Forum

zakup komputera

!Archiwum

Poprzednia 24 / 26 Następna

zywek

#461 ·

ja pirdykam, streaming to nie jest ni wymgającego, audio możesz sobie puścić jakkolwiek i będzie dobrze. Do tego nvenca nie potrzebujesz, każdy laptop się nada.

pates

#462 ·

Ojj nie każdy, nie każdy.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

denis333

#463 ·

Żywuś. Widać, że nie siedzisz w temacie. A taki z cciebie informatyk. Na integrze przekazywanie obrazu z aplikacji na stream wiąże się zogromnymi lagami. Potrzebuję mieć jakąkolwiek kartę dodatkową. A jak już braść, to coś na lata.

denis333

#464 ·

@pates acerów nie biorę pod uwagę, bo ponoć mają problemy z chłodzeniem. A mam jednego lenovo i mi się elegancko sprawdza. Ustawiam sobie odpowiedni tryb chłodzenia dopasowany do aktualnych potrzeb i bangla.

zywek

#465 ·

Jak hcesz przekazywać obraz p sieci to się wiąże z lagami, jak sobie kupisz taki dongiel który podpinasz po hdmi to nie masz lagów, proste.

denis333

#466 ·

Żaden dongiel. lagi są od grafiki. Bo jeżeli masz integrę, to przekazywanie obrazu idzie po cpu. Ponadawaj sobie obsem z integrą. Wtedy się mądruj.

pates

#467 ·

@Denis ee, ja tam żadnych problemów z chłodzeniem nie zaóważyłem od roku. Oczywiście, pod obciążeniem występuje ciepłota obudowy, ale nie w wielkim stopniu. Normalnie wszystko jest elegancko.

pates

#468 ·

Mam 2 laptopy acera w tym momencie

zywek

#469 ·

Dobrze, masz wystarczjąco laptopó z dedykowaną grafiką, ale jak chcesz to sobie oczywiście kup następny, wiesz gdzie ja t mam.

denis333

#470 ·

Gdyby był wystarczający, to bym nie brał. Tak jak mówiłem. Odpal obs i spróbuj nagrać jakiś filmik przechwytując obraz z danej aplikacji. Wedy pogadamy kto czego potrzebuje.

pates

#471 ·

Muszę się zgodzić z Denisem. O ile przechwytywanie audio to że tak powiem no problem, z wideo nawet dobry pc ptrafi się podgrzać, mój poprzedni dell mimo zewnętrznej grafiki był dość iepły, inspiron 3

denis333

#472 ·

nawet o zgrozo seria nvidia mx podobno sobie nie radz tak dobrze, jak te wszytkie bardziej gamingowe grafiki. Więc to musi być cholernie zasobożerne.

pates

#473 ·

Hm, mx to taka integra 2.0.

denis333

#474 ·

Coś jak te nowe vegi od amd montowane np: w matebookach z serii D. Niby coś się da, ale przy większych wymaganiach może się nie sprawdzić.

zywek

#475 ·

Jakoś ja streamowałem na obsie jak Kuba grał jednocześnie na tym samym kompie co na nim grał i było dobrze, więc chyba się da, niprawdaż?

denis333

#476 ·

Dla mnie, to mogła być nawet Marzenka. A fakty są takie, że ten twój kolega to pewnie nie miał integry tylko coś dodatkowego.
Bo u mnie na uhd graphics 620 się cięło po jakimś czasie.

zywek

#477 ·

No rpzecież to jst mój pecet, ale przypominam Ci, że jednocześnie było grane i streamowane z teo samego sprzętu.

zywek

#478 ·

Więc jeśli naprawdę stream byłby tak bardzo zasobożerny to by się w końcu gra musiała zacząć ciąć czy klatkować.

denis333

#479 ·

No ale tutaj duże znaczenie miało to, że masz dobrą grafikę. Nadal nic nie rozumiesz? Na integrze by ci nie poszło.

denis333

#480 ·

Przerabiałem już stream z integry, i przynajmniej zarówno uhd z czwórkami jak i szustkami się do tego nie nadają. To już lepsze są ponoć te vegi od amd. Ale tego akurat nie testowałem.
Poprzednia 24 / 26 Następna