Sposoby na parówki
Back to W kuchni#21 misiek
A ja polecam parówki z biedry, a odradzam wszelkich Berlinek, Jedynek i podobnych wynalazków. Są twarde i jakieś takie bezsmakowe.
#22 grzegorzm
A, KTÓRE Z BIEDRY BO PEWNIE JEST ICH MNUSTWO.
-- (misiek):
A ja polecam parówki z biedry, a odradzam wszelkich Berlinek, Jedynek i podobnych wynalazków. Są twarde i jakieś takie bezsmakowe.
--
#23 Numernabis
Dobre wędliny z biedronki to są te z Kraina wędlin czy jakoś tak.
#24 misiek
Drobiowe wędzone
#25 Numernabis
Ja gdzieś wyczytałem, że parówki nie powinny mieć kontaktu z wodą i miaoby to sens, bo jak się idzie kupować hot-doga w żabce czy na stacji to nie trzymają parówek w wodzie tylko one się grzeją na takim ruszceie z obrotowymi prążkami/rurkami
#26 Kat
O tak, te parówki, o których pisze Misiek są dobre, ale ja i tak najbardziej lubię Sokoliki dla dzieci z Sokołowa, dooooobre są.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
#27 grzegorzm
To ciekawe ile jest w tym mięsa i jakiego?
-- (misiek):
Drobiowe wędzone
--
#28 MarOlk
Ja tam lubię z Biedry te habanero albo jalapeno. A czytałem gdzieś na jakimś forum dla ludzi robiących własne wędliny, że parówki można zrobić według sztuki z najlepszego mięsa tak że wcale nie muszą kojarzyć się z ochłapami i papierem toaletowym.
#29 misiek
Pies pomielony razem z budą. A czy to ważne? Co mi z tego, że w jakichś Berlinkach będzie teoretycznie lepsze mięso, skoro są niedobre?
#30 monstricek
Co do parówek. Nie raz podgrzewałem ich w piekarniku i zawsze mieli lepszy smak, niż po gotowaniu. Wkońcu w ogóle rzeszyłem nie gotować parówek i teraz albo je smaże, albo podgrzewam w piekarniku.
#31 balteam
A tam, mikrofalówka jest :P Tylko jak ktoś chce jej używać, to niech nie ustawia wysokiej temperatury, bo pękają.
#32 MarOlk
Parówkowym skrytożercom mówimy nie!
#33 lwica
Do parówek w cieśćie francuskim polecam cukinie, paprykę i pieczarki. :)
#34 mucha
albo jeszcze ser pieczarki też dobre. Naleśniki z serem i szpinakiem a do tego paruwka też świetne połączenie, więc serdecznie polecam
#35 MarOlk
Kiedyś na YT na kanale "5 sposobów na" pokazywali chłopaki jak zrobić ośmiorniczki z parówek
#36 misiek
Zamiast tych pieczarek wolę ogórka.
-- (mucha):
albo jeszcze ser pieczarki też dobre. Naleśniki z serem i szpinakiem a do tego paruwka też świetne połączenie, więc serdecznie polecam
--
#37 mucha
kiszonyoczywiście, że dobry do takich potraw
#38 zywek
I pół litra ciężkiej, ruskiej żubrówki.
#39 misiek
Obowiązkowo :D
#40 damianzegarek
Taak :) Sokoliki są the best, żeby jeszcze miały większe gramatury to już w ogóle byłoby genialnie, a tak to są średnio opłacalne niestety. Parówki z Biedronki te o których pisał Misiek się zepsuły i na chwilę obecną nie da się tego jeść.
-- (Kat):
O tak, te parówki, o których pisze Misiek są dobre, ale ja i tak najbardziej lubię Sokoliki dla dzieci z Sokołowa, dooooobre są.
--