OK, ale znowu prowokujesz użytkowników do powtarzania tego, co było już przemielone tysiąckrotnie, sam powtarzając jedno i to samo, co naprawdę jest niepomiernie drażniące. Post 78.
Tak Gracjanie! Sapi4 jest już przestarzałą technologią, jedynie wspieraną przez NVDA i ZDSR. Co do syntezatorów mowy, już nie ma miejsca do przyzwyczajeń i gustów. Używamy tego co mamy. Taka refleksja mnie naszła: od początku mojej wędrówki po meandrach polszczyzny, zauważam, że kiedyś rynek syntezatorów był mocno nasycony, a polska miała syntezatorów od pindy i troszeczkę, a teraz, że tak powiem, Goliat Dawida zabił.
Jak jedziemy z parametrami to proszę bardzo. Komputer już niestety w śmietniku, ale. 2 gb ram ddr 2 400 mhz, procesor intel core m duo 2 rdzenie 2 wątki oczywiście, coś koło 1,5 ghz do 2 max, nvda żyleta poprostu. Ja nie wiem, jak oni to zrobili, ale z win 7 to zabijało wiele netbooków i tanich lapków z 10, 4 gb ram i core i 3.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
-roszkę to dziecinne. Co, jeżeli kiedyś NVDA przestanie wspierać sapi 4? Siłą rzeczy kiedyś to nastąpi, bo jednak Microsoft nie wspiera, a procederki mogą się zmienić. t
Pewnie tak, ale poco za to płacić jakieś astronomiczne kwoty jak mamy Nvda? Funkcje tych czytników są mega podobne. Może i Jaws ma jakieś funkcje których niema Nvda, ale bez przesady! Dla jakiegoś asystęta głosowego mamy wydać 5000ZŁ? No mi się niewydaje.
uważam że dyskujsja jest bezsensowna to każdego sprawa czego używa, ważne że każdy ma wybór i powinno tu raczej się gadać o jawsie a nie co lepsze a co gorsze to tak jak byśmy rozwodzili się nad tym czy lepsza pizza mrożona z biedronki za 5 zł albo taka z pizzerii za 25.
This site uses cookies to enhance your experience.