Co teraz czytacie?
Wróć do Literatura#1281 Kat
Oooo, "Profesora Wilczura" skończyłam przedwczoraj.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
#1282 matius
Przeczytałem Achaje i napewno z jeden tom Viriona.
#1283 MarOlk
Skończyłem "Zło ze wschodu" Pilipiuka. Powiem, że jeden z lepszych tomów z jego bezjakubowej serii.
#1284 matius
Jaką serię masz namyśli? Czy to jest: "norweski dziennik"? Czy jak tam się nazywała.
-- (MarOlk):
Skończyłem "Zło ze wschodu" Pilipiuka. Powiem, że jeden z lepszych tomów z jego bezjakubowej serii.
--
#1285 MarOlk
Seria zwana potocznie "Bezjakubową" czyli zawierająca między innymi historie Roberta Storma i Pawła Skórzewskiego.
#1286 matius
Dla zastanawiających się jak to wszystko czytać w świecie Achai to znalazłem stronę autora, który pisze tak:
http://ziemianski.com.pl/blog/jak-czytac-viriona/
#1287 Natalia2000
Julitka, książki Karola Maya też jescze u mnie sobie czekają nieprzeczytane na jakiś wolniejszy czas, także...
#1288 Zuzler
Ojeeeej, nowa część "Światów Pilipiuka" znaczy? <3
#1289 Kat
Po Pilipiuka to i ja chętnie sięgnę, bo serię z Jakubem Wędrowyczem muszę dokończyć, wstyd się przyznać, ale przeczytałam z niej chyba ze 3 książki, a o ile wiem, jest ich więcej.
Strach zabija duszę.
Stawię mu czoło.
#1290 Monte
Ja nadal w serii "Magnus Chase i bogowie Asgardu". Teraz czytam drugą część pt. "Młot Thora".
#1291 wrzos33
Moje styczniowe lektury to:
W obronie syna
Landay William
Malowane henną
Joshi Alka
Królewska guwernantka
Holden Wendy
Motyl
Genova Lisa
#1292 Zuzler
Aktualnie czytam "Dom pisarzy w czasach zarazy". Myślę, że może być to smaczny kąsek dla osób zainteresowanych powojenną literaturą i jej twórcami. Zwłaszcza twórcami właściwie.
https://lubimyczytac.pl/ksiazka/4919166/dom-pisarzy-w-czasach-zarazy
#1293 Numernabis
Zacząłem wczoraj słuchać Profesora Wilczura, ale dopadłem długo oczekiwaną kontynuację superprodukcji Projekt Riese, pojawiła się pt. Operacja Mir i właśnie ją zassałem i zabieram się do słuchania, również superprodukcja mmmm...
#1294 Agata.d
Widziałam, że jest, trzeba sie zabrać do czytania, ale muszę skończyć cykl Vestmanna, również Mroza, ale pisany pod psełdonimem. Chyba będę miała tego Mroza dość na całe życie, bo ostatmio ciągle go czytam, a mam jeszcze inne książki na tapecie, nie koniecznie jego. Czasem warto poprzeglądać maile z Legimi czy innych księgarni, bo polecają w nich ciekawe pozycje.
#1295 Snajper22
A skąd ten Projekt Riese, dorwać? Prubowałam szukać przez szukajkę w apce, ale nie widziałam.
Cormac McCarthy, "Droga"
#1296 Monte
Wczoraj skończyłam "Statek umarłych", czyli ostatnią książkę z serii "Magnus Chase i bogowie azgardu.
#1297 matius
I jak ci się podobało?
#1298 Monte
Bardzo fajne, tylko szkoda, że nie ma tego więcej i trochę kiepsko, że Magnus nie miał większej mocy. No i ta Alex była trochę dziwna.
#1299 Kat
A ja tkwię w "Dwuświecie", a konkretnie czytam ostatni tom cyklu "Dwuświat" pt. Odnowa autorstwa W. W. Gregory'ego.
Strach zabija duszę.
Stawię mu czoło.
#1300 Agata.d
Wczoraj zakończyłam książkę Samanthy SHANNON pt. Czas żniw. Jest to troszkę podobne w klimacie do Igrzysk śmierci. Ogólnie bardzo fajnie wykreowany świat fantasy, książka ma 4 główne tomy, prequel i dwa takie dodatkowe tomy między drugim a trzecim i bodajże trzecim a czwartym. Ja skupiłam się na głównym nurcie. Dość sporo akcji, walki uliczne, dużo nowoczesnej technologii, gdyż akcja książki dzieje się w przyszłości, lecz rozczarowało mnie zakończenie. Mam nadzieję, że to zapowiedź tego, iż autorka nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa i coś tam jeszcze napisze o tych bohaterach. A tutaj wklejam taki ogólny opis.
Rok 2059. Młoda Paige Mahoney każdego dnia musi walczyć o przetrwanie, ponieważ władze Sajonu Londyn uznały takich jak ona za skazę na historii ludzkości. Dziewczyna nauczyła się żyć w takim świecie. Wstąpiła do gangu złożonego z jasnowidzów i zaczęła zarabiać pieniądze dzięki włamywaniu się do ludzkich umysłów. Wszystko jednak ulega zmianie, kiedy przez niefortunny zbieg okoliczności zostaje aresztowana i przewieziona do kolonii karnej Szeol I, gdzie na nowo musi się nauczyć sztuki przetrwania.