Co teraz czytacie?
Wróć do Literatura#1261 wrzos33
Ja, nowy rok rozpoczęłam z "Krzykiem orła", 7 częścią serii Millennium.
#1262 Agata.d
Co do gwiezdnych wojen, to przymierzam się do tego już od dłuższego czasu, niestety tyle jest tych książek, że nie wiem od czego mam zacząć.
-- (Kat):
A ja nadal w klimatach "Gwiezdnych Wojen", tym razem trzeci tom serii "Noce Coruscant".
--
#1263 Agata.d
No i aktualnie mam na tapecie trylogię czarnego maga Trudi Canavan. Skończyłam już trzy pierwsze części, a teraz nie wiem, czy zabrać się za czwartą, która jest prequelem, czy kontynuować i czytać trylogię zdrajcy, która dzieje się 20 lat później od wydarzeń w czarnym magu.
#1264 Monte
Zaczęłam czytać serię pt. "Apollo i boskie próby", wczoraj przeczytałam pierwszą część.
#1265 Kat
W sumie nie ma to większego znaczenia, choć moim zdaniem "trylogia zdrajcy" sporo ciekawsza od prequelu.
A jeśli chodzi o "Gwiezdne wojny" - cóż, mam jakiś spis chronologiczny, więc jeśli chcesz, to mogę się podzielić.
-- (Agata.d):
No i aktualnie mam na tapecie trylogię czarnego maga Trudi Canavan. Skończyłam już trzy pierwsze części, a teraz nie wiem, czy zabrać się za czwartą, która jest prequelem, czy kontynuować i czytać trylogię zdrajcy, która dzieje się 20 lat później od wydarzeń w czarnym magu.
--
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
#1266 matius
I jak ci się podoba?
-- (Monte):
Zaczęłam czytać serię pt. "Apollo i boskie próby", wczoraj przeczytałam pierwszą część.
--
#1267 Monte
Bardzo ciekawe. Wciągnęło mnie tak, że przez pół dnia przeczytałam jedną całą część. (matius):
I jak ci się podoba?
-- (Monte):
--
--
#1268 Agata.d
Pewnie, jeśli masz jakiś spis to chetnie przygarnę.
-- (Kat):
W sumie nie ma to większego znaczenia, choć moim zdaniem "trylogia zdrajcy" sporo ciekawsza od prequelu.
A jeśli chodzi o "Gwiezdne wojny" - cóż, mam jakiś spis chronologiczny, więc jeśli chcesz, to mogę się podzielić.
-- (Agata.d):
--
--
#1269 MarOlk
"Zwykła przyzwoitość" Chmielarza jak i cała ta seria "Bezimienny" to trzymające w napięciu, dobrze napisane, lekko się czytające, uroczo naiwne kryminały. Załatwienie wielkiego bysia za pomocą ostrego kebaba to mistrzostwo świata.
#1270 Monte
Niedawno zaczęłam czytać serię "Magnus Chase i bogowie Asgardu, aktualnie czytam pierwszą część pt. "Miecz lata".
#1271 balteam
aktualnie cyztam ready player one, akcja się dzieje w niedalekiej przyszłości, ludzie grają w wirtualnym świecie i twwórca tej gry po swojej śmierci obiecał nagrodę temu co odgadnie jego zagadkę i znajdzie skarb czy jakoś tak.
Na razie fajna książka,
#1272 Agata.d
Przeczytałam całą trylogię zdrajcy Trudi Canavan, uczennicę maga też, dokładnie w tej kolejności. Zakończyłam też przygodę z Sewerynem Zaorskim, mam nadzieję, że jeszcze jakieś tomy będą.
#1273 Numernabis
Właśnie zacząłem czytać Znachora, długo się zbierałem, ale pojawiła się interpretacja Masiaka więc teraz mogę przez to przebrnąć :)
#1274 Julitka
A ja wzięłam się za Maya - "Old Surehand na tapecie". :)
#1275 Zuzler
Ło matko, miałam na te klimaty fazę w wieku lat 12. :) Teraz bym raczej nie wróciła.
#1276 skrzypenka
kiedyś to czytałam. :)
Jest jeszcze druga część, "Profesor Wilczur".
-- (Numernabis):
Właśnie zacząłem czytać Znachora, długo się zbierałem, ale pojawiła się interpretacja Masiaka więc teraz mogę przez to przebrnąć :)
--
#1277 tomecki
Niedawno też z ciekawości spróbowałem wrócić do Maya, ale chyba nie dam rady przegryźć się przez to wszystko. Jednak dużo lepiej się to czytało w wieku 12, 13 lat.
#1278 Numernabis
@Skrzypenka, tak, wiem, też mam i również czyta Wojciech Masiak i dlatego się za to wziąłem.
#1279 matius
Ja skończyłem pierwszy tom pomnika Achai. Jeszcze dodatkowo co do Maja to tą serię: "Leśna Różyczka" przeczytałem całą. Super.
#1280 Numernabis
Czyli Achaja i Imperium Achai już za Tobą?
Świetny cykl Ziemiańskiego.
No i po Pomniku pozostaje do przeczytania Szermierz natchniony, dalszy ciąg cyklu.