Jeśli chodzi o trzecią falę pandemii, to tutaj premier Morawiecki mówił, że jak będą dalej,
zresztą nie Morawiecki, tylko minister zdrowia, mówił, że jak będzie, to zależy też od ludzi,
jak będą ludzie przestrzegali, bo ferie będą w tym samym terminie w styczniu, czyli w następnym roku oczywiście.
No i to będzie też wtedy wiadome, jak to tam będzie się zachowywało.
To tyle, jeśli chodzi o to. A jeśli chodzi o święta, no to tutaj nie wiem, jak to tam będzie,
ale chyba będzie zakaz przemieszczania się, coś mi się zdaje, tak słyszałem.
Znaczy ten, no.
Tam też widziałem na Twitterze coś tam, co nieco. Pozdrawiam.
Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??
No też słyszałem, że w święta ma być jakiś tam zakaz przemieszczania się, za to od jutra wszystkie centra handlowe są już czynne, no i zobaczymy, miejmy nadzieję, że w końcu do maja wszystko wróci do totalnej normalności.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.
Na jakiś tam zakaz przemieszczenia ma wejść, tylko ciekawe od kiedy on wejdzie, bo na razie jakiego takiego zakazu przemieszczenia nie ma.
Jest tylko zalecenie, zostań w domu, ale zakazu przemieszczenia jakiegoś tam nie ma.
Zobaczymy kiedy rzeczywiście stricte wejdzie oficjalny zakaz przemieszczenia, że rzeczywiście będzie to zabronione.
No, we wiadomościach ostatnio słyszałam, że, to było chyba akurat na Polsacie, że wygrywamy z pandemią, o ile to jest prawda, mam nadzieję, bo każde media mówi co innego praktycznie, takie mam wrażenie.
No i, że mniej przypadków jest zakażeń, mam nadzieję, że to się jak najszybciej skończy.
A co z tym odwiedzaniem się i zakazem wychodzenia z domu, to i tak tego, myślę, nikt nie będzie sprawdzał, bo przecież trzeba bliskich odwiedzić przynajmniej jakoś tam.
W miarę możliwości, jakoś tam te święta spędzić, czy coś, prezenty dać, czy coś.
Ja sobie nie wyobrażam siedzieć całe święta w domu.
Ja zawsze co rok do mojej siostry jeździłam na święta i mam tak pozostać, więc ja sobie nie wyobrażam nie wychodzić w ogóle z domu i tak bardzo rzadko wychodzę z domu, tyle co się przejść do sklepu.
Na parę godzin i tyle.
No to wszystko, co chciałam powiedzieć w tym temacie.
Dziękuję.
Życie z kimś jest łatwiejsze wtedy kiedy ktoś ciebie kocha bezgranicznie.
Czy wygrywamy z pandemią czy nie, to zobaczymy dopiero w praniu, bo jeszcze nawet nie wiadomo jak będą wyglądały tegoroczne święta Bożego Narodzenia, które już są coraz bliżej.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.
Jeśli chodzi o pandemię, to powiem tak. Gdzieś tak słyszałem w mediach, to mówili, że jest mało testów, dlatego jest mniej zakażeń.
I dlatego w ogóle nasz rząd trochę też to spieprzył, bo częściowo robił zdalne lekcje na przykład dla szkół, że 1-3 na przykład miało stacjonarne, a reszta zdalne.
No to tak trochę to, mówiąc krótko, popierdzielili to.
Też mówiąc krótko, dobra, nie będę się tu rozdwajał, bo to tylko tyle powiem właśnie co do właśnie tych zakażeń, co tam mówiłem.
No to tyle, pozdrawiam.
Tak, jak wygrywamy z pandemią, że pan Pinokio Morawiecki w lipcu jak potrzebował wyborców, to mówił, że wirusa nie ma i jest w odwrocie.
A teraz nas zalutowali w domach, że tak powiem.
Na co? Na dobry czas.
Żeby nie było.
W lipcu się chwalił jak to.
No, pandemia jest już w odwrocie, fajnie, że przyszliście bez masek tego, tamtego.
A teraz nagle jak już po wyborach, to przyjebał śrubę do dechy, nie?
No, także to jest pan Pinokio Morawiecki właśnie.
Tak, kłamca.
A jeszcze tak nawiązując do tematu koronawirusa, to my Polska to jeszcze jako tako sobie z tym radzimy, tylko że kwestia jeszcze jest zupełnie inna, ale tutaj akurat na tematy polityczne to ja się wypowiadać nie będę.
Ale powiem tylko tyle, że są takie pogłoski tylko po to, żeby po prostu, a po pierwsze mamy teraz zalecenia, że mamy siedzieć w domach proste i trzeba, powiem tak, jakby politycy trochę to spieprzyli,
bo teraz np.
jak słyszałem, że ustawę trochę spieprzyli i to tyle, a ja na ten temat już nie będę wypowiadał, bo jest to temat denerwujący i zbytnio, dlatego nie będę go kontynuował, bo nie warto. Pozdrawiam.
Dobra, nie ma na razie co słuchać, jest tutaj się, że tak powiem, denerwować, bo na dzień dzisiejszy sytuacja jest w miarę unormowana, co prawda nie do końca jakbyśmy sobie tego życzyli, ale jak na razie jest sytuacja w miarę dobra.
W sensie, gdzie chcemy iść, to możemy iść, więc myślę, że na razie nie ma co tutaj się denerwować, ani co tutaj spekulować, bo to nie ma sensu, po prostu zobaczmy, co będzie dalej, zobaczmy, jak to się dalej potoczy, zobaczmy, co będzie po prostu dalej i tyle, taka jest moja opinia.
Nie ma na razie co tutaj spekulować, tak jak mówię, albo...
Tutaj robić jakieś te niepotrzebne złośliwości co do rządu.
A co sądzicie o szczepionkach, które niebawem mają być dla nas dostępne?
Bo ja sądzę o tym, że o tym wszystkim jest tak mówione propagandowo,
że takie zachęcamy chętnych, że to jest dobrowolne.
Takie, że jak chcą, to mogą się zaszczepić, jak nie chcą, nie muszą.
Takie to jest odbierany przekaz bynajmniej. Ja to tak odbieram.
A po drugie, jaką możemy mieć pewność, że nic po tym nam nie będzie?
Ja osobiście tego nie preferuję i się na pewno nie będę.
Na tego wirusa szczepić, więc jakie jest wasze zdanie na ten temat?
Pozdrawiam.
Życie z kimś jest łatwiejsze wtedy kiedy ktoś ciebie kocha bezgranicznie.
Ja powiem tak
Ja się szczepić nie będę
Jak do tej pory nic mi nie jest
To raczej nic mi nie będzie
A argument mój jest taki
Że nie miałbym takiej stuprocentowej pewności
Czy po tych szczepionkach by mi coś nie było
Więc nie mam zamiaru się
W ogóle do tego wirusa szczepić
Szczepić
Witam serdecznie. Co do szczepionek, to szczepionki u nas mają być dopiero od stycznia.
Ja też powiem, że szczepić nie będę, bo na przykład Brytyjczycy czy nawet Izrael się tego podjął.
Jaki to będzie skutek? Znaczy to jest dobrowolne, nie będzie tak, że od razu ten.
Trzeba uważnie słuchać informacji i nie warto panikować, bo to nie ma nic, nie ma po co w ogóle panikować.
I takie są moje zdania na ten temat.
Jeśli chodzi o to, to pozdrawiam.
Witajcie. Ja też się nie będę szczepiła, ponieważ po szczepionkach mam różne powikłania no i moja rodzina ze mną również się nie będzie szczepić, bo nie chcemy, żeby były jakieś cokolwiek komplikacje.
Dzień dobry wszystkim. Ode mnie krótko i na temat.
Co dotyczy szczepionek, tego to można u mnie zapomnieć.
Nie jestem antyszczepionkowcem, ale obiektywnie mówiąc,
szczepionka, która nie przeszła 2 lub 3 lata testowania normalnego
i jeszcze w dodatku jest tak szybko wypuszczana jak można.
A niby teraz mówią, że jest testowane i że wszystko jest fajnie, super i świetnie.
Tylko ciekawe na kim testowali.
I tak mówili w mediach alternatywnych, nie w żadne mainstreamy.
Że szczepionki u niektórych po prostu wywołały śmierć.
To ja nie wiem co o tym myślę.
Jesteśmy bombardowani informacjami ile się da i jak się da.
I po prostu w dzisiejszym świecie już nie wiesz co myśleć.
Niestety zdajesz się tym...
Tylko na własny filtar w głowie i nie wiesz co dopowiedzieć w końcu.
A jak powiedziałem, ode mnie nic.
Nawet jakby stawali warunki, nie chcę.
Bo nie wiem kto poniesie odpowiedzialność za to jak nie daj Boże umrę.
Jak nie daj Boże umrę.
Po takiej szczepionce.
Bo ktoś jak szczepi to też musi brać odpowiedzialność.
I taka jest prawda.