Policja może jeździć, ale oni bez sygnału jeżdżą, więc możesz nawet nie wiedzieć, że jeździ, bo ona bez sygnału tutaj jeździ.
Też Paulina mówiła, że jeśli została podjęta papierosą, to mówi, o, policja.
Co do lockdownu? No nie wiadomo, zobaczymy jak to będzie dalej z tym lockdownem, ale oby nie, oby całego lockdownu nie wprowadzili.
Zobaczymy jak to będzie przed świętami.
Hmm, bo tu jak się ludzie rzucą na zakupy, to wow, ciekawie będzie. Zobaczymy jak to będzie przed całymi świętami.
Przed świętami to ja nie chcę sobie wyobrazić co to dopiero będzie, bo tak jak mówisz, jak się ludzie rzucą to dopiero będzie jazda, natomiast co do policji, no to ja myślałem, że oni, no cóż, to może tutaj też faktycznie jeżdżą, no ale tak, choć jutra ma być akcja Zostań w Domu, powraca nasza słynna, kochana akcja i zobaczymy,
czy tutaj na Leśnie będzie ten piękny komunikat, który był w Tarnowie w kwietniu.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.
A no zobaczymy, co z tymi komunikatami, czy to na Mokotowie będą.
No są na blogu dwa nagrania, jeżeli chodzi o Bielsko.
Jak mówiła pani, mówił pan, jeżeli chodzi o system odstrzegalności.
Policji nie nagrywałem, ale coś to samo, co było w Tarnowie, a zobaczymy tutaj.
No a przed świętami, no to nie wiadomo, jak to będzie,
bo teraz to półbity, wiadomo, nie ma takich tłoków,
a rzeczywiście przed świętami, jak się ludzie rzucą na zakupy,
no to u, może być, może być ciekawie.
Może być ciekawie, zobaczymy, jak to będzie.
Na pewno nie będzie wskazane, będą odradzali podróże gdzieś na święta do kogoś,
poza, załóżmy, nie wiem, poza Warszawę, czy poza, nie wiem, Kraków.
Zależy, gdzie to tam ma rodzinę, to mogą to odradzać.
No nie wiem, zobaczymy, no jeszcze do świąt pozostało dwa miesiące,
mniej więcej, więc zobaczymy, jak to w ciągu dwóch miesięcy, jaką to przybierze postać.
Cześć. Wszystkich wpisów nie słuchałem, bo jest ich dużo, dlatego może później jeszcze przesłucham.
Ja już na tekstowym forum też już wypowiadałem się tam już, co myślę o tej całej wydumanej epidemii, dlatego tutaj nie będę się powtarzał może, natomiast chciałem Wam powiedzieć coś innego.
Nie wiem, czy to jest do końca na temat, ale chyba tak, najwyżej dać je znać.
Chodzi o to, że uśmiałem się, jak na YouTube znalazłem... Teraz tu mi się śmiać tak z tego chcę, jak sobie wyobraźcie, jak tutaj na sali sejmowej marszałek sejmu, oczywiście w tej maseczce całej jeszcze do mikrofonu, sobie wyobraźcie, jak to brzmi, kurde.
Normalnie, słuchaj, panie pośle, proszę tutaj nie puć na mnie tutaj.
Proszę założyć masę.
Normalnie, że teraz tak mi się śmiać chce z tego, że...
Ludzie, jak to brzmiało, ja nie mogę.
Mówić w tym normalnie nie można, normalnie...
To jest...
To jest coś naprawdę, także tyle, tyle, tyle chciałem powiedzieć.
No jakość dźwięku maseczka tłumi trochę, to prawda.
Ja, tak jak tutaj wspominałem, osobiście słyszałem przez oczy telewizji, jak był jakiś tam wywiad,
ktoś z kimś rozmawiał zdalnie i było wyraźnie słychać, że ta osoba miała maseczkę.
Tak samo w radiu też prowadzący mają tą maseczkę i ten dźwięk jest praktycznie inny taki.
Co najdziwniejsze w tym wszystkim jest to, że też słyszałem, że nie można nosić przyłbice,
a okazuje się, że jednak nie wszędzie chcą przyłbice, bo chcą maseczki.
I moje pytanie jest teraz następujące, czym się różni maseczka od przyłbicy,
bo w przyłbicy moim zdaniem się lepiej oddycha, a w maseczce no to tak, wiecie.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.
Generalnie przy Ubice to jest coś podobnego jak maseczka, tylko to jest plastikowe, znaczy tą wersję, co ja mam, to jest właśnie coś podobnego.
I to jest właśnie ta podobna rzecz do maseczki.
No tylko wiadomo, że to nie przylega tak do us...
Tylko tak po prostu normalnie, tak?
I no to można nosić spokojnie, także tutaj nie ma z tym w ogóle problemu.
I...
I, i, i, i, iiii...
Po prostu mówię.
Tak jak mówię, nie wszędzie chcą, żeby ludzie nosili tą w Ubice, bo wolą te maseczki jednak, tak słyszałem.
No, a co do tego, co ty mówisz, no tak, wiadomości czy dzienniki są bez maseczek, ale na przykład w radiu...
Ja nawet mam gdzieś takie nagranie, gdzie wyraźnie słychać tą maseczkę.
Także...
No, tak.
Tak to działa.
W dzisiejszych czasach, no.
Dzień dobry wszystkim i do Was wszystkich w tym wątku.
Jedna taka mała uwaga.
Jako moderator tego forum dostałem wymiankę, że tutaj się toczy dyskusja z powtórzeniami,
czyli ludzie się bardzo tutaj powtarzają co do tego samego tematu
i przetrzepują suche fakty suchimi faktami
i po prostu robi się w tej dyskusji nudno.
Jeżeli temat jest przesycony i widać, że niestety mamy problem, to mamy z nim problem.
I już o nim dyskutować się nie da.
I jeszcze taki jeden mały apel z mojej strony.
Prosiłbym Was, abyście z powodu tego, żebyście byli łatwiejsze,
żebyście byli słuchalni i żeby posty były czytelne i dało się to moderować.
Róbcie posty z ograniczeniem do dwóch minut.
Proszę Was bardzo o to.
Ułatwijcie mi pracę jako moderatorowi, a sobie zróbcie przyjemne miejsce dla dyskusji.
Wszystkiego dobrego Wam życzę i jestem tu z Wami.
Dziękuję.
Jeżeli będzie potrzeba zadać jakieś pytanie,
można śmiało pisać prywatnie i odpowiem chętnie.
Dziękuję.
Pozwolę sobie odświeżyć wątek, bo są znowu nowe obostrzenia.
Od soboty mają być zamknięte kina, teatry, galerie, muzea.
I jeszcze te sklepy w galeriach handlowych mają być czynne, spożywcze i drogerie, i jeszcze usługowe, punkty usługowe.
Tak dzisiaj premier Morawiecki ogłosił.
No, zaraz bardziej Polska do lockdownu zmierza, niestety. Mogłoby się już skończyć to wszystko.
No i tak będzie niestety, jeżeli to się nie uspokoi, to 29 listopada będzie prawdopodobnie całkowity lockdown i jak na razie tyle, trzeba czekać na dalsze i rosłe wydarzenia.
No to prawda. Ja słyszałam, że obostrzenia to prawda, że się zgodzę z Markiem, natomiast nie wiem czy u was, ale u mnie jeździ policja po domach i sprawdza czy dzieci są w domu,
bo jedna przedszkolanka u nas ma koronawirusa i właśnie policja sprawdza czy tak jest u was właśnie też.
Na Mokotowie też tak nie ma, że policja jeździ po domach i patrzy, jedynie co to policja jeździ po osiedlu i patrzy czy ktoś ma maseczkę, czy nie, jeżeli nie ma maseczki to spisują po prostu i mandat. Tak to nie.
Nie, to tutaj jeszcze nie jeżdżą. Dla mnie potem musiało się drudzić. Nie sprawdzałem chyba tak często.
Aczkolwiek o tym wiadomo, że mogę się nie liczyć, ale póki co jeszcze się nie natknąłem na policjantów.
Nie no, bo ich nie widać. Jak masz normalnie maseczkę czy coś, to oni ci nic nie powiedzą. Oni bardziej po prostu kontrolują ci, co nie mają maseczek i tych łapią.
Jeżeli ktoś właśnie maseczki nie ma, jak masz maseczkę i przestrzegasz tych obostrzeń, to możesz po prostu nawet nie wiedzieć, że oni jeżdżą.
No tak, tylko że na przykład wczoraj tutaj pod blokiem była garstka ludzi, nie wiem w jakim byli stanie, no i nie wiem czy z tych sześciu ich nie było, ale nie wydaje mi się, żeby mieli maseczkę, no bo teraz to przynajmniej idzie rozpoznać czy ktoś ma maseczkę, czy nie, nie wiem, ja zazwyczaj rozpoznaję.
Dziękuję.