Nie no, to jest jak to się mówi los szczęścia, czy złapią, czy nie. U mnie też tu pod blokiem wczoraj parę sąsiadów wyległo, bo jakieś kawie internetowe ciągnęli i przyszli się patrzeć.
To też nie wiadomo, czy mieli maseczkę, ale jakieś tam zbiorowisko było.
No i to po prostu zależy od losu szczęścia, albo spiszą, albo nie.
Nie wiem czy do patrolu, to jakieś tam na pewno patrole są, w Bielsku Białej, gdzie kiedyś mieszkałem, to była taka akcja, że mówiło się, że policja będzie jeździć i kontrolować i nic nie było, a teraz z tego co się, no nie wiem, z dwa tygodnie temu dowiedziałem, czy tydzień temu,
no normalnie już dwie osoby na tym osiedlu spisali, że zaczęli nawet tam kontrolować, gdzie przy pierwszym, można powiedzieć, lockdownie i noszeniu maseczek w ogóle policji nie było.
No wiesz, może teraz będzie tak, że jeżeli naprawdę wprowadzą ten lockdown, to może faktycznie się stać tak, że kontrole będą częściej i w większych rejonach, no.
No to wszystko, a to wszystko się zobaczy po prostu, no. Nie ma co moim zdaniem jak na razie gdybać, no.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.
Podobnie, a propos maseczek, mandaty będą wyższe.
Po drugie, no niestety od jutra wszystko ponownie jest zamykane.
Poza drogariami, aptekami i spożywką.
I po trzecie, powolutku, małymi kroczkami dążymy do kwarantanny narodowej.
Jeżeli sytuacja się nie ustabilizuje do tygodnia, to wchodzimy w kwarantannę narodową.
Nawiązując do tego tematu, to powiem Wam tylko jedno, że żeby taka kwaranta narodowa powstała, to musi być ponad 30 tysięcy przypadków.
Tak gdzieś wczoraj słyszałem, czy gdzieś tam mi się obiło.
No i to tyle na ten temat, co miałem do powiedzenia, bo nie będę się tutaj rozdwajał.
Naczyniki pierwszy ten temat, bo po co?
To tyle z mojej strony. Pozdrawiam.
Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??
Tylko na razie zostały podjęte, co do tego wprowadzone zostały tylko obostrzenia dzisiaj, czyli tam pozamykane niektóre rzeczy, znaczy teatr, nie teatr itd.
Ale na razie jako takiego zobaczymy co będzie dalej, na razie nie warto panikować, na razie zostały podjęte pierwsze kroki, a co będzie dalej to się ukaże.
Jak tu patrzeć, to jest właśnie pod kątem też ogólnie różnych, no takich protestów, nie protestów i tak dalej, to jest na rękę, nie będę tutaj robił off topu,
ale to co widzę na mediach społecznościowych i tak dalej, no to jest nieciekawie, a jeśli chodzi o narodową kwarantannę, no to myślę, że na pewno będzie, bo te dane, które oni tam podają, to są bardzo zaważone i my o tym wiemy, ale, znaczy nie wszyscy o tym wiedzą.
Wiedzą ci.
Wiedzą ci, którzy po prostu jakoś, jakoś, jeszcze jako tako wiedzą, że to jest akurat na rękę też naszemu rządowi i tak dalej, na innych jeszcze czynnikach, ale to nie na ten wątek, ani na żaden inny.
Chodzi o to, że trzeba, a zresztą te czasy są głupie i dziwne.
Nic na to nie poradzimy, no i trzeba się z tym jakoś tam przezwyciężyć to, tak?
No i to tyle, co miałem do powiedzenia na ten temat.
Ja nie będę się tutaj wypowiadał tak.
No, to tyle.
To jest ten sam temat i ja nie będę się tu, no, nie będę się tutaj po prostu...
rozkładał go na czynniki pierwsze ten temat, bo to nie warto, wiemy to, co się dzieje i to jest to.
A najlepiej słuchać mediów, które mówią o tym prawdę, albo ludzi, którzy widzą, co się dzieje.
No, to tyle.
Co do szkół, to wygląda to tak.
Do 23 grudnia jest normalnie
wiadomo nauka zdalna, potem jest przerwa
świąteczna. Od 4 stycznia
do 17 stycznia
są ferie zimowe.
No i jeżeli po
17 stycznia
będzie
unormowany tam liczba
zachorowań, to wtedy będą odparcie szkoły.
Czyli do 18 stycznia szkoły są
zamknięte.
Na oczywiście dzień dzisiejszy.
I coś kombinują
z ograniczeniem przemieszczania się
jeżeli chodzi o święta.
A ja po prostu wam powiem tyle, że zobaczmy najpierw, co będzie po świętach i po Sylwestrze.
Bo może się nagle okazać, że szkoły otworzą dopiero po Wielkanocy.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.
co do otworzenia szkół
może być także po Wielkanocy
gdyż wyczytałem wczoraj
że ma być trzecia fala pandemii
która ma być
na przełomie lutego i marca
sprawa druga jest taka
że podobnie
że w maju ma wrócić całkowita normalność
chociaż nie wiadomo
na ile to prawda
gdyż podobnie już w Polsce