Ciekawe i śmieszne sny.
Wróć do Inne#181 Paulinux
Czyli wyprużniał się ustami? Fuuuuj.
#182 Zuzler
Ze snów Agaty faktycznie, można by nie opowiadania, ale całe książki robić.
#183 Tygrysica
O tym nic nie było w śnie.
#184 Tygrysica
Odpowiadam na wpis Zuzy. Na podstawie jednego snu naprawdę napisałam opowiadanie, no może bardziej krótkę bajkę dla dzieci.
#185 Zuzler
Nie no, mówiąc wprost, dupa to nie usta.
Mi natomiast ostatnio się śnił pożar mieszkania, z którego próbowałam wyciągnąć i uratować chociaż trochę naszych rzeczy. Strasznie nie lubię takich snów, gdy śni mi się ogień, jest to zawsze mega niepokojące.
#186 Paulinux
Ej, daj ją na bloga :)
#187 Tygrysica
Dobra, wstawię.
#188 daszekmdn
Ja mam bardzo dużo różnych dziwnych snów ale opowiadam je zazwyczaj po obudzeniu dziewczynie czy na Teamtalku a też by można książki pisać. NP śniło mi się ostatnio, że szwagier wkurzył się na dostawcę od pizzy i zaczął latać za nim z nożem xD.
#189 pates
Ostatnio śniło mi się drzewo, na którym rosły, koty. A dokładniej, kocie jajka, które zakwitały kotem, którego ogon to była gałąź. I skąd to się wzięło?
#190 Snajper22
Sen z dzisiaj.
Miałam jechać na strzelnice, obudziłam się i wyszłam na autobus. Dojechałam na pętle autobusową i w drodze na tranwaj jakimś sposobem znalazłam się w domu znajomych, o świcie gdy oni jeszcze spali.
W pewnym momencie znajomy się obudził i szedł do łazienki, a ja leżąc na podłodze obok psa musiałam uważać, aby on na mnie nie wszedł, bo przecież to wyglondało jak bym się do nich włamała. Następnie było jakieś przyśpieszenie czasowe i już jak oni na dobre wstali to wkońcu im się ujawniłam. Były przytulasy i słowa typu "tęskniłam, dobrze cię widzieć", itd. Wspominałam o psie, więc w pewnej chwili pies dostał jakiegoś lekkiego świra i zaczął mnie lizać po dłoniach i skakać, i żona kolegi mówi, że trzeba psa zwolnić, co kolwiek to znaczyło, to mu powiedziałam coś w stylu leżeć, a ona mi mówi, że to on ma powiedzieć, bo tylko jego się pies słucha.
Później, jak pies się ogarnął powiedziałam, że muszę się zbierać i padły słowa: "Oki, to teraz trzeba dostać się z Lublina do Sheffield, do punktu zbiurki w 3 godziny," tyle czasu mi zostało jak wychodziłam od nich z domu.
:)
Cormac McCarthy, "Droga"
#191 pates
Że się tak zapytam, wtf?
#192 Snajper22
@Pates, miałam taką samą reakcję po obudzeniu się. :)
Cormac McCarthy, "Droga"
#193 marcysia
śniło mi się ostatnio, że poleciałam w kosmos, ale to nie jest wcale dziwne. Śniło mi się, że w kosmosie była jakaś impreza i jakaś głośna muzyka.
#194 MarOlk
Kąpałem biało-niebieskiego doga niemieckiego w wagonie metra za pomocą szamponu w proszku należącego do mojej ciotki, a gdy drzwi się otworzyły to psina uciekła po schodach na górę stacji. Nic nie piłem, nic nie ćpałem...
#195 EugeniuszPompiusz
Zjawisko moich snów określam niejednokrotnie mianem torrentów z mózgu.:
Polega to bowiem na tym, że ja we śnie raczej nie polecę w kosmos, raczej nie zobaczę statku kosmicznego czy czerwonego baranozaura.
Całym jakby sposobem na 99 procent moich snów jest absurdalne łączenie już wcześniej przeżytych rzeczy.
Ot, tak na ten przykład czas temu jakiś śnił mi się sen następujący.:
Jadę uberem na dworzec centralny.
Wysiadamy bliżej Chałbińskiego, bo jakoś niby przejazd jest utrudniony.
Wychodzę z tego samochodu, słyszę, że faktycznie jakiś niezgorszy kociokwik dobiega, o ironio od strony centralnego.
Wojna, Panie, czy co?
no nic, nolens wolens człowiek idzie dalej choć już ma pewność, że to pod centralnym, ściślej od Marszałkowskiej wyczyniają się dziwy.
Dziwami tymi okazał się spend katonazioli pokroju marszu niepodległości.
Race latają szybciej niż pomidory na Tomatinie.
Petardy napierdzielają równie głośno, często i sensownie.
No wypisz, wymaluj polska właśnie.
Krzyże celtyckie to w ogóle standardzik, a przez dym wiadomo raczej człowiek też oczu nie użyje za bardzo.
No krótko mówiąc miks nazioli z kibolami Legiuni i górnikami od palonych opon.
Problem w tym, że pośród spontanicznych wypierdalaj czy innych kurew, 99 procent tłumu krzyczało.:
Cza rny mikrofon! Czarny Mikrofon! Czar ny Mikrofon!
#196 Postukujacy
Śniło mi się, z resztą jak się okazuje niezgorzej prawdziwie, że Elten dostał nową aktualizację (było napisane, że video). I potem wchodzę sprawdzić co nowego, ale najpierw słyszę jakieś materiały reklamowe czytane niby dla jaj: Elten pozwolił mi zarobić już119 tys zł! Było tam coś o informacjach dla rodziców o dzieciakach korzystających z programu, jakaś zachęta edukacyjna. A potem odpalił się ten Elten i co? Zniknęła sekcja co nowego, w zamian pojawiły się jakieś inne ciekawe :D Budzik mnie wyrwał ze snu, bo mogło to się cudnie rozwinąć.
#197 DJGraco
Albo gdybyś przespał do końca to możliwe, że zapomniałbyś całkiem sen. Większość ludz pamięta właśnie te niedokończone sny niż dokończone.
#198 Paulinux
Aaaa, czyli Elten wprowadza kryptowaluty :) Ciekawe, ciekawe
#199 pates
@Graco to zależy też od tego, jak bardzo masz wykształcone świadome śnienie.
#200 jaclawus
Jakiś czas temu przyśniło mnie się, że będąc na wakacjach gdzieś na jakimś obozie pod namiotami poszedłem zobaczyć co takie intensywne zapachy wydobywają się z kuchni. Po drodze zachaczam o to miejsce, gdzie król zasiada sam i spotykam kogo? kucharkę. pytam co jest na obiad?
ta tym swoim nieprzyjemnym tonem odpowiada: "mięso"
Na moje pytanie "z czego, bo tak ładnie pachnie" odpowiedziała "a z kierdzioła". Co to miał by być ten kierdzioł, do dziś nie wiem.