Forum

Jaws

Screenreadery i syntezatory mowy

Previous 6 / 7 Next

nuno69

#101 ·

@Daszekmdn, ale ja przecież w niniejszym wątku piszę o JAWS, a nie ZDSR więc tak jakby...
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

Paulinux

#102 ·

OK, ale znowu prowokujesz użytkowników do powtarzania tego, co było już przemielone tysiąckrotnie, sam powtarzając jedno i to samo, co naprawdę jest niepomiernie drażniące. Post 78.
Happy hacking

nuno69

#103 ·

Niemniej jednak post daszka byłnie na miejscu.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

daszekmdn

#104 ·

Edited
Nie ważne, czy o ZDSR, czy o Jaws, ale wciąż nakręcasz mimo wszystko dyskusję o tym, że wszystko jest lepsze od NVDA, gdzie temat tego nie dotyczy.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

nuno69

#105 ·

Niemniej jednak twój post był nie na miejscu i co za tym idzie powinien zostać usunięty/zmieniony.

darek1991

#106 ·

A czy Jaws radzi sobie z syntalkiem? Bo jeżeli nie, program dla mnie nadaje się do kosza.

DJGraco

#107 ·

Z tego co wiem to już nie, bo nie obsługuje sapi4, ale mogę się mylić

zvonimirek222

#108 ·

2 likes
Tak Gracjanie! Sapi4 jest już przestarzałą technologią, jedynie wspieraną przez NVDA i ZDSR. Co do syntezatorów mowy, już nie ma miejsca do przyzwyczajeń i gustów. Używamy tego co mamy.
Taka refleksja mnie naszła: od początku mojej wędrówki po meandrach polszczyzny, zauważam, że kiedyś rynek syntezatorów był mocno nasycony, a polska miała syntezatorów od pindy i troszeczkę, a teraz, że tak powiem, Goliat Dawida zabił.
Student studentowi wszystko

pates

#109 ·

Jak jedziemy z parametrami to proszę bardzo.
Komputer już niestety w śmietniku, ale.
2 gb ram ddr 2 400 mhz, procesor intel core m duo 2 rdzenie 2 wątki oczywiście, coś koło 1,5 ghz do 2 max, nvda żyleta poprostu. Ja nie wiem, jak oni to zrobili, ale z win 7 to zabijało wiele netbooków i tanich lapków z 10, 4 gb ram i core i 3.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

pates

#110 ·

No i dysk hdd 320 gb, który jeszcze mam.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

michalkasperczak

#111 ·

Pewnie tak. Niestety jakoś do JFW nie ma praktycznych sensownych skryptów - dodatków, a szkoda. To a propos, że w Jawsie tworzy je się łatwiej.

zvonimirek222

#112 ·

-roszkę to dziecinne. Co, jeżeli kiedyś NVDA przestanie wspierać sapi 4? Siłą rzeczy kiedyś to nastąpi, bo jednak Microsoft nie wspiera, a procederki mogą się zmienić. t
Student studentowi wszystko

Adasadula

#113 ·

2 likes
Po co kupować jawsa za 5000ZŁ, a potem co kilka miesięcy kupować aktualizacje za prawie 1000 zł jak mamy darmowe i śmiem mówić że leprze NVDa?

nuno69

#114 ·

Darmowe tak, lepsze nie powiedziałbym.

Julitka

#115 ·

2 likes
Oczywiście, że lepsze, chociażby przez to, że można mieć osobisty wkład w poprawę tego. :)
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

nuno69

#117 ·

W JFW też możesz inwestować czas i mieć osobisty wkład w program, chociażby tworząc skrypty

Adasadula

#118 ·

Pewnie tak, ale poco za to płacić jakieś astronomiczne kwoty jak mamy Nvda? Funkcje tych czytników są mega podobne. Może i Jaws ma jakieś funkcje których niema Nvda, ale bez przesady! Dla jakiegoś asystęta głosowego mamy wydać 5000ZŁ? No mi się niewydaje.

nuno69

#119 ·

NVDa ma swoje zastosowania i nie neguję tego, ale obiektywnie rezecz ujmując na pewno nie jest lepszy.

mojsior

#120 ·

2 likes
uważam że dyskujsja jest bezsensowna to każdego sprawa czego używa, ważne że każdy ma wybór i powinno tu raczej się gadać o jawsie a nie co lepsze a co gorsze to tak jak byśmy rozwodzili się nad tym czy lepsza pizza mrożona z biedronki za 5 zł albo taka z pizzerii za 25.
Previous 6 / 7 Next