EltenLink

Co teraz czytacie?

Back to Literatura

#1261 wrzos33

Ja, nowy rok rozpoczęłam z "Krzykiem orła", 7 częścią serii Millennium.

2024-01-04 15:56

#1262 Agata.d

Co do gwiezdnych wojen, to przymierzam się do tego już od dłuższego czasu, niestety tyle jest tych książek, że nie wiem od czego mam zacząć.
-- (Kat):
A ja nadal w klimatach "Gwiezdnych Wojen", tym razem trzeci tom serii "Noce Coruscant".

--

Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.
2024-01-05 10:14

#1263 Agata.d

No i aktualnie mam na tapecie trylogię czarnego maga Trudi Canavan. Skończyłam już trzy pierwsze części, a teraz nie wiem, czy zabrać się za czwartą, która jest prequelem, czy kontynuować i czytać trylogię zdrajcy, która dzieje się 20 lat później od wydarzeń w czarnym magu.

Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.
2024-01-05 10:16

#1264 Monte

Zaczęłam czytać serię pt. "Apollo i boskie próby", wczoraj przeczytałam pierwszą część.

Give me a sign.
2024-01-05 10:36

#1265 Kat

W sumie nie ma to większego znaczenia, choć moim zdaniem "trylogia zdrajcy" sporo ciekawsza od prequelu.
A jeśli chodzi o "Gwiezdne wojny" - cóż, mam jakiś spis chronologiczny, więc jeśli chcesz, to mogę się podzielić.
-- (Agata.d):
No i aktualnie mam na tapecie trylogię czarnego maga Trudi Canavan. Skończyłam już trzy pierwsze części, a teraz nie wiem, czy zabrać się za czwartą, która jest prequelem, czy kontynuować i czytać trylogię zdrajcy, która dzieje się 20 lat później od wydarzeń w czarnym magu.

--

"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
Edited 2024-01-05 10:40

#1266 matius

I jak ci się podoba?
-- (Monte):
Zaczęłam czytać serię pt. "Apollo i boskie próby", wczoraj przeczytałam pierwszą część.

--

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
2024-01-05 10:43

#1267 Monte

Bardzo ciekawe. Wciągnęło mnie tak, że przez pół dnia przeczytałam jedną całą część. (matius):
I jak ci się podoba?
-- (Monte):

--

--

Give me a sign.
2024-01-05 10:48

#1268 Agata.d

Pewnie, jeśli masz jakiś spis to chetnie przygarnę.
-- (Kat):
W sumie nie ma to większego znaczenia, choć moim zdaniem "trylogia zdrajcy" sporo ciekawsza od prequelu.
A jeśli chodzi o "Gwiezdne wojny" - cóż, mam jakiś spis chronologiczny, więc jeśli chcesz, to mogę się podzielić.
-- (Agata.d):

--

--

2024-01-05 11:14

#1269 MarOlk

"Zwykła przyzwoitość" Chmielarza jak i cała ta seria "Bezimienny" to trzymające w napięciu, dobrze napisane, lekko się czytające, uroczo naiwne kryminały. Załatwienie wielkiego bysia za pomocą ostrego kebaba to mistrzostwo świata.

2024-01-09 22:29

#1270 Monte

Niedawno zaczęłam czytać serię "Magnus Chase i bogowie Asgardu, aktualnie czytam pierwszą część pt. "Miecz lata".

Give me a sign.
2024-01-18 13:36

#1271 balteam

aktualnie cyztam ready player one, akcja się dzieje w niedalekiej przyszłości, ludzie grają w wirtualnym świecie i twwórca tej gry po swojej śmierci obiecał nagrodę temu co odgadnie jego zagadkę i znajdzie skarb czy jakoś tak.
Na razie fajna książka,

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2024-01-18 14:17

#1272 Agata.d

Przeczytałam całą trylogię zdrajcy Trudi Canavan, uczennicę maga też, dokładnie w tej kolejności. Zakończyłam też przygodę z Sewerynem Zaorskim, mam nadzieję, że jeszcze jakieś tomy będą.

2024-01-19 20:48

#1273 Numernabis

Właśnie zacząłem czytać Znachora, długo się zbierałem, ale pojawiła się interpretacja Masiaka więc teraz mogę przez to przebrnąć :)

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2024-01-22 14:26

#1274 Julitka

A ja wzięłam się za Maya - "Old Surehand na tapecie". :)

***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!
2024-01-22 14:35

#1275 Zuzler

Ło matko, miałam na te klimaty fazę w wieku lat 12. :) Teraz bym raczej nie wróciła.

2024-01-22 14:57

#1276 skrzypenka

kiedyś to czytałam. :)
Jest jeszcze druga część, "Profesor Wilczur".

-- (Numernabis):
Właśnie zacząłem czytać Znachora, długo się zbierałem, ale pojawiła się interpretacja Masiaka więc teraz mogę przez to przebrnąć :)

--

Große Operndiva?
2024-01-22 15:41

#1277 tomecki

Niedawno też z ciekawości spróbowałem wrócić do Maya, ale chyba nie dam rady przegryźć się przez to wszystko. Jednak dużo lepiej się to czytało w wieku 12, 13 lat.

2024-01-22 17:11

#1278 Numernabis

@Skrzypenka, tak, wiem, też mam i również czyta Wojciech Masiak i dlatego się za to wziąłem.

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2024-01-22 17:29

#1279 matius

Ja skończyłem pierwszy tom pomnika Achai. Jeszcze dodatkowo co do Maja to tą serię: "Leśna Różyczka" przeczytałem całą. Super.

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
2024-01-22 20:09

#1280 Numernabis

Czyli Achaja i Imperium Achai już za Tobą?
Świetny cykl Ziemiańskiego.
No i po Pomniku pozostaje do przeczytania Szermierz natchniony, dalszy ciąg cyklu.

2024-01-22 20:15