Wątki archiwalne

korona wirus

Started by Dominiczkin 846 posts last post 5 years ago Closed Page 39 of 43

Transcription

Nie no, to jest jak to się mówi los szczęścia, czy złapią, czy nie. U mnie też tu pod blokiem wczoraj parę sąsiadów wyległo, bo jakieś kawie internetowe ciągnęli i przyszli się patrzeć. To też nie wiadomo, czy mieli maseczkę, ale jakieś tam zbiorowisko było. No i to po prostu zależy od losu szczęścia, albo spiszą, albo nie.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

Transcription

No w sumie tak. Tylko że moim zdaniem skoro już takie coś wprowadzili, no to powinni częściej patrolować drogi. Takie jest moje zdanie.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Nie wiem czy do patrolu, to jakieś tam na pewno patrole są, w Bielsku Białej, gdzie kiedyś mieszkałem, to była taka akcja, że mówiło się, że policja będzie jeździć i kontrolować i nic nie było, a teraz z tego co się, no nie wiem, z dwa tygodnie temu dowiedziałem, czy tydzień temu, no normalnie już dwie osoby na tym osiedlu spisali, że zaczęli nawet tam kontrolować, gdzie przy pierwszym, można powiedzieć, lockdownie i noszeniu maseczek w ogóle policji nie było.

Transcription

No wiesz, może teraz będzie tak, że jeżeli naprawdę wprowadzą ten lockdown, to może faktycznie się stać tak, że kontrole będą częściej i w większych rejonach, no. No to wszystko, a to wszystko się zobaczy po prostu, no. Nie ma co moim zdaniem jak na razie gdybać, no.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Podobnie, a propos maseczek, mandaty będą wyższe. Po drugie, no niestety od jutra wszystko ponownie jest zamykane. Poza drogariami, aptekami i spożywką. I po trzecie, powolutku, małymi kroczkami dążymy do kwarantanny narodowej. Jeżeli sytuacja się nie ustabilizuje do tygodnia, to wchodzimy w kwarantannę narodową.

Transcription

No tak, czyli to tak zwanego koronazamordyzmu.

Transcription

Mati, ja już to mówiłem w tym wątku, także, ale tak czy oba to było do przewidzenia, że tak się stanie, że będzie lockdown numer dwa.

Transcription

Nawiązując do tego tematu, to powiem Wam tylko jedno, że żeby taka kwaranta narodowa powstała, to musi być ponad 30 tysięcy przypadków. Tak gdzieś wczoraj słyszałem, czy gdzieś tam mi się obiło. No i to tyle na ten temat, co miałem do powiedzenia, bo nie będę się tutaj rozdwajał. Naczyniki pierwszy ten temat, bo po co? To tyle z mojej strony. Pozdrawiam.

Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??

Transcription

Mikołaju, tylko że my jesteśmy już coraz bliżej trzydziestu tysięcy.

Transcription

Tylko na razie zostały podjęte, co do tego wprowadzone zostały tylko obostrzenia dzisiaj, czyli tam pozamykane niektóre rzeczy, znaczy teatr, nie teatr itd. Ale na razie jako takiego zobaczymy co będzie dalej, na razie nie warto panikować, na razie zostały podjęte pierwsze kroki, a co będzie dalej to się ukaże.

Transcription

Jeżeli do 29 listopada liczba zakażeń dalej będzie rosła, to będzie narodowa kwarantanna.

Transcription

A ja mówię, że już w tym tygodniu będzie narodowa kwarantanna, bo to w poniedziałek tak skoczy, że dzisiaj posramy wszyscy.

Transcription

Jak tu patrzeć, to jest właśnie pod kątem też ogólnie różnych, no takich protestów, nie protestów i tak dalej, to jest na rękę, nie będę tutaj robił off topu, ale to co widzę na mediach społecznościowych i tak dalej, no to jest nieciekawie, a jeśli chodzi o narodową kwarantannę, no to myślę, że na pewno będzie, bo te dane, które oni tam podają, to są bardzo zaważone i my o tym wiemy, ale, znaczy nie wszyscy o tym wiedzą. Wiedzą ci. Wiedzą ci, którzy po prostu jakoś, jakoś, jeszcze jako tako wiedzą, że to jest akurat na rękę też naszemu rządowi i tak dalej, na innych jeszcze czynnikach, ale to nie na ten wątek, ani na żaden inny. Chodzi o to, że trzeba, a zresztą te czasy są głupie i dziwne. Nic na to nie poradzimy, no i trzeba się z tym jakoś tam przezwyciężyć to, tak? No i to tyle, co miałem do powiedzenia na ten temat. Ja nie będę się tutaj wypowiadał tak. No, to tyle. To jest ten sam temat i ja nie będę się tu, no, nie będę się tutaj po prostu... rozkładał go na czynniki pierwsze ten temat, bo to nie warto, wiemy to, co się dzieje i to jest to. A najlepiej słuchać mediów, które mówią o tym prawdę, albo ludzi, którzy widzą, co się dzieje. No, to tyle.

Transcription

A ja słyszałam, że 4 stycznia mają podobno otworzyć szkoły, czy to prawda, ja nie wiem, ale tak mówili.

<3 :* <3

Transcription

Nie, od 4 stycznia ma być chyba ferie zimowe dla wszystkich, w jednym terminie, a szkoły chyba 17 otworzą.

Transcription

Co do szkół, to wygląda to tak. Do 23 grudnia jest normalnie wiadomo nauka zdalna, potem jest przerwa świąteczna. Od 4 stycznia do 17 stycznia są ferie zimowe. No i jeżeli po 17 stycznia będzie unormowany tam liczba zachorowań, to wtedy będą odparcie szkoły. Czyli do 18 stycznia szkoły są zamknięte. Na oczywiście dzień dzisiejszy. I coś kombinują z ograniczeniem przemieszczania się jeżeli chodzi o święta.

Transcription

Ja sobie tego nie wyobrażam, żeby to ograniczenie przemyślenia się na święto wypaliło

Transcription

A ja po prostu wam powiem tyle, że zobaczmy najpierw, co będzie po świętach i po Sylwestrze. Bo może się nagle okazać, że szkoły otworzą dopiero po Wielkanocy.

Transcription

co do otworzenia szkół może być także po Wielkanocy gdyż wyczytałem wczoraj że ma być trzecia fala pandemii która ma być na przełomie lutego i marca sprawa druga jest taka że podobnie że w maju ma wrócić całkowita normalność chociaż nie wiadomo na ile to prawda gdyż podobnie już w Polsce od 18 stycznia mają być szczepienia w Stanach od 11 no i niby na maj 2021 wróci pełna normalność chociaż wiadomo nie ma co temu dokładnie ufać i wierzyć temu to wszystko trzeba dzielić przez cztery jak i nie bardziej

Transcription

no zobaczymy co będzie dalej w każdym razie na razie jest tak jak jest a fajnie byłoby jakby w końcu normalność całkowita była