Forum

Sposoby na parówki

W kuchni

Poprzednia 2 / 3 Następna

misiek

#21 ·

A ja polecam parówki z biedry, a odradzam wszelkich Berlinek, Jedynek i podobnych wynalazków. Są twarde i jakieś takie bezsmakowe.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

grzegorzm

#22 ·

A, KTÓRE Z BIEDRY BO PEWNIE JEST ICH MNUSTWO.
-- (misiek):
A ja polecam parówki z biedry, a odradzam wszelkich Berlinek, Jedynek i podobnych wynalazków. Są twarde i jakieś takie bezsmakowe.

--

Numernabis

#23 ·

Dobre wędliny z biedronki to są te z Kraina wędlin czy jakoś tak.
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.

misiek

#24 ·

Drobiowe wędzone
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Numernabis

#25 ·

Ja gdzieś wyczytałem, że parówki nie powinny mieć kontaktu z wodą i miaoby to sens, bo jak się idzie kupować hot-doga w żabce czy na stacji to nie trzymają parówek w wodzie tylko one się grzeją na takim ruszceie z obrotowymi prążkami/rurkami
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.

Kat

#26 ·

2 likes
O tak, te parówki, o których pisze Misiek są dobre, ale ja i tak najbardziej lubię Sokoliki dla dzieci z Sokołowa, dooooobre są.
"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("

grzegorzm

#27 ·

To ciekawe ile jest w tym mięsa i jakiego?
-- (misiek):
Drobiowe wędzone

--

MarOlk

#28 ·

1 likes
Ja tam lubię z Biedry te habanero albo jalapeno. A czytałem gdzieś na jakimś forum dla ludzi robiących własne wędliny, że parówki można zrobić według sztuki z najlepszego mięsa tak że wcale nie muszą kojarzyć się z ochłapami i papierem toaletowym.

misiek

#29 ·

Pies pomielony razem z budą. A czy to ważne? Co mi z tego, że w jakichś Berlinkach będzie teoretycznie lepsze mięso, skoro są niedobre?

monstricek

#30 ·

1 likes
Co do parówek. Nie raz podgrzewałem ich w piekarniku i zawsze mieli lepszy smak, niż po gotowaniu. Wkońcu w ogóle rzeszyłem nie gotować parówek i teraz albo je smaże, albo podgrzewam w piekarniku.

balteam

#31 ·

A tam, mikrofalówka jest :P Tylko jak ktoś chce jej używać, to niech nie ustawia wysokiej temperatury, bo pękają.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

MarOlk

#32 ·

1 likes
Parówkowym skrytożercom mówimy nie!

lwica

#33 ·

Do parówek w cieśćie francuskim polecam cukinie, paprykę i pieczarki. :)
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

mucha

#34 ·

albo jeszcze ser pieczarki też dobre. Naleśniki z serem i szpinakiem a do tego paruwka też świetne połączenie, więc serdecznie polecam

MarOlk

#35 ·

Kiedyś na YT na kanale "5 sposobów na" pokazywali chłopaki jak zrobić ośmiorniczki z parówek

misiek

#36 ·

Zamiast tych pieczarek wolę ogórka.
-- (mucha):
albo jeszcze ser pieczarki też dobre. Naleśniki z serem i szpinakiem a do tego paruwka też świetne połączenie, więc serdecznie polecam

--

mucha

#37 ·

2 likes
kiszonyoczywiście, że dobry do takich potraw

zywek

#38 ·

3 likes
I pół litra ciężkiej, ruskiej żubrówki.

misiek

#39 ·

Obowiązkowo :D

damianzegarek

#40 ·

Taak :) Sokoliki są the best, żeby jeszcze miały większe gramatury to już w ogóle byłoby genialnie, a tak to są średnio opłacalne niestety. Parówki z Biedronki te o których pisał Misiek się zepsuły i na chwilę obecną nie da się tego jeść.
-- (Kat):
O tak, te parówki, o których pisze Misiek są dobre, ale ja i tak najbardziej lubię Sokoliki dla dzieci z Sokołowa, dooooobre są.

--
Poprzednia 2 / 3 Następna