EltenLink

Jedzenie nożem i widelcem

Wróć do Życie codzienne niewidomych

#181 papierek

Jeżeli ktoś serio umie i potrafi to oznacza od razu, że za wszelką cenę chcę dorównać widzącym? :D
A nie możesz przyjąć że faktycznie, można jeść poprawnie?
-- (Numernabis):
Dziwakami to są ci wszyscy, którzy za wszelką cenę próbują udowodnić sobie i innym, że nie odstają od widzących, że dorównują widzącym we wszystkich aspektach życia.
Życzę powodzenia, życie i tak zweryfikuje te różnice, prędzej czy później.

--

po co mi sygnatura?
2024-01-09 14:17

#182 daszekmdn

Dziwakami są Ci wszyscy, którzy próbują usprawiedliwiać swój brak chęci do nauczenia się, bądź próbowania chociaż zachować jakieś normy tym, że są ślepi.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
Edytowano 2024-01-09 18:44

#183 mustafa

A nie pomyślałeś, że to może ty jesteś dziwakiem, bo ci się po prostu nie chce?
Wszystko ślepotom usprawiedliwiać.
Ja też nie umiem nożem i widelcem, ale to świadczy o mnie że jestem pierdoła tak samo jak ci wszyscy, którzy nie potrafią.
Przestańcie w końcu wszystko na ślepotę zwwalać, bo to nic, ale nic nie usprawiedliwia.
Dobrze, że mamusi do podcierania tyłka nie wołacie, w końcu ślepy nie potrafi i nie może się nauczyć.
Powinny być rozróżnienia na 04o i 04od

-- (Numernabis):
Dziwakami to są ci wszyscy, którzy za wszelką cenę próbują udowodnić sobie i innym, że nie odstają od widzących, że dorównują widzącym we wszystkich aspektach życia.
Życzę powodzenia, życie i tak zweryfikuje te różnice, prędzej czy później.

--

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
2024-01-09 19:11

#184 Numernabis

Oooo, wiadro pomyj bo śmiałęm się wypowiedzieć nie po myśli.
A może zaczęlibyście czytać ze zrozumieniem czy macie problem tekstempisanym?
Czy napisałem gdiześ, że nie używam widelca i noża i wszystko usprawiedliwiam ślepotą?
To wasze argumentacje są śmieszne, bo nie wypada, bo postrzegają mnie jak dziwaka itp, itd, mam w dupie jak mnie postrzegają, kiedy mam problem jem palcami, ale nie napisałem nigdze, że wszystko, ale wystarczy, że jeden wyciągnie z kontekstu to co mu pasuje, a reszta mu przyklaskuje.
Bawcie się dobrze i głaskajcie wzajemnie, ja swoje w tym temacie powiedziałęm, wyraziłem swoją opinię i nie musicie się z ną zgadzać, lata mi to, tak samo ja nie muszę się zgadzać z waszym postępowaniem czy rozumowaniem.
Żyjemy w wolnym kraaju, przynajmniej narazie.

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2024-01-09 19:53

#185 daszekmdn

Ależ ja też mam w dupie jak mnie kto postrzega z ludzi, których nie znam. Co se pomyśli jakiś random, którego widzę pierwszy i zapewne ostatni raz mi zwisa, aczkolwiek nie zmienia to faktu, że czuję się źle wiedząc, że odstaję od normy w danej kwestii i jestem wyjątkiem od tego, co ustalone przez sawuarvivre (Nie wiem jak to się pisze sorry).

Edytowano 2024-01-10 01:31

#186 Julitka

No dobra, ale tak to można stwierdzić, że bąka też można walnąć publicznie na pełnej, bo i tak widzą nas pierwszy i ostatni raz. Względnie mieć nieumyte zęby. Itp itd.

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2024-01-10 09:37

#187 daszekmdn

Napisałem wyraźnie, że zwisa aczkolwiek nie chcę odstawać od normy TJ jak się komuś wizualnie nie spodobam, to nie mój problem, aczkolwiek jak się komuś kulturalnie nie spodobam to już problem mój.

2024-01-10 13:46

#188 MarOlk

Zażarta, nie w żartach, jest dyskusja wielce
Czy ślepy żreć może nożem i widelcem
Posiłek jeść godnie
Czy może wygodnie
Spożywać z radością, nie w męce.

2024-01-10 18:34