee, ja tam żadnych problemów z chłodzeniem nie zaóważyłem od roku. Oczywiście, pod obciążeniem występuje ciepłota obudowy, ale nie w wielkim stopniu. Normalnie wszystko jest elegancko.
Dobrze, masz wystarczjąco laptopó z dedykowaną grafiką, ale jak chcesz to sobie oczywiście kup następny, wiesz gdzie ja t mam.
Gdyby był wystarczający, to bym nie brał. Tak jak mówiłem. Odpal obs i spróbuj nagrać jakiś filmik przechwytując obraz z danej aplikacji. Wedy pogadamy kto czego potrzebuje.
Muszę się zgodzić z Denisem. O ile przechwytywanie audio to że tak powiem no problem, z wideo nawet dobry pc ptrafi się podgrzać, mój poprzedni dell mimo zewnętrznej grafiki był dość iepły, inspiron 3
nawet o zgrozo seria nvidia mx podobno sobie nie radz tak dobrze, jak te wszytkie bardziej gamingowe grafiki. Więc to musi być cholernie zasobożerne.
Coś jak te nowe vegi od amd montowane np: w matebookach z serii D. Niby coś się da, ale przy większych wymaganiach może się nie sprawdzić.
Jakoś ja streamowałem na obsie jak Kuba grał jednocześnie na tym samym kompie co na nim grał i było dobrze, więc chyba się da, niprawdaż?
Dla mnie, to mogła być nawet Marzenka. A fakty są takie, że ten twój kolega to pewnie nie miał integry tylko coś dodatkowego.
Bo u mnie na uhd graphics 620 się cięło po jakimś czasie.
Bo u mnie na uhd graphics 620 się cięło po jakimś czasie.
No rpzecież to jst mój pecet, ale przypominam Ci, że jednocześnie było grane i streamowane z teo samego sprzętu.
Więc jeśli naprawdę stream byłby tak bardzo zasobożerny to by się w końcu gra musiała zacząć ciąć czy klatkować.
No ale tutaj duże znaczenie miało to, że masz dobrą grafikę. Nadal nic nie rozumiesz? Na integrze by ci nie poszło.